Argo Najaars Slotwedstrijden: 4-5 november 2023

Welkom!

Het einde van dit unieke jaar vol bijzondere gebeurtenissen is alweer bijna in zicht. Voor we het weten zal de kleur groen uit het landschap weer plaatsmaken voor oranje en rode tinten, en zal de Rijn zich weer met koud water vullen. Eén plek aan dit prachtige water, waar normaliter de kleur groen het gehele jaar de overhand heeft, zal dit najaar gesierd worden door vele andere verenigingskleuren. Op W.S.R. Argo zullen de allerlaatste competitiewedstrijden van het seizoen 2023 plaatsvinden: De 16e Argo Najaars Slotwedstrijden (ANS).

De Najaarsbokaal zal dus afgesloten worden in Wageningen. De ANS zal dit jaar wederom verspreid over twee dagen plaatsvinden, op 4 en 5 november 2023. De roeiers kunnen in het Wageningse Havenkanaal voor de laatste keer strijden voor het puntenklassement van de Najaarsbokaal. Ervaren roeiers staat hier nog een extra uitdaging te wachten, aangezien de ANS bekend staat om zijn keerboei. Hierna vindt de prijsuitreiking van de Najaarsbokaal op W.S.R. Argo plaats. Zowel op zaterdag als op zondag zal er een prijsuitreiking plaatsvinden.

We zien jullie graag 4 en 5 november aan de Grebbedijk!

Wedstrijdinformatie

De Najaarsbokaal

De Argo Najaars Slotwedstrijden zijn het afsluitende onderdeel van de Najaarsbokaal. De Najaarsbokaal is hét moment voor ervaren roeiers om wegwijs te worden in een gladde 4 voor ervaren roeiers, en voor onervaren roeiers om hun eerste halen te maken op wedstrijdwater. Dit is een klassement over de hieronder genoemde zeven wedstrijden, elk met een uniek karakter:

 1. Fyli Agon (23 september 2023)
 2. Theta Herfstregatta (30 september & 1 oktober 2023)
 3. Army Regatta ( 7 & 8 oktober 2023)
 4. Knorresteijn Memorial Regatta (14 & 15 oktober 2023)
 5. Njord Najaarswedstrijden (21 & 22 oktober 2023)
 6. Asopos Najaarswedstrijden (28 & 29 oktober 2023)
 7. Argo Najaars Slotwedstrijden (4 & 5 november 2023)

Verdere informatie over de najaarsbokaal is te vinden op de website van de NSRF.

Inschrijvingen & Loting

Kijk voor actuele informatie op de Time-Team website.

Uitslagen

De uitslagen van de 16e Argo Najaars Slotwedstrijden zullen hier worden vermeld wanneer deze binnen zijn.

Blokkenschema

Tijdschema van de ANS 2023

Stuurliedenvergadering

Er zal voor elk blok in de ochtend een fysieke stuurliedenvergadering plaatsvinden op Argo. Aanwezigheid is verplicht voor de stuurlieden en de boegen van de 2x velden. Tijden van de stuurliedenvergadering staan in het tijdschema hiernaast.

Baan

De wedstrijden zullen verroeid worden op het Wageningse Havenkanaal. Op de volgende kaarten is voor beide afstanden de voorstart, start, en finish te zien.

Voorzieningen

Eten en drinken

Gedurende de dag zal er eten te koop zijn op het terrein.

Terrein

Buiten het verenigingsterrein is er ook een toeschouwersterrein op de kade langs het kanaal.

Rugnummers

Voor de rugnummers hoeft geen borg betaald te worden. Bij het missen van nummers zal er een incasso worden gestuurd.

Slaapplekken

Slaapplekken zitten vol.

Feest kaartverkoop

Op 4 november zal de ANS Feest plaatsvinden. De deuren zullen tussen 22:00 en 00:00 open zijn.

De kaartverkoop voor externen start op 18 oktober om 12:00

Kaartverkoop voor externen vind je hier.

Kaartverkoop voor leden vind je hier.

Parkeerplaatsen

De roeiers onder ons die met de auto naar Wageningen komen, willen wij verzoeken hun voertuigen op een veilige manier buiten het terrein van WSR Argo te parkeren. Dit kan op de volgende locaties:

 • Groenestein Beheersoftware – Nudepark 91
 • Burgerhouwt B.V. – Nudepark 154
 • DENA Textile Productions – Nudepark 142

Graag verzoeken wij u niet op de dijk te parkeren. U kunt hier een boete voor krijgen.

Parkeren bij de Gamma is NIET toegestaan.

Sponsoren

Wij willen graag de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de 16e Argo Najaars Slotwedstrijden:

Media

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zondagmiddag

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zondagmiddag

5 november 2023

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zondagochtend

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zondagochtend

5 november 2023

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zaterdagmiddag

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zaterdagmiddag

4 november 2023

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zaterdagochtend

16e Argo Najaars Slotwedstrijden – zaterdagochtend

4 november 2023

15e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zondag

15e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zondag

6 november 2022

15e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zaterdag

15e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zaterdag

5 november 2022

14e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zondag

14e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zondag

7 november 2021

14e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zaterdag

14e Argo Najaars Slotwedstrijden – Zaterdag

6 november 2021

Locatie

Het bootenhuis van W.S.R. Argo is gelegen op de Grebbedijk aan de Nederrijn. Vanuit het busstation Wageningen kan deze het snelste worden bereikt door het nemen van bus 44 of bus 50 en uit te stappen bij de halte Nudenoord. Vervolgens is het nog vijf minuten lopen in de richting van de Gamma, waarna linksaf naar de dijk zal moeten worden afgeslagen. Bij het oplopen van de dijk is het botenhuis meteen rechts gelegen.

Verder kunnen er bij het busstation Wageningen ook KeoBikes worden gehuurd.

W.S.R. Argo – Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen
najaars@wsr-argo.nl // ANS commissie wedstrijdleiding.ans@wsr-argo.nl // Wedstrijdleiding ANS bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
0317-420700 (Bestuur)
NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo

Pers: De Argo Najaars Slotwedstrijden is een roeievenement in het Wageningse havenkanaal, georganiseerd door W.S.R. Argo, waar vele studenten uit geheel Nederland op af komen. Karakteristiek aan de wedstrijd is de keerboei die de wedstrijd een nieuwe dimensie geeft doordat het niet alleen om hard roeien gaat, maar ook om snel rondmaken om de boei. In combinatie met een mooie herfstzon is het een prachtig schouwspel! Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met ons bestuur via 0317-420700 of via najaars@wsr-argo.nl.

ANS COMMISSIE

Voorzitter: dhr. Jesper Tros Secretaris: mej. Rosa van den Hurk Penningmeester: dhr. Diego Stap Commissaris Wedstrijd: mej. Sytske de Jong Commissaris Kant: dhr. Bart de Koster Commissaris PR: dhr. Marius Weisenbach

Wedstrijdbepalingen

 1. Achtervolgingsrace over 1000 meter met keerboei en 500 meter zonder keerboei. Onervaren C4+ tweemaal 500 meter achtervolgingsrace zonder keerboei.
 2. Deze competitiewedstrijd wordt gehouden volgens het Reglement voor Roeiwedstrijden van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (RvR).
 3. Wedstrijdfunctionarissen
  1. Wedstrijdleider: ir. M. Hassink, wedstrijdleiding.ans@gmail.com
  2. Hoofd van de Jury: ir. W.L. van der Does.
  3. Veiligheidscoördinator: mej. H. van Zon
 4. Contact organisatie: najaars@wsr-argo.nl
 5. Inschrijvingen 1
  1. Opening: 24 oktober 2023, 20:00
  2. Sluiting: 31 oktober 2023, 20:00
 6. Inschrijfgeld: C4+, 4+ en 4* : €35,00, 2x: €30,00. Betalen vóór 5 november 2023 23.59 uur naar NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo o.v.v. [verenigingsnaam] inschrijfgeld ANS.
 7. Totale capaciteit van de gehele wedstrijd is 180 ploegen. Ploegen die aan de najaarsbokaal deelnemen worden altijd toegelaten. Indien het maximale aantal inschrijvingen wordt overschreden zal er voor deelname worden geloot onder alle niet-bokaalinschrijvingen.
 8. Geen borg bij het uitgeven van de rugnummers. In plaats daarvan wordt er bij het missen van rugnummers een incasso naar de desbetreffende vereniging verstuurd.
 9. De loting zal plaatsvinden op woensdag 1 november om 20:00 op de W.S.R. Argo en zal aansluitend worden gepubliceerd op www.wsr-argo.nl/ans.
 10. De stuurliedenvergadering is verplicht voor alle stuurlieden, alsook voor alle boegen van de 2x- velden. In geval van vervanging van stuur; in aanvulling op artikel 37 lid 4, dient de vervangende stuur een stuurliedenvergadering te hebben bijgewoond en zich anders te melden bij de wedstrijdleiding.
 11. Ploegen starten ‘s ochtends één keer en ‘s middags één keer. Bij een groot aantal inschrijvingen worden de OnervC4+-velden in tweeën gesplitst om dubbel bootgebruik te faciliteren. Indeling geschiedt op basis van loting.
 12. Voor de ervaren velden geldt dat de startvolgorde in de middag (500m) wordt ingedeeld op basis van neergezette tijd in de ochtendrace (1000m). De snelste ploeg start vooraan, de langzaamste ploeg achteraan.
 13. Poule-indeling:
  1. Voor het (erv)4+ veld geldt dat de ploegen worden verdeeld over verschillende poules.
  2. Er zitten 12 ploegen in elke poule, indien het totaal aantal ploegen niet deelbaar is door 12 wordt alleen de laatste poule aangepast. Deze wordt dan verkleint tot een minimum van 6 ploegen. Bij minder dan 6 ploegen worden deze ploegen samengevoegd met de bovenliggende poule. De laatste poule is dan groter dan 12 ploegen.
  3. Ploegen worden ingedeeld op basis van de KNRB competitie ranking en vindt plaats na de sluiting van inschrijvingen, maar voor de loting van de wedstrijd. Hierbij wordt de ranking gemaakt op basis van de gemiddelde rang van de startende ploeg. De ploegen met het laagste rangnummer (1, 2, 3, etc) starten in poule 1, daaropvolgend in poule 2, etc.
 14. Iedere ploeg is zelf verantwoordelijk voor het halen van de uiterlijke vlottijden bij het vlot. Iedere ploeg moet minimaal 10 minuten voor de starttijd aanwezig zijn bij de toegang naar het startgebied. Wanneer ploegen zonder geldige reden te laat vlotten of aan de start verschijnen, zullen zij worden uitgesloten van deelname aan de desbetreffende race.
 15. Op aanwijzing van de vlotverantwoordelijken moet de ploeg de boot na de race uit het water halen om ruimte te creëren op het vlot. Indien de boot wordt overgenomen, legt de ploeg aan bij het wisselvlot. Dubbel bootgebruik is toegestaan naar eigen inzicht. Houdt rekening met de vlottijden.
 16. De startprocedure verloopt zoals beschreven in artikel 48 en 49 van het Reglement voor Roeiwedstrijden.
 17. Op delen van de roeibaan geldt een inhaalverbod. Op de rest van de baan gelden de inhaalregels zoals beschreven in artikel 50 van het Reglement voor Roeiwedstrijden.
 18. Als disciplinaire maatregel kan tijdens de wedstrijd een tijdstraf worden opgelegd. Bij de 500 meter wedstrijden zal deze straf 1,5 (anderhalve) seconde bedragen. Bij de 1000 meter wedstrijden zal deze straf 3 (drie) seconden bedragen. Deze maatregelen volgen de richtlijnen zoals beschreven in het RvR artikel 69.
 19. Indien een ploeg protest in wil dienen omtrent onregelmatigheden tijdens de race, kan dit alleen bij het passeren van de finish door het opsteken van één arm van een lid van de ploeg. Vervolgens kan één vertegenwoordiger van de ploeg bij het secretariaat schriftelijk zijn of haar protest indienen bij de wedstrijdleiding.
 20. Bij alle ervaren velden geldt dat de tijden van elke afstand worden opgeteld tot een totale eindtijd. De ploeg die in zijn veld de snelste eindtijd heeft gevaren, heeft gewonnen.
 21. Bij de Onerv C4+-velden geldt dat de ploeg met de snelste tijd wint. Deze ploegen hebben twee keer de kans om de snelste tijd neer te zetten.
 22. Prijsuitreiking voor alle velden zijn ongeveer één uur na de laatste race van de dag (of zoveel eerder als mogelijk) in het bootenhuis.
 23. In geval van mist of andere onvoorziene omstandigheden wordt gehandeld naar artikel 36 van het RvR. Hiernaast kan worden gekozen om één of meerdere velden (afhankelijk van de aard van de omstandigheden) éénmaal te laten roeien in plaats van twee keer, te verplaatsen naar een ander tijdstip of te annuleren. Velden die deelnemen aan de Najaarsbokaal zullen zo veel als mogelijk doorgaan.
 24. Ex aequo bij een tijdsverschil van minder dan 0,2 seconde.