Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

By 7 maart 2019Evenementen

Na een zonovergoten Winterwedstrijden met goede uitslagen over de linie, maken de wedstrijd- en clubroeiers zich op voor de eerste krachtmeting op de Amstel: De Heineken Roeivierkamp. Voor de 47e editie van deze mooie wedstrijd is minder goed weer voorspeld dan in Delft, maar dit zal onze Wageningse delegatie niet weerhouden om het maximale te geven op de vier afstanden die ze voor de kiezen krijgen. Op zaterdag zullen de 2500m en 250m verroeid worden, waarna zondag de algemene klassementen beslist zullen worden op de 5000m en vooral de 750m.

Bij de eerstejaars wedstrijdroeiers heerst er een gezonde dosis optimisme na de goede resultaten op de Schie drie weken geleden. De Eerstejaars Zware Heren voerde daar de boventoon met een mooie derde plek, maar ook andere boten lieten zien dat er rekening gehouden moet worden met het Wageningse groen. De Eerstejaars Dames 8 en de twee Eerstejaars Lichte Dames 4en zullen weer volop gaan strijden om net wat meer punten te pakken voor het klassement, terwijl de Eerstejaars Lichte Heren na de vele trainingsarbeid van afgelopen weken plekken naar boven willen stijgen in de einduitslag. Voor profcoach Ian de Wolf wordt het natuurlijk een mooie wedstrijd: hij keert voor het eerst met zijn groene eerstejaars vloot terug op het oude bordeauxrode nest van Nereus.

Ook buiten het eerstejaars wedstrijdroeien gaat de botenwagen van de W.S.R. goed gevuld naar de Amstel: Nog 4 achten zullen het water van de Amstel onveilig maken dit weekend. In het Gevorderden veld beginnen de Middengroep Lichte Heren aan hun seizoen. Met het ervaren slagenpaar Leander Gall en Tijmen van Rietbergen en genoeg watts per kilo uit de Eerstejaars Lichte Acht van vorig jaar gaan deze jongens een gooi naar succes doen. Ook leggen drie clubachten aan: In het damesveld zal een mix van oud-wedstrijdroeiers aantreden onder leiding van ervaren stuurvrouw Kim uit de Bosch. In het herenveld staat naast een oud-wedstrijdroeiersboot met het slagenpaar Lars Kraak en Kevin Hout de welbekende ‘Zondag met cLubacht’ aan de start, die na een uitgekiende Instagram-campagne het nu op het water mogen laten zien.

Wij wensen iedereen die aan de start staat veel succes. Allez Argo!

De Argonauten aan de start:

LHG8+: MGL (Leander, Tijmen, Tim, Joren, Tom, Camiel, Chris, Koen, stuur: Tjalling)

HEj8+: EJZ (Miel, Jaap, Naftali, Mark, Jorik, Daan, Tom, Igor, stuur: Marieken)
LHEj8+: EJL (Wout, Dick, Thomas, Luwe, Kees, Ate, Ruben, Nigel, stuur: Anne)
DEj8+: EJD (Lotte, Pibbe, Imke, Lieke, Anne, Kim, Malin, Merel, stuur: Jenny)
LDEj4*: EJLD1 (Julia, Rosalie, Donna, Irene, stuur: Tjalling) en EJLD2 (i.c.m. Phocas): Sophie, Juliette, Rianne, stuur: Iris)

HCl8+: Zondag met cLubacht (Lutsen, Beeke, Matthijs, Jesse, Hein, Brent, Mark, Erik, stuur: Amarens) en Lars, Kevin, Ivo, Jerre, Daniel, Cas, Peter, Pieter, stuur: Job
DCl8+: Sanne, Lilian, Jip, Anni, Maaike, Julia, Maxime, Jetty, stuur: Kim