Argonaut van de maand April: Eileen van Gorp

By | De Argonaut | No Comments

Hoewel de Varsity alweer bijna een maand geleden is, spookt de mooiste wedstrijd van het jaar nog steeds door het hoofd van menig Argonaut. Een Argonaut die de 138e editie niet snel zal vergeten is Eileen van Gorp. Vandaar dat Eileen Argonaut van de maand April is. Lees snel door als je meer wil weten over Eileens rol op Argo en hoe ze de Varsity als coach en stuur heeft ervaren! Lees verder

Argonaut van de maand maart: Max Tilleman

By | De Argonaut | No Comments

De lente is weer begonnen, de zon schijnt en er worden steeds meer halen gemaakt op onze mooie Rijn. Dit heeft ook het startsignaal gegeven voor het wedstrijdseizoen, zowel voor competitieroeiers als wedstrijdroeiers. Iemand die vooral over het laatste erg enthousiast is, is Max Tilleman, de Argonaut van de maand maart. Lees hieronder het interview met deze bloedfanatieke, sportieve en gemotiveerde Argonaut.

Lees verder

Argonaut van de maand januari: Jonna Houben

By | De Argonaut | No Comments

Nadat de geur van versgebakken oliebollen en kruit inmiddels al enige tijd weer is opgetrokken, is het weldra tijd voor de W.S.R. om vooruit te kijken naar een schitterend nieuwjaar. De Vereeniging draait tot onze spijt nog niet op volle toeren. Onze vriend Corona is helaas nog steeds prominent aanwezig in onze levens waardoor het nog niet mogelijk is geweest om met alle Leden het nieuwe jaar in te luiden. Toch betekent dit niet dat er achter de schermen niets is gebeurd. De nieuwe lichting die namens Argo een recordaantal blikken zal binnenhalen is opgestaan. Dit jaar zijn de hoofden van zowel de Zware Ballen als de Lichte Pikken ontdaan van hun prachtige kuiven en manen. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: de wedstrijdroeiers zijn weer in training. Voor de Argonaut van de Maand Januari spraken wij met daarom Jonna Houben. Jonna is niet alleen een ingeselecteerde dame, maar zet zich op nog véél meer manieren in voor Argo.

Lees verder

Argonaut van de maand November: Jeroen Schaeffer

By | De Argonaut | No Comments

Het is twee weken geleden sinds de Argo Najaars Slotwedstrijden zijn verroeid. Deze wedstrijden en het daarbij behorende evenement en spektakel waren de afsluiting van het Najaarsbokaal. De ANS commissie heeft dit jaar weer alles geregeld voor deze prachtige wedstrijden. Om erachter te komen hoe het is om de mooiste najaarswedstrijd van het jaar te organiseren spraken we Jeroen Schaeffer, de voorzitter van de ANS commissie. Nieuwsgierig naar de ANS en de mensen erachter? Lees dan verder!  Lees verder

De Argonaut: Luwe Groot

By | De Argonaut | No Comments

Een nieuw jaar op de W.S.R. betekent dat het ook weer tijd is dat een nieuw bestuur zijn intrede doet om het jaar 2021-2022 voorspoedig te laten verlopen. Dit jaar zal de functie van voorzitter door Luwe Groot bekleed worden. Op het moment van schrijven heeft hij zijn eerste twee maanden als voorzitter van Argo erop zitten, wat het een uitgelezen moment maakt om hem eens een paar vragen voor te schotelen. Lees gauw verder!

Lees verder

De Argonaut: Tim Janssen

By | De Argonaut | No Comments

De AID en de afroeiperiode zijn cruciaal voor Argo. Tijdens deze periodes komen uit alle hoeken van de W.S.R. Argonauten samen om potentiële Argonauten op een juiste manier kennis te laten maken met Argo. De Afroeicommissie zorgt er ieder jaar voor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid en coördineert alles rondom de AID en de daaropvolgende afroeiperiode. Elke commissie heeft uiteraard een voorzitter nodig, dit jaar was Tim Janssen de uitverkorene. Vandaar dat Tim De Argonaut van de maand september is. We spraken Tim over zijn werk in de commissie, zijn andere inspanningen bij Argo en nog veel meer. Nieuwsgierig naar hoe het is om tijdens het drukste seizoen op Argo de touwtjes in de handen te hebben? Lees dan verder!

Tim Janssen is een ware Argonaut. We spraken hem in zijn thuisbasis Iolkos, met een stuk Hema-taart in zijn hand, over zijn prille begin bij Argo. Als broer van twee Argonauten wist Tim nog niet zo zeker of hij zich zelf ook zou aansluiten bij Argo. Maar na zijn AID is hij toch bij de mooiste Vereeniging van Wageningen gaan roeien. De reden was die klassieke combinatie van sport en gezelligheid. Wellicht een cliché, maar wel waar. Een uitnodiging om op het wedstrijdroei-huis Iolkos te gaan wonen, was voor Tim meer dan genoeg reden om te gaan wedstrijdroeien. Bij een jaar wedstrijdroeien is het niet gebleven, want naast Licht ’18 maakte hij ook deel uit van MGL ’19 en MGZ ’21. Verder heeft Tim geholpen met het loodsfeest van 2018 en representeerde hij twee jaar lang Iolkos in de Huizencommissie.

Toen er in februari een groene brief op de deurmat lag voor Tim en hij werd gevraagd als voorzitter van de Afroeicie ’21 moest hij daar goed over nadenken. Maar als zelfverklaarde dichtgetikte Argonaut wilde Tim nog minstens één keer een grote commissie doen. De Afroeicie was dus eigenlijk de perfecte kans. 

Als voorzitter van de Afroeicie stonden er wat uitdagingen te wachten. Normaliter hebben de AID  en de afroeiperiode een standaard draaiboek. Dit jaar was dit vanwege een zeker zeer besmettelijk virus niet het geval, zodat Tim zich constant moest voorbereiden op het onzekere. Gelukkig hoefde hij dit niet allemaal in zijn eentje te regelen. Samen met het bestuur stelde hij zorgvuldig zijn Afroeicie samen uit enthousiaste, deels jonge Argonauten.  Half maart al begonnen ze aan de voorbereidingen.

Als voorzitter van zo’n grote commissie als de Afroeicie steek je uiteraard aardig wat op. Toen één van Tims huisgenoten de Mediacie bijviel met de vraag wat Tims zijn grootste blunder was, merkte hij op dat vooral in het begin hij beter rekening had kunnen houden met de verschillende werkmethodes van zijn commissieleden. Mens-management is iets wat Tim deze zomer echt heeft geleerd: ‘’Ik heb een driedelige roman geschreven over wat beter kon.’’

Uiteindelijk is de AID een groot succes geweest met wel 325 aanmeldingen (335 als je de te late inschrijvingen meetelt!), de meeste van alle verenigingen in Wageningen. Een resultaat waar Tim heel trots op is, zeker omdat hij bewust hoog had ingezet op inschrijvingen: ‘’Als je altijd pessimistisch inzet, dan weet je niet wat je optimum is.’’. Zo waren de bekendmaking van het inschrijvingsaantal om 12 uur s ’nachts en het feest daarna zijn mooiste momenten van de AID. 

Twee weken lang stonden Tim en zijn commissieleden continu ‘aan’. De vergaderruimte was hun ‘grot’, waar ze sliepen. Maar al met al is volgens Tim het mooiste aan de AID en de Afroeiperiode, dat het, naast de Varsity, de periode is van de grootste cohesie binnen Argo. Tijdens deze periode zetten alle leden zich op elk mogelijk vlak in voor de Vereeniging, en zijn ze naast alle andere inspanningen en bezigheden op de eerste plaats Argonaut: “Ik was zo trots op elk groen persoon dat ik op Argo zag rondlopen.”

De Argonaut: Ruth Andreae

By | De Argonaut | No Comments

Argo is natuurlijk de mooiste vereniging die er is, maar het blijft altijd interessant hoe de verschillen tussen Argo en andere verenigingen worden ervaren. Daarom is de Argonaut van de maand mei Ruth Andreae. Ruth heeft twee jaar in Leiden gestudeerd en heeft in die tijd bij Asopos geroeid. Zij was daar actief in EJD’18 en MGD’19. Het roeien beviel haar zo goed dat ze, toen ze naar Wageningen ging, geen seconde twijfelde om zich aan te melden bij Argo. Een goede keuze, want Ruth is al twee jaar actief in het wedstrijdroeien op Argo en is daarnaast ook op andere fronten actief. Benieuwd naar hoe zij de verschillen heeft ervaren tussen Asopos en Argo en wat Ruth allemaal doet op de W.S.R? Lees dan verder! Lees verder

De Argonaut: Ate Frijters

By | De Argonaut | No Comments

Roeien zit in zijn bloed, het water van de Rijn is hem met de paplepel ingegoten en verhalen over onze vereniging hebben indruk achtergelaten. Als kind van twee Oud Argonauten lijkt het niet geheel verbazingwekkend dat Ate Frijters, De Argonaut van april, zijn plek bij Argo heeft gevonden. Inmiddels is Ate 3e jaars lid en heeft hij al veel bijgedragen binnen verschillende aspecten van de vereniging. Van het gedisciplineerde wedstrijdroeien tot de levendige gezelligheidscultuur: Ate is op Argo eigenlijk niet meer weg te denken. Een ‘vo voor het Argo-fokprogramma lijkt dus zeker op zijn plaats, maar zijn het inderdaad wel zijn genen die Ate een zetje gaven richting de Grebbedijk? Wordt de huidige W.S.R. wel eens met die uit de goede oude tijd vergeleken in huize Frijters? Wat kunnen we nog meer leren over onze Argonaut van april?

Lees verder