Naast de wedstrijden zijn er ook genoeg andere evenementen waar je aan mee kan doen als competitie- of toerroeier. Elk jaar vinden er vier roeiwedstrijden plaats op Argo zelf en daarnaast zijn er ook toertochten in binnen- en buitenland waar wij naartoe afreizen.

Wedstrijden op Argo

Vier keer per jaar is het mogelijk om tegen andere Argo-ploegen te strijden in Wageningen:

  • Kanaal Kampioenschappen: Tijdens de afroeiperiode leren de aankomende eerstejaars de basis van het roeien, een mooie intensieve periode die wordt afgesloten met de Kanaal Kampioenschappen. Deze wedstrijd is enkel voor de eerstejaars die tegen elkaar roeien in een C4+.
  • Argo Najaars Slotwedstrijden: Dit is de enige nationale wedstrijd die in Wageningen zelf plaatsvindt. Ploegen uit geheel Nederland reizen af naar Wageningen om daar het kanaal te trotseren met onderweg een keerboei.
  • Slag bij Lexkesveer: In februari beginnen de temperaturen eindelijk weer te stijgen en loopt de winterperiode ten einde. Als afsluiter hiervan vindt de Slag bij Lexkesveer plaats, waar de uiteindelijke sparladder wordt bepaald en er wordt gestreden om de felbegeerde startplekken op de Varsity als Overnaedsche Vier.
  • Lente wedstrijden: Na de lenteperiode doen alle lenteroeiers mee aan de lentewedstrijden. Hierbij wordt bepaald welke ploeg het snelste is geworden na 6 weken roeien.

Voga Longa

In mei vertrekt elk jaar een groep Argonauten naar het bella Italia om daar de Voga Longa te roeien. Deze mooie toertocht van 30 kilometer leidt ons dwars door de wateren van Venetië samen met duizenden andere roeiers uit heel Europa. Je komt drakenboten, gondels, kano’s en af en toe een verdwaalde kayak tegen, dus je zal je zeker niet vervelen bij het varen door het pittoreske Venetië.

Ringvaart

Als je genoeg hebt gehad van alle sprintwedstrijden, varierend van 250 meter to 7,5 kilometer, wordt het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Elk jaar vindt in mei de OC&C Ringvaart Regatta plaats, bekend als een van de langste onafgebroken roeimarathons ter wereld. De route van honderd kilometer begint bij Asopos in Leiden, waarna een ronde wordt gemaakt door Noord-Holland over de Ringvaart om te finishen bij Laga in Delft. De echte sprinters onder ons kunnen zich net voor de finish nog bewijzen door hun laatste kracht te gebruiken voor het sprintklassement.

Batavierenrace

Eind april klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. Om middernacht wordt er gestart vanuit het Universitair Sportcentrum Nijmegen en via Duitsland, de Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede wordt er naar de campus van de Universiteit Twente gerend. Er moet 175 kilometer worden afgelegd welke is onderverdeeld in 25 etappes van verschillende afstanden. Op zaterdagavond kan je samen met andere bezwete sportievelingen je spierpijn eruit dansen op het grootste studentenfeest van heel Nederland, wees erbij!

Elfstedentocht

Elk jaar trotseren honderden binnen- en buitenlandse ploegen de wateren van Friesland, niet schaatstend maar roeiend, om de 210 kilometer af te leggen. In estafettevorm wordt er in een C2x+ geroeid met een ploeg van minimaal drie en maximaal twaalf personen. Dit is je enige kans om ’s nachts in het pikkedonker te mogen roeien en de zonsopgang te aanschouwen terwijl je een strijd tegen de elementen voert. Zeker een ervaring om nooit te vergeten!