Voorbeschouwing Hollandia Roeiwedstrijden / NK klein

By 16 april 2021Evenementen

Waarde leden,

Komend weekend zal in Zevenhuizen de Hollandia Roeiwedstrijden / NK-klein verroeid worden. Op deze eerste landelijke wedstrijd op een 2km baan van dit seizoen zal er duidelijk worden wie de beste roeiers zijn in de skiff en de twee zonder stuur.

Argo zal op dit NK-klein vertegenwoordigd worden door een kleine delegatie Argonauten. Onze Oude Vier roeiers zullen in de tweezonder hun spierballen laten zien en zich meten met hun competitie. De heer Sevenhuijsen (boeg) en de heer Groenenberg (slag) vormen samen een duo. De heer Achterberg (boeg) en de heer Slob (slag) vormen het tweede 2- duo.

De voorwedstrijd, een individuele time trial over 1900 meter, zal losbarsten om 10:00 uur op zaterdag. Vervolgens zal op dezelfde dag om 12:00 uur de kwartfinale zijn, een boord aan boord race over de volledige 2 kilometer van de Willem Alexanderbaan.

Wederom om 10:00 uur, maar ditmaal op zondag, zullen de halve finales plaatsvinden. Waarna om 12:00 uur de finale van start zal gaan, waar beslist zal worden wie er met de winst naar huis zal gaan en zich een jaar lang Nederlands kampioen tweezonder mag noemen.

De weersvoorspellingen zijn prachtig en alles wijst erop dat het een mooie roeiwedstrijd zal worden. Echter, zullen er uiteraard in verband met de pandemie maatregelen zijn. Zo mogen alleen mensen op uitnodiging en na het afnemen van een sneltest het terrein betreden. Het is verder voor alle toeschouwers verboden om af te reizen naar de Willem-Alexanderbaan om de wedstrijd te aanschouwen (ook vanaf een afstand). Ik wil u daarom allen oproepen om vanuit huis de wedstrijd te volgen, want het aanwezig zijn van Argonauten rondom te wedstrijdbaan kan leiden tot een diskwalificatie van de roeiers. Hiernaast kan het voorspoedig verlopen van de Hollandia een grote impact hebben op de verdere mogelijkheden tot het verroeien van wedstrijden op de WAB tijdens de nasleep van de pandemie.

Wees niet getreurd dat u niet fysiek aanwezig kunt zijn op de wedstrijd, want de faciliteiten om het NK vanuit het comfort van uw eigen huis te volgen, zijn uitmuntend. Zo zullen de uitslagen en live tussenstanden te vinden zijn op de site van time-team. Ook zal de Live Video Commissie aanwezig zijn om het gehele evenement op beeld vast te leggen. Door te klikken op de volgende verbindingen komt u op de JijBuis levende-stroom van zaterdag en zondag. Verder zullen via de sociale media kanalen van de Hollandia en Argo updates worden gegeven over het verloop van de wedstrijd, en krijgt u een kijkje achter de schermen. Al met al dus genoeg wegen om het roeigeweld te kunnen aanschouwen!

 

In positieve verwachting dat Argo de Hollandia wint verblijf ik,

Uw wedstrijdcommissaris.