Voorbeschouwing Orca Competitie Slotwedstrijden en Minxia in Poznań!

By 19 juni 2019Evenementen

Na een seizoen vol mooie wedstrijden is het komend weekend tijd voor de laatste; de Orca Competitie Slotwedstrijden. Maar liefst 41 ploegen zullen de strijd aan gaan op de bosbaan. Het belooft een mooi weekend te worden met lekker weer en spannende wedstrijden.

De OCS is de afsluitende wedstrijd voor de Bakboord-, Ask&Embla-, Skiff-, Clubquadrupple-, Kruithuisbokaal en het TopC4+-Klassement.

Argo Heren B1 heeft al eens laten zien te kunnen taarten in poule 1 van de Bakboordbokaal. Lisanne en Laurien hebben inmiddels de winst van de Ask&Embla-bokaal binnen, maar ze zullen hun seizoen ongetwijfeld willen afsluiten met een taart.

Voor Sara zal het nog een spannend weekend worden. Zij en haar voornaamste tegenstander staan gelijk, waardoor deze wedstrijd bepalend zal zijn voor de bokaalwinst. Jorrit en Titus zitten in dezelfde situatie. Zij zullen nog een felle strijd moeten leveren tegen de heren van Phocas.

In de velden van de clubacht en de clubdubbelvier is de concurrentie erg sterk. Het zou mooi zijn als onze boten de A-finale weten te varen!

Naast de bokaalwedstrijden zal ook het NSK C4+ verroeid worden op zondag. Alle TopC4+’en en de beste 12 ploegen per geslacht van de stuurboord- en bakboordbokaal hebben zich hiervoor gekwalificeerd, wat neer komt op 5 damesploegen en 3 herenploegen voor Argo.

Verder haalde afgelopen maand de ploeg van Argonaute Minxia tweemaal de A-finale en werd 6e van de tien bij haar laatste race tijdens de eerste wereldbeker pararoeien in Gavirate. Minxia heeft afgelopen weken naast de 4- en de 4+ ook voor het eerst in de 2- getraind, in verband met een blessure van een ploeggenoot. Nu is ze een tentamen en verschillende trainingen verder, en klaar voor wereldbeker II in Poznań! Deze wereldbeker wordt weer een goede wedstrijdervaring voor haar ploeg om te kijken waar ze liggen in het veld. In dit internationale veld staan acht ploegen ingeschreven (FRA, GBR, GER, ITA, NED, POL, UKR, USA), waaronder drie ervaren ploegen die niet aanwezig waren tijdens de vorige wereldbeker. De ploegen AUT, JPN en ITA2 waarvan ze de vorige wereldbeker van had gewonnen, staan niet ingeschreven voor dit weekend. Komende vrijdag worden de heats geroeid, zaterdag zijn de herkansingen en zondag de finales. Deze wedstrijden zijn live te volgen op de website van Worldrowing. Aan de hand van het resultaat wordt het trainingsprogramma van de afgelopen weken geëvalueerd om beter te pieken tijdens het WK in Linz/Ottenheim.

Wij wensen onze competitieroeiers en Minxia veel succes!