Als je lid wordt bij Argo leer je de eerste roeihalen maken tijdens de afroeiperiode. Als je dit eenmaal onder de knie hebt na vier weken, zal je je krachten kunnen meten met de andere afroeiers tijdens de Kanaal Kampioenschappen. Hierna besluit je of je de rest van het jaar zal gaan competitie- of wedstrijdroeien.

Competitieroeien is de ideale mix van sporten en een goede dosis ontspanning. Competitieroeiers trainen minder intensief dan wedstrijdroeiers. Je kunt ZELF BEPALEN wanneer en hoe vaak je wilt trainen en verder genieten van alles wat Argo nog meer te bieden heeft buiten het roeien.

Samen met je coaches probeer je jezelf te verbeteren en ga je met z’n vieren in de boot steeds harder en harder. Met als doel natuurlijk de rest van competitieroeiend Nederland te verslaan op de nationale wedstrijden. Als eerstejaars competitieroeier kan je namelijk deel nemen aan een landelijke competitie van 6 wedstrijden die gehouden worden van maart tot en met eind juni. Deze wedstrijden, bekend onder de naam NOOC-BOKAAL, zijn door heel het land: Amsterdam, Tilburg, Delft en Enschede. Ook zijn er nog andere mooie wedstrijden het hele jaar door waar je aan deel kan nemen, deze zijn zowel op Argo als in de rest van het land.

Competitieroeien gebeurt in diverse typen boten. In het eerste jaar roei je in een C4+, een lekkere stabiele boot waar je goed de basis in kan leren. In je tweede jaar wordt meestal de C4+ ingeruild voor een GLADDE BOOT. Deze zorgt voor veel meer uitdaging en je kan ook aanzienlijk harder gaan. In dit jaar is het mogelijk om de Najaarsbokaal in de herfst en in de zomer de Vlietbokaal te starten in deze mooi gladde vier.

Naast roeien in een vier kan je aan het einde van je eerste jaar ook al je SKIFFPROEF halen. Een skiff is een bootje waar je in je eentje inzit. Dit biedt natuurlijk weer een nieuwe uitdaging en als je eenmaal je skiffproef hebt kan je ook in boten roeien met z’n tweeën of vieren waar je geen stuur  voor nodig hebt, omdat je zelf stuurt als roeier.

Naast roeien kun je je ook op andere manieren actief opstellen binnen de W.S.R. Argo. De meest gebruikelijke manier hiervoor is door middel van een COMMISSIE. Zo kan je je kookkunsten verberteren bij de NasCie of de organisatie van een landelijke wedstrijd op je nemen. Ook kan je je vanaf de lenteperiode ontfermen over een nieuwe generatie door COACH te worden.