De Argonaut: Maarten Verbrugge

By | De Argonaut, Evenementen | No Comments

Een tijdelijke commissie voor een tweede keer doorlopen komt niet vaak in de geschiedenisboeken van Argo voor. Wel is het vaak een mooi, gekoesterde droom door leden die zulk soort commissies hebben gedaan. Doorgewinterde Argonaut Maarten Verbrugge maakt het mee. Na de Sprint commissie van vorig jaar te hebben doorlopen, staat Maarten nu als voorzitter van de 61e Sprint aan het roer.

Lees verder

De Argonaut December: Rianne van Zandbrink

By | De Argonaut, Evenementen | No Comments

Argo biedt haar leden vele mogelijkheden zodat iedereen zich thuis en op zijn of haar plekje kan voelen op de vereniging. Niet alleen op het gebied van roeien is er van alles mogelijk, maar ook binnen Argo zelf kunnen leden kiezen wat zij willen bijdragen. Hoewel er leden zijn die hun eigen niche hebben gevonden, zijn er ook leden die onderhand alle aspecten van Argo al gezien hebben. Rianne van Zandbrink is daar een goed voorbeeld van: iemand die alle takken van de roeisport heeft ervaren als Argonaut, maar binnen Argo ook meerdere rollen heeft vervuld, waar zij vandaag over vertelt in deze rubriek. En als voormalig voorzitter én oprichter van de MediaCie zetten wij haar dan ook graag in het zonnetje als De Argonaut van de maand! Leest u mee?

Lees verder

De Argonaut november: Daniël Boer

By | De Argonaut | No Comments

In De Argonaut hebben we al allerlei verschillende mensen langs zien komen. Eerstejaars, ouderejaars, Oud Argonauten… Dit keer iemand die een bijzondere blik op Argo als vereniging kan werpen. Hij is Oud Argonaut, maar nog wel steeds lid van een studentenroeivereniging. Daniël Boer werd in 2015 lid van Argo, op de laatste dag van de inschrijvingen. “Wat mij destijds over de streep trok was de vette locatie en de leuke mensen die ik ontmoet had tijdens de introductiedagen. Ik wilde graag nieuwe mensen leren kennen en samen sporten, dit was iets wat op Argo samenkwam voor mij!” Inmiddels is hij na vier jaar bij Argo, inclusief bestuursjaar, ook lid geweest bij Skadi. Met ingang van dit jaar is hij echter alweer lid geworden bij zijn derde vereniging: Phocas.

Lees verder!

Lees verder

De Argonaut: Jaap van der Kolk

By | De Argonaut | No Comments

Een nieuw bestuur is aangetreden op de W.S.R. In de hectiek van corona begonnen acht Argonauten aan een bestuursjaar. Voorzitter dit jaar is Jaap van der Kolk. De Argonaut van oktober is dan ook Jaap! Even vragen hoe het hij komend jaar ziet en hoe hij, samen met de rest van het bestuur, Argo draaiende probeert te houden in tijden van de tweede corona golf. Lees meer… Lees verder

De Argonaut: Sofie Arkink

By | De Argonaut | No Comments

De Argonaut van augustus is de vaak aanwezige en altijd stralende eerstejaars Sofie Arkink. Ondanks dat Sofie dus nog maar (bijna) 1 jaar lid is van de W.S.R., heeft ze zich al op verschillende manieren voor de vereniging ingezet. Verder zal Sofie geen Argo-feestje missen en kan ze ook nog eens genieten van haaltjes maken met haar competitieploeg op onze mooie Rijn. Ze is dus een veelzijdig geïnteresseerd en altijd enthousiast lid. Hierdoor kan ze een goede indruk geven van alle mogelijkheden die Argo biedt aan haar leden. Omdat wij benieuwd waren naar hoe Sofie haar, ondanks Corona, drukke eerste jaar als lid heeft ervaren, stelden we haar hierover vragen.

Lees verder

Elte-Jan met zijn bul van zijn benoeming tot Erelid

De Argonaut: Elte-Jan Visser

By | De Argonaut | No Comments

In deze editie van De Argonaut zetten we wederom een bijzonder persoon in het zonnetje: niemand minder dan Erelid en Oud Argo voorzitter Elte-Jan Visser. Als Oud Argonaut denkt hij iedere dag wel een keer aan roeien. Zo is hij nog steeds actief bezig met roeien als initiatiefnemer van roei- en kanovereniging het Anker in Ulft, waar hij zelf roeit en andere leden coacht. Ook geeft hij ‘s zomers inline skate trainingen aan een jeugdgroep en ‘s winters schaatst hij zelf. “Kortom, sport blijft een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse activiteiten!”

Lees verder

De Argonaut – Marieke de Lange

By | De Argonaut | No Comments

In deze editie van de Argonaut zetten we graag een oud-Argonaut en tevens Lid van Verdienste in het zonnetje: Marieke de Lange! 

Marieke is vandaag de dag nog erg betrokken bij Argo. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze vorig jaar werd benoemd tot Lid van Verdienste. Marieke heeft zich onder andere bezig gehouden met het project Veilig Recreatiewater. In dit project heeft zij samen met een groepje oud-Argonauten verschillende Argo besturen geadviseerd in het proces rondom de versterking van de Grebbedijk. Het ultieme doel – dat we straks mogen roeien op de nieuw aan te leggen nevengeul in de Plasserwaard – lijkt helaas buiten bereik. Dat ze bij dit project betrokken was, is niet gek. Marieke is sinds anderhalf jaar senior adviseur bij Rijkswaterstaat waar ze mee werkt aan ‘schoon en gezond water’, met Kaderrichtlijn Water en kennisontwikkeling ecologische waterkwaliteit als speerpunten. “Kort gezegd, ik probeer beter te begrijpen hoe het aquatisch ecosysteem werkt en welke drukfactoren belangrijk zijn, en hiermee mijn (9000) collega’s te adviseren waar en op welke manier verschillende functies te combineren zijn. Bijvoorbeeld, recreatie (roeien) en natuurwaarden. Door het roeien op de Rijn is het rivierengebied mijn favoriete gebied, en daar ben ik binnen mijn afdeling nu ook de inhoudelijk verantwoordelijke voor.”

Lees meer

Lees verder

De Argonaut: Jorden Uiterwijk

By | De Argonaut | No Comments

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de maandelijkse rubriek ‘de Argonaut’. Eens per maand zetten we een (oud-)Argonaut op de sociale media kanalen in het zonnetje. Commissies, (wedstrijd)roeien, bestuur, coachen, er zijn vele manieren te bedenken hoe (Oud-)Argonauten betrokken zijn in de roeiwereld. In deze rubriek komt naar voren wat de Argonaut nou een Argonaut maakt, waar ons groene bloed voor stroomt, en hoe dit ons verbindt. #deArgonaut voor de maand april: Jorden Uiterwijk. 

Lees verder