Argonaut van de Maand November

By 7 december 2023De Argonaut, Evenementen

De in Tiel geboren Rosa is in 2021 begonnen met studeren en is toen via de AID ook gelijk in haar eerste jaar lid geworden. Inmiddels is ze een fanatiek lid: ze zit bij de Nachtwacht en heeft hier vorig jaar bestuur voor gedaan, ze coacht en ze heeft al meerdere commissies gedaan. Inclusief NasCie’s en feesten is ze dus al snel zeker 3/4 keer op Argo te vinden

Wat ze zo mooi vindt aan de WSR is de diversiteit. Je kan wedstrijdroeier zijn of borrelaar, maar je bent met zijn allen op de Nascie. Iedereen wil andere dingen, maar uiteindelijk komt het allemaal samen en is er de ruimte om van alles te doen; je bent echt een vereniging. Ze vindt dan ook dat Argo zich onderscheidt van andere verenigingen, omdat je zoveel kanten op kan. Ook is het sportieve hier natuurlijk belangrijk en kan je het ook gezellig hebben zonder dat daar alcohol voor nodig is. Ze voelt zich hier dan ook erg thuis, Argo betekent voor haar in één woord: vriendschap. Veel hechte vriendschappen heeft ze hier opgebouwd, met name dankzij het gezelschap, door commissies te doen en haar eigen ploeg.

 

In het eerste jaar op Argo is Rosa haar competitieploegje gevormd, genaamd de ‘Botenbabbelaars’. “Het was echt leuk om in deze ploeg te zitten.”, zegt ze. De ploeg begon met een wat kleiner groepje die later is aangevuld met meiden die uitgestroomd zijn uit de selectie. Ze waren erg actief en probeerden 2 à 3 keer in de week te trainen. Dat de ploeg zo actief op Argo was, kwam voornamelijk door hun coaches. Zij waren al erg actief op Argo en sleurden de ploeg daarin mee. Uiteindelijk zijn ze in de stuurboordbokaal rond de 13e plek geëindigd, waar Rosa erg blij mee was. Vorig jaar zijn ze de Vlietbokaal nog gestart, maar dat gaat het dit jaar waarschijnlijk niet worden. Wel probeert de ploeg nog zo vaak mogelijk samen te eten en borrelen op de NasCie.

 

In Rosa haar tweede jaar op Argo is ze de ploeg ‘Paalangst’ gaan coachen. “In het eerste jaar was het fijn om gecoacht te worden. In het tweede jaar is zelf coachen juist leuk om na een jaar zelf te roeien het te leren aan andere mensen.”, zegt Rosa over het coachen. Ze coachte samen met haar ploeggenoten uit het eerste jaar. Het coachen was zeker een succes, want de ploeg mocht het NSK starten, die Rosa ook zelf gestuurd heeft. 

 

Zoals al eerder genoemd, zit Rosa bij de Nachtwacht. In haar eerste jaar had haar coach Gloria, die al bij het gezelschap zat, haar hele ploeg gevraagd om naar de interesseborrel te komen. Echter was Rosa ziek, dus ze kon helaas niet komen. Ze stuurde daarom een mail  dat ze dat heel erg jammer vond en vroeg of ze misschien toch naar de tweede interesseborrel mocht komen. Dit mocht en uiteindelijk is ze ook gevraagd om bij de Nachtwacht te gaan. Bij de vraag wat de Nachtwacht zo leuk maakt, vertelt Rosa: “De Nachtwacht is heel divers. Iedereen doet echt wat anders op de vereniging en dat maakt het zo leuk. Je krijgt namelijk echt veel mee van wat er allemaal op de vereniging gebeurt.” Ze probeert nog steeds erg actief te zijn bij het gezelschap, maar wel voornamelijk met haar eigen lichting.

 

Rosa heeft op dit moment twee commissies op Argo gedaan. De AlmanakCie en de ANS. Vanaf haar eerste jaar op Argo had ze al interesse in de AlmanakCie. “Mijn ouders weten niet precies wat er allemaal gebeurt op Argo en de Almanak is iets leuks wat je echt kan laten zien. Het is nog leuker om dan te laten zien dat jij er aan bijgedragen hebt.” Rosa had in de commissie de functie Commissaris Acquisitie. Dit houdt in dat ze ervoor zorgde dat er sponsors kwamen voor de Almanak.

Terwijl Rosa bezig was met de Almanak, wilde ze eigenlijk nog wel een andere commissie doen op Argo. Daarom is ze in de ANS commissie gegaan waar ze de functie Secretaris kreeg. “Alles komt samen bij de ANS. Het is een wedstrijd met roeien en een feest. Dat is precies wat ik leuk vind op Argo.” De week voor de ANS was erg druk en ze heeft in die periode dan ook veel tijd op Argo doorgebracht. Gedurende het weekend zelf was het ook erg druk. “Op zaterdagochtend hebben we alles klaargezet en tijdens de wedstrijd was ik ook constant bezig door alle roeiers die aanwezig waren. Ik heb die dag dan ook maar een half uurtje pauze gehad om even te kunnen rusten en genieten van de wedstrijd. Op zondag ging het allemaal wat soepeler, omdat we natuurlijk al ervaring hadden van de dag ervoor. Daardoor kon ik met meer mensen kletsen en wat van de sfeer proeven.” Het leukste moment van het weekend vond ze het moment dat de clubjongens hadden getaart en daarmee ook de najaarsbokaal wonnen. “Het was erg mooi om op dat moment voor hen te zingen op onze vereniging, omdat de ANS het enige moment is dat je een taart kan winnen in Wageningen.”

 

Wij hebben erg genoten van het interview en de leuke verhalen van Rosa en wij kijken erg uit naar wat Argo nog allemaal voor haar gaat brengen in de toekomst!