Al drie weken zijn de vlotten drukker bezet dan normaal, is het nóg gezelliger op de Nascie en zijn er meer activiteiten georganiseerd. De lenteperiode is namelijk in volle gang. Honderd lenteleden lopen rond op Argo om te leren roeien en de gezelligheid te ervaren. Zo waren Tabor en Leon van Lente Heeren 4 en Inge, Frouke en Denice van Lente Damesch 4, allen eerstejaars student, gisteren met elkaar op de Nascie te vinden.

Tabor en Leon hebben een fanatiek ploegje, al komen sommige niet zo vaak opdagen bij trainingen, of bij de Nascie. Als enige twee aanwezigen van hun ploegje vertelden ze waarom ze zijn gaan lente roeien. Leon: “Mijn opa zat ook bij Argo en ik heb mijn BSA binnen dus heb nu wat tijd over”. Voor Tabor is het lenteroeien een mooie gelegenheid om het roeien eens uit te proberen. Net als voor Denice en Inge. Denice was na de AID uitgeloot en Inge was te laat met inschrijven. Na veel goede verhalen gehoord te hebben, wilden ze weten of ze het nog steeds leuk lijkt om te roeien. Frouke heeft zich aangemeld omdat ze niet meer mocht voetballen en haar broer roeit bij Laga.

Na een paar keer in de boot te hebben gezeten en wat activiteiten meegemaakt te hebben, vinden ze het alle vijf erg leuk. Leuker dan verwacht zelfs; op het water als het mooi weer is, nieuwe mensen ontmoeten, met een groep samen iets nieuws leren. “Het is heel iets anders dan andere sporten, dat je in een boot op het water bent”, vindt Leon. Tabor vond ook de ergowedstrijd erg leuk, “met elkaar zo hard mogelijk pompen”.

Het roeien blijkt wel moeilijk te zijn erkend Tabor: “Met zijn allen tegelijk roeien is toch wel lastig”. Maar het is chill dat nog niemand het kan, vindt Inge, je begint met elkaar vanaf nul. Dat is ook waarom Nadine, de coach van Lente Damesch 4, het zo leuk vindt om te coachen, “Ik vind het echt heel leuk om mensen te leren roeien en ze actief mee te nemen naar de activiteiten”. Of haar ploegje de Lente wedstrijden op 20 juni gaat winnen, is nog even spannend. “We zijn vooral fanatiek met de Lammetjes Prijs”, lacht Inge. “Maar we waren wel derde met de ergowedstrijd!”, vult Froukje aan. Denice: “Als we nog wat extra trainingen inplannen, gaan we gewoon winnen”.