Clubroeien is een roeivorm tussen het wedstrijdroeien en het competitieroeien in. De intensiteit van trainen ligt hierbij dicht tegen het wedstrijdroeien aan, aangezien je vijf keer in de week traint onder begeleiding van een vast coachkader. Om in een clubboot te mogen roeien moet je eerst ingeselecteerd worden, waarbij eerst de wedstrijdacht wordt gevuld.

Er zijn twee verschillende soorten boten waarin geroeid kan worden als clubroeier. In de acht wordt meegedaan aan de Kruithuisbokaal, terwijl in de dubbelvier aan de Bokaal der Clubquadrupples wordt deelgenomen. Beide bokalen omvatten de Head of the River, de Skoll Cup en de Orca Slotwedstrijden.

De clubacht is een ploeg die gevuld wordt met acht tot tien strijdlustige en krachtige heeren, dan wel damesch, die tweedejaars of ouder zijn. Roeien op semi-professioneel niveau en gezellig borrelen op olympisch niveau, dat is waar het om draait bij clubroeien. Hard gaan en zege-achten op het water waarna de jolige stemming voortgezet wordt aan de kant of de bar.
In een heel jaar wordt gewerkt naar en aan een sfeer en instelling binnen de ploeg die staat voor een solide eenheid die de boot als geheel weglegt. Willen doodgaan voor elkaar, alles geven. Aan het begin van het jaar, nadat de samenstelling van de ploeg is voortgekomen uit de doorstroomperiode, worden op ludieke wijze één of meerdere coaches gevraagd om hun wijsheden van het roeien en de gezelligheid over te brengen op de roeiers.
De Kruithuisbokaal is de bokaal voor Clubachten en bestaat uit zes wedstrijden in de maanden maart – juni. Er moeten minstens vijf wedstrijden gestart worden, de vijf beste wedstrijden tellen mee voor de uiteindelijke stand.

Heineken Roeivierkamp

Amsterdam | 250, 750, 2500, 500m | 14-15 maart 2015

De eerste wedstrijd van het jaar, georganiseerd door A.S.R.V. Nereus. Op de Amstel worden vier afstanden verroeid: 5000, 2500, 750 en 250. Op zaterdag wordt de 2500 afgelegd, met direct daarna de 250 meter. Indien de ploeg in de top 15 eindigt, zal op de zondag de 5000 en 750 meter verroeid mogen worden. Afgelopen jaar, 2015, werd deelname beloond met een uniek fluitje van Heineken met speciale Heineken Roeivierkamp gravering.

Head of the River Amstel

Amsterdam | 8000m | 21-22 maart 2015

De clubacht verschijnt samen met de wedstrijdroeiers aan de start van de Head. Tijdens de achtervolgingsrace van acht kilometer wordt er zo hard mogelijk gepompt om ploeg na ploeg in te halen. Zeker voor de stuur is de Amstel een uitdaging met onder andere de hoerenbocht. Kortom: een race om niet te vergeten.

Skøll Cup

Amsterdam | 2000m | 11-12 april 2015

De Skøll Cup is de eerste wedstrijd van het seizoen waar alle competitieboten aan de start verschijnen, namelijk de eerstejaars, gladde vieren en clubachten. Eindelijk kan er weer boord-aan-boord gevaren worden op de Bosbaan en dat zorgt zeker voor de nodige spannende races. Twee kilometer lang zal je als clubacht alles moeten geven om die overwinning te behalen.

PEiL

Delft | 4500m | 16-17 april 2015

Naast de Head en de Heineken staat er nog een lange afstandswedstrijd op de planning, namelijk de Proteus-Eretes in ‘t Lang. In het mooie Delft wordt er 4,5 kilometer afgelegd in een spannende achtervolgingsrace.

Asopos Driekamp

Leiden | 250, 500, 1500m | 13 juni 2015

De Asopos Driekamp is de een na laatste wedstrijd voor de clubacht, welke bestaat uit 250, 500, 1500 meter. Deze wedstrijd wordt verroeid op de Dwarswatering bij Asopos de Vliet. De afstanden geven het al aan: korte afstanden die naar explosieve kracht hunkeren. Vrijwel elk jaar wordt de race moeilijk gemaakt door de sterke wind, niet zo gek aangezien dit water midden tussen de polders ligt. Dit zou echter geen probleem moeten zijn voor Argonauten die gewend zijn elke weersomstandigheid.

Orca Slotwedstrijden

Amsterdam | 2000m | 20 juni 2015

Je seizoen zal je afsluiten met de Orca Slotwedstrijden, net zoals de Skøll Cup op de Bosbaan over een afstand van twee kilometer. Na de vele trainingen van het clubachtjaar zul je hier moeten laten zien wat je in huis hebt. Succes!

De Skøll Bokaal der Clubquadrupples is een bokaal voor heren- en damesclubdubbelvieren. Deze bokaal bestaat uit de volgende 6 wedstrijd- en competitiewedstrijden.

Head of the River Amstel

Amsterdam | 8000m | 21-22 maart 2015

Dit is de langste wedstrijd in het rijtje en overigens de enige wedstrijd waarbij in deze bokaal een blik kan worden behaald. Door middel van een achtervolgingsrace van maar liefst 8 km wordt er op de prachtige Amstel hard gestreden om dat ene blik!

Skøll Cup

Amsterdam | 2000m | 12 april 2015

De Skøll Cup is de eerste competitiewedstrijd in deze bokaal en vindt plaats op onze mooie Bosbaan in Amstelveen. Eerst wordt er een voorwedstrijd van 2km geroeid en deze bepaalt in welke finale, van wederom 2km, je later op de dag terecht komt. Tevens is dit ook de eerste wedstrijd waarbij de wedstrijd begint met een startje. Hebben al die startjes in de kom aan het einde van de training geholpen of hebben de startjes geresulteerd in een teleurstellende B-finale? Taart of niet, ’s avonds kan er gelukkig weer gefeest worden in de soos van Skoll.

Nereus Carpit Noctem

Amsterdam | 2500 + 250m | 18 april 2015

De Carpit Noctem is een competitiewedstrijd in Amsterdam met voorrondes over 2500m achtervolging en 250m boord-aan-boord sprint. De finales zijn 250m boord-aan-boord, ‘s avonds op een verlichte Amstel. Een ervaring die je niet snel zal vergeten! De lampjes branden nog even door op het feest wat tot in de late uurtjes door gaat!

PEiL

Delft | 450m | 16-17 mei 2015

Deze achtervolgingsrace van zo’n 4,5 km vindt plaats op het Delftse water. Argonauten zijn over het algemeen goed in lange afstanden. Deze dag biedt daarom wellicht mogelijkheid tot taart! Ps: zorg voor een goede stuur want deze wedstrijd staat bekend om grote drukte bij de start met hier en daar een bijkomende botsing tussen ploegen. Ach, dat zorgt al voor wat onderlinge spanning voor de wedstrijd ècht begint!

Euros Drienderlo Regatta

Enschede | 1500 +450m | 30-31 mei 2015

Voor deze wedstrijd moet je afreizen naar het verre Oosten: Drienerlo bij Enschede. Deze wedstrijd is een tweekamp over 1500 en daar achtereenvolgend 450 meter en vindt plaats op het Twentekanaal.

Orca Slotwedstrijden

Amsterdam | 2000m | 20 juni 2015

Dit is het dan: jullie laatste kans op taart! Opnieuw wordt kracht en uithoudingsvermogen getest over een afstand van 2 km op de Bosbaan te Amstelveen. Laatste keer: alles er uit. Laat zien dat jullie nu mooier maar vooral harder kunnen roeien dan aan aantal maanden geleden, om zo met taart en opgeheven hoofd het roeiseizoen mooi af te sluiten.