Voorbeschouwing Najaarsbokaal en Thêta Herfstregatta

By 25 september 2020Evenementen

Na een half jaar zonder competitiewedstrijden is het morgen eindelijk zover: de Najaarsbokaal gaat van start! De eerste wedstrijd van de bokaal is de Thêta Herfstregatta in het zuiden van het land. Benieuwd wat onze competitiecommissaris van deze bokaal en wedstrijd verwacht? Lees dan snel verder.

Nog één nacht slapen en dan is officieel het begin van de eerste competitie bokaal van dit seizoen; de najaarsbokaal. Door het gemis van vorig seizoen was er dit jaar meer interesse voor deze bokaal dan ooit. Twaalf ploegen zullen ons prachtige groen dit jaar vertegenwoordigen op de stoerste bokaal. De wedstrijden staan er om bekend geteisterd te worden door wind, regen, kou en algeheel grimmige weersverwachtingen. Hoewel deze omstandigheden wellicht niet heel geliefd klinken, zijn het wel de omstandigheden waar wij als Argonauten in uitblinken. Onze geliefde rivier, de Rijn, is namelijk ook krachtig van aard en brengt altijd uitdagingen met zich mee. Dit maakt ons beter voorbereid dan alle andere verenigingen die de najaarsbokaal durven te starten.  Maandenlang hebben onze ploegen zich klaargestoomd. Met een vloot van twee C4’en, negen gladde vieren en één dubbel vier, lijkt succes verzekert.

De bokaal wordt dit weekend afgetrapt met de Thêta Herfstregatta. Vanwege de pandemie is de wedstrijd omgebouwd tot een tweekamp. De ploegen zullen een 2100 meter en 250 meter direct achter elkaar starten. Het uithoudingsvermogen en de sprintkwaliteiten worden in minder dan 2 uur tijd tot het uiterste getest.

Op zaterdag starten zowel de Argo D1 (Buurman) als Argo D4* 1 (Flauwescull & co) in poule 1. Als oud club roeiers maken onze dubbel dames grote kans om een vroege voorsprong te nemen in het klassement. Ook Dames 1 in het boordkampioenschap is erg gebrand op de overwinning. Tijdens hun TopC4 klassement twee jaar geleden waren ze de eeuwige tweede. Dit seizoen is het tijd voor revanche.

Zondag starten onze Heeren en de C4’en. De drie Heeren ploegen zullen tegelijk starten in poule 2. Wie van hun zal het eerst de eindstreep bereiken? Voor iedereen in de C4’en is dit de eerste wedstrijd, dit geldt echter ook voor hun tegenstanders. Het zal spannend worden om te zien of ze de wedstrijdspanning van zich af kunnen zetten en door te varen naar de overwinning.

Er zal genoeg roeispektakel plaatsvinden in het verre (maar niet zo zonnige) zuiden van ons land. Over minder dan 24 uur zal de eerste echt test voor onze ploegen begonnen zijn. Wie zullen hem allemaal doorstaan?