Voorbeschouwing Damen Raceroei Regatta

By 14 juni 2019Evenementen

We zijn weer terug op de Willem-Alexander Baan dit weekend! Voordat onze eigen Argo Sprint neerstrijkt in de polder voor het laatste wedstrijdweekend van het seizoen, is het nu eerst de beurt aan het Delfts rode van de D.S.R.V. Laga: we staan aan de vooravond van de Damen Raceroei Regatta. Deze wedstrijd is in een relatief korte tijdsperiode uitgegroeid tot een van de favorieten onder roeiers vanwege de uitstekende faciliteiten. Tevens is deze wedstrijd het strijdtoneel voor het NK Groot, waarin Argo bij de mannen in de 4- en de lichte 8 vertegenwoordigd wordt door Luuk en Tijmen, en bij de dames door Carolien in de 4x.

Zoals zo vaak dit seizoen wordt de wind weer mee verwacht, iets waar vooral de lichte roeiers zeer tevreden mee zullen zijn. Eerstejaars Licht bleek opgesplitst erg goed mee te kunnen komen in het zware 4+ veld op de ARB met zelfs winst in de B-finale. Zij zullen deze goede lijn door willen zetten nu zij twee dagen in lichte 4+ velden op jacht gaan naar een blik. Welke van de twee boten als hoogst zal eindigen blijft ook nog ongewis; op trainingen doen beide boten niet voor elkaar onder. Het zal waarschijnlijk afhangen van de vorm van de dag. Ook bij Eerstejaars Zwaar is deze vorm van de dag met alle waarschijnlijkheid de bepalende factor. Nu zij direct een finale varen op de zondag met 8 boten, liggen alle kaarten meteen op tafel en zullen zij er volle bak invliegen.

Voor zowel de Eerstejaars Dames als de Eerstejaars Lichte Dames staan de wekkers voor zaterdag weer vroeg. Op het moment dat u, de lezer, aan de koffie zit zullen de Eerstejaars Dames waarschijnlijk zelfs al gefinisht zijn. Met interessante voorwedstrijden voor beide boten wordt het echter zeker de moeite waard om deze dames dit weekend live te volgen in de jacht op A-finales en misschien zelfs meer.

Het einde van het seizoen mag dan naderen, voor al onze roeiers is er dit weekeinde voldoende om voor te strijden. De Damen zullen niet alleen een graadmeter zijn voor het huidige niveau, maar ook voor de kansen op de Argo Sprint en de NSRF Slotwedstrijden. Met volle vaart wordt er door het Wageningse groen doorgetraind om dit weekend, maar vooral ook daar goed en sterk aan de start te verschijnen. U hoeft hiervan niets te missen; volg al onze sociale media kanalen voor alle overwinningen!

Voor alle uitslagen van onze NK-roeiers, middengroepen en eerstejaars en live timing kunt u hier terecht.