Argonaut van de maand april: Mariëlle van Dijk

By 30 april 2024De Argonaut

Ieder wedstrijdweekend worden de boten weer vervoerd naar allerlei verschillende plekken in Nederland. Van Groningen tot Maastricht, als voorzitter van de BobCie is Mariëlle van Dijk verantwoordelijk voor het organiseren van de ritjes die de botenwagen maakt. Nu het wedstrijdseizoen in volle gang is en haast ieder weekend een selectie aan roeiboten het land doorkruist, is het tijd om eens kennis te maken met Mariëlle als Argonaut van de maand april.

Opgegroeid in Wilnis, tussen Amsterdam en Utrecht, kwam Mariëlle in 2019 aan in Wageningen. Ze sloot zich aan bij Argo omdat ze graag bij een studentenvereniging wilde, maar ook wilde sporten. Door Corona was ze een tijdje minder actief, maar ze heeft zich daarna aangesloten bij de Competitie Commissie. Hier werd duidelijk dat ze goed was in het knopen van boten en werd ze gevraagd voor de Bobcie.

 

Inmiddels is Mariëlle voorzitter bij de BobCie. Dit betekent dat ze naast het rijden ook de ritten plant. Daarnaast heeft ze in het begin van het collegejaar de Argobus laten bestickeren. Door de BobCie heeft ze beter leren plannen, autorijden en ook een speciaal rijbewijs mogen ontvangen. Je kunt het rijbewijs gratis halen bij Argo. In ruil maak je dan een bepaald aantal ritten met de botenwagen naar wedstrijden of trainingskampen. In februari reed ze helemaal naar Spanje voor het trainingsweekend van de meerderejaars wedstrijdsectie. 

 

Roeien doet Mariëlle ook nog. Het plan is dit jaar om wedstrijden te starten in het mixed dubbel-twee veld. Bijzonder is, is dat ze bij haar ouders thuis twee roeiboten heeft liggen, een skiff en een vier-met. Met een 2 kilometer lange sloot die uitkomt op de nabijgelegen plas in de achtertuin maakt ze nog wat roeikilometers in de skiff wanneer het lekker weer is. Deze skiff heeft ze overgekocht van een persoon die ze geholpen heeft in een medisch noodgeval. De vier-met is haar geschonken nadat ze N.S.R.V. Phocas onderweg heeft geholpen met een lege accu. Mede-Argonauten zijn altijd welkom om een stukje te roeien in één van haar boten. 

 

Terugkijkend naar wat ze allemaal bij Argo gedaan heeft, zijn er dingen die Mariëlle altijd bij zullen blijven. Zo heeft ze ontdekt hoe leuk ze het vindt om anderen te helpen en les te geven, vooral als het gaat om het knopen van boten. “Leuk sjaarsjes helpen” geeft haar voldoening, vertelt ze met een glimlach. Wat ze mooi vindt aan Argo is dat het hele grote diversiteit met het soort mensen, maar toch is iedereen wel sportief. Ondanks die verschillen werkt iedereen toch goed samen. 

 

Hoewel Mariëlle binnen Argo bekendstaat om haar verdiensten bij de Bobcie en CC, is ze altijd al super sportief geweest. Ze danst, doet aan boogschieten, rijdt paard en is in de zomer op het strand te vinden als strandwacht of bij het animatieteam. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, mag je altijd bij haar aankloppen of kent ze wel iemand die kan helpen.

 

In de toekomst blijft ze nog wel even plakken bij Argo. Het onderhoud van de boten trekt haar erg aan, zo helpt ze Adrie in het commissariaat en wil ze graag hier meer over weten. De ambitie om selectie te lopen voor wedstrijdroeien is er ook nog, om nog beter te leren roeien. Ook met haar studie heeft ze bijzondere plannen. Zo mag ze een marine biologie stage doen en liggen er plannen klaar om in Australië met koraal te werken. Het is mooi om te zien dat Mariëlle op veel verschillende manieren voor mensen klaar staat binnen en buiten Argo. We kijken uit wat ze nog meer gaat betekenen en wensen haar heel veel plezier toe op haar stage.