Voorbeschouwing Hollandia

By 19 april 2019Evenementen

Dit weekend is onze botenwagen uitgereden naar het Amsterdamse Bos voor de eerste wedstrijd voor onze wedstrijdroeiers op de Bosbaan. De Hollandia, een wedstrijd met prestige, is ook het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers. Al op de vrijdagavond zullen Luuk, Tijmen en Carolien in het Zware Heren, Lichte Heren en Dames 1x-veld van start gaan om zich individueel te meten met de besten van Nederland.

Waar onze toproeiers op zichzelf aangewezen zijn, moeten de Eerstejaars ploegen elkaar in de boot naar grote hoogtes stuwen. Na uiteenlopende resultaten zal er op zaterdag weer gestreden worden voor een maximumaantal klassementspunten, en op zondag voor dat felbegeerde klasserende blik. Een ploeg die dit klasserende blik al binnen heeft, zijn de Eerstejaars Lichte Dames. Na de zeer succesvolle Varsity kijken zij omhoog in het Eerstejaars Klassement en willen zij zoveel mogelijk punten binnenhalen om Okeanos, Njord en Triton in het vizier te houden. Ook de Eerstejaars Dames 4 ziet kansen in dit klassement om de koppositie over te nemen, terwijl bij de drie achten optimisme heerst naar goede trainingen van de afgelopen weken op een relatief rustige Rijn. Kortom, de wedstrijden van onze Eerstejaars beloven interessant te worden.

De middengroepen beginnen dit weekend aan hun Developmentklassement. Deze klassementen, die traditioneel starten op de Hollandia, zullen worden verroeid over een vijftal wedstrijden over 2 kilometer. In deze klassementen is Argo in elk veld, met uitzondering van de Dames 4-, vertegenwoordigd. Reinder en Marten hebben de Oude 4+ ingeruild voor de Zware 2x. In beide Heren 4- velden staan Middengroep Zwaar en Middengroep Licht aan de start. Bovendien legt Middengroep Licht ook nog twee keer een 2x op het water, waarvan één in combinatie met Triton.

Het belooft een druk, maar vooral ook mooi en zonnig weekend te worden. In totaal zijn er 16 verschillende ploegen van de W.S.R. Argo die dit weekend aan de start staan. Een overzicht hiervan is te vinden door te klikken op de volgende link: https://regatta.time-team.nl/hollandia/2019/draw/c8b7eff8b-6e17-40ce-9730-64f2a5536163.php

Allez Argo!