Update 14 oktober 2020: Argo Najaars Slotwedstrijden afgelast

Wegens de nieuwe aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 die op 13 oktober zijn aangekondigd tijdens de persconferentie, zijn wij helaas genoodzaakt om de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden van 7 en 8 november 2020 af te gelasten. Teamsporten in competitieverband zijn volgens de huidige richtlijnen uitgesloten, mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven en onnodige landelijke reisbewegingen worden sterk afgeraden.

Als organisatie zijn wij tot op het laatste moment bezig gebleven met de voorbereidingen en wij betreuren het ten zeerste dit besluit te moeten nemen. Ook begrijpen wij ook hoe vervelend dit is voor alle roeiers die hebben uitgekeken naar de wedstrijd, maar helaas weegt dit niet op tegen de risico’s.

Desondanks koesteren wij de verwachting u volgend jaar in goede gezondheid weer allemaal te zien strijden op het Wagenings Havenkanaal. Hiernaast willen we de gemeente, de KNRB, het Argo bestuur, onze sponsoren, en iedereen die met ons heeft meegedacht en vertrouwen in ons heeft gehad om een corona-bestendige ANS te organiseren bedanken. Ook aan alle Argonauten die zich hebben aangemeld als ANS medewerker, en/of promotiemateriaal gekocht hebben: enorm bedankt voor jullie steun!

Vragen? U kunt ons bereiken via najaars@wsr-argo.nl

Tot de Argo Najaars Slotwedstrijden 2021!

 

Met herfstgroene groet,

Uw 14e ANS commissie

Welkom

Het einde van dit unieke jaar vol bijzondere gebeurtenissen is alweer bijna in zicht. Voor we het weten zal de kleur groen uit het landschap weer plaatsmaken voor oranje en rode tinten, en zal de Rijn zich weer met koud water vullen. Eén plek aan dit prachtige water, waar normaliter de kleur groen het gehele jaar de overhand heeft, zal dit najaar gesierd worden door vele andere verenigingskleuren. Op W.S.R. Argo zullen de allerlaatste competitiewedstrijden van het seizoen 2020 plaatsvinden: De 14e Argo Najaars Slotwedstrijden (ANS).

De Najaarsbokaal zal dus, onder voorbehoud in verband met Corona, afgesloten worden in Wageningen. De ANS zal dit jaar wederom verspreid over twee dagen plaatsvinden, op 7 en 8 november 2020. De roeiers kunnen in het Wageningse Havenkanaal voor de laatste keer strijden voor het puntenklassement van de Najaarsbokaal. Ervaren roeiers staat hier nog een extra uitdaging te wachten, aangezien de ANS bekend staat om zijn keerboei. Hierna vindt de prijsuitreiking van de Najaarsbokaal op W.S.R. Argo plaats. Zowel op zaterdag als op zondag zal er een prijsuitreiking plaatsvinden.

We zien jullie graag 7 en 8 november aan de Grebbedijk!

Wedstrijdinformatie

De Najaarsbokaal

De Argo Najaars Slotwedstrijden zijn het afsluitende onderdeel van de Najaarsbokaal. De Najaarsbokaal is hét moment voor ervaren roeiers om wegwijs te worden in een gladde 4 voor ervaren roeiers, en voor onervaren roeiers om hun eerste halen te maken op wedstrijdwater. Dit is een klassement over de hieronder genoemde vier wedstrijden, elk met een uniek karakter:

  1. Theta Herfstregatta (26 & 27 september 2020) – Eindhoven
  2. Knorrensteijn Memorial Regatta (10 oktober 2020) – Enschede
  3. Asopos Najaarswedstrijden (24 & 25 oktober 2020) – Amstelveen
  4. Argo Najaars Slotwedstrijden (7 & 8 november 2020) – Wageningen

Verdere informatie over de najaarsbokaal is te vinden op de website van de NSRF.

Programma

  • De ANS biedt voor ervaren roeiers de volgende velden aan: DErvC4+, HErvC4+, D4+, H4+, D2x, H2x, en D4*. Alle boten uit deze velden roeien 2 verschillende afstanden: éénmaal 1000 meter met een keerboei, en éénmaal 500 meter.
  • Ook biedt de ANS voor onervaren roeiers de DOnervC4+ en HOnervC4+ velden aan, en deze ploegen starten tweemaal 500 meter.

Momenteel is het definitieve blokkenschema van de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden nog onbekend, deze zal binnenkort hier te vinden zijn. Hieronder kunt u wel vinden welke velden op welke dag starten, welk dagdeel exact zal later bekend gemaakt worden.

  • Zaterdag 7 november 2020: DervC4+, H4+, D2*, en HOnervC4+
  • Zondag 8 november 2020: HervC4+, D4+, D4*, H2*, en DOnervC4+

Stuurliedenvergadering

24 uur voor aanvang van de wedstrijden dient de stuurliedeninstructie gekeken te zijn en dient het stuurliedenformulier ingevuld te worden door de stuur/boeg van elke deelnemende boot. De stuurliedenvergadering kan gekeken worden via het stuurlieden-formulier, wat binnenkort hier op de website te vinden zal zijn.

Wedstrijdbepalingen

Momenteel zijn de wedstrijdbepalingen van de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden nog onbekend. Deze zullen binnenkort hier op de website te vinden zijn.

Inschrijvingen & Loting

Door de grote hoeveelheid aanmeldingen voor de Najaarsbokaal dit jaar, is inschrijven voor de Argo Najaars Slotwedstrijden helaas alleen mogelijk voor roeiers in de DOnervC4+ en HOnervC4+ velden. Het is mogelijk tot 3 november om u via uw competitiecommissaris in te schrijven.

Momenteel is de loting voor de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden nog onbekend, deze zal binnenkort hier op de website te vinden zijn.

 

Uitslagen

De uitslagen van de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden zullen hier worden vermeld wanneer deze binnen zijn.

Baan

De wedstrijden zullen verroeid worden op het Wageningse Havenkanaal. Op de volgende kaarten is voor beide afstanden de voorstart, start, en finish te zien.

Baankaart 1000m

Baankaart 500m

Voorzieningen

Eten en drinken

Hier volgt binnenkort meer informatie over!

Parkeerplaatsen

De roeiers onder ons die met de auto naar Wageningen komen, willen wij verzoeken hun voertuigen op een veilige manier buiten het terrein van WSR Argo te parkeren.

Dit kan bij Dena Textiles (Nudepark 142, 6702DX, Wageningen) en Groenestein Beheersoftware (Nudepark 91, 6702DZ, Wageningen).
Ook kan dit zaterdag na 17:00 uur en zondag de gehele dag bij Propress (Nudepark 144, 6702DX, Wageningen).

Parkeren bij de Gamma is NIET toegestaan.

Sponsoren

Wij willen graag de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de 14e Argo Najaars Slotwedstrijden:

Media

13e ANS Zondag

13e ANS Zondag

18 november 2019

13e ANS Zaterdag

13e ANS Zaterdag

25 september 2019

12e Argo Najaars Slotwedstrijden

12e Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2018

ANS 2017 (Zondag)

ANS 2017 (Zondag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag)

ANS 2017 (Zaterdag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

15 november 2017

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2016

ANS aftermovie

ANS aftermovie

11 november 2016

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

9 november 2014

Locatie

Het bootenhuis van W.S.R. Argo is gelegen op de Grebbedijk aan de Nederrijn. Vanuit het busstation Wageningen kan deze het snelste worden bereikt door het nemen van bus 80 en uit te stappen bij de halte Westhof. Vervolgens is het nog vijf minuten lopen in de richting van de Gamma, waarna linksaf naar de dijk zal moeten worden afgeslagen. Bij het oplopen van de dijk is het botenhuis meteen rechts gelegen.

Ook is het mogelijk om bus 45 te nemen, waarbij de uitstaphalte Nudenoord is. Wederom zal de weg rechts van de Gamma ingeslagen moeten worden om de Grebbedijk te bereiken.

W.S.R. Argo – Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen
najaars@wsr-argo.nl // ANS commissie
wedstrijdleiding.ans@wsr-argo.nl // Wedstrijdleiding ANS
bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
0317-420700 (Bestuur)
NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo

Pers: De Argo Najaars Slotwedstrijden is een roeievenement in het Wageningse havenkanaal, georganiseerd door W.S.R. Argo, waar vele studenten uit geheel Nederland op af komen. Karakteristiek aan de wedstrijd is de keerboei die de wedstrijd een nieuwe dimensie geeft doordat het niet alleen om hard roeien gaat, maar ook om snel rondmaken om de boei. In combinatie met een mooie herfstzon is het een prachtig schouwspel!
Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met ons bestuur via 0317-420700 of via najaars@wsr-argo.nl.

ANS COMMISSIE

Voorzitter: Jeroen Schaeffer
Secretaris: Juliette Pott
Penningmeester: Ruben Hemler
Commissaris wedstrijd: Isabelle van Kouwen
Commissaris kant: Nienke Eikelenboom
Commissaris PR: Loïs Vangangelt