Argonaut van de maand oktober: Rody Schipper

By 7 november 2023De Argonaut, Evenementen

Bestuur Schipper ziet sinds 8 september officieel toe op de W.S.R. met aan het hoofd, Rody Schipper. We doorliepen met hem zijn tijd op Argo en vroegen hem hoe hij zijn tijd als voorzitter tot nu toe vindt.

Rody is in 2019 bij Argo gekomen, vlak voor de corona periode. Hij vertelt hoe hij zijn studententijd begon in Wageningen: “Ik had daarvoor nog geen idee wat studentenverenigingen waren behalve Vindicat die slecht in het nieuws kwam.” Van roeien had hij wel al een indruk. In het verleden had hij namelijk al eens in een C4 maar ook in een skiff geroeid een aantal keer. Argo had hij daarom al in zijn achterhoofd zitten. Toch twijfelde hij ook over andere studentenverenigingen, en schreef zich tijdens de AID ook in bij Franciscus. Echter, kwam hij tot de conclusie dat als hij daar ook lid zou worden het ten koste zou gaan van zijn tijd bij Argo. Dus, meldde hij zich de dag van de VIT af.

“Argo heeft altijd wel prioriteit gehad boven mijn studie.” Vertelt Rody. Vandaar dat hij ook zijn bachelor bedrijfs- en consumentenwetenschappen wat extra tijd gaf, zodat hij meer tijd in Argo kon steken. Tijdens de afroeiperiode zat hij bij Heeren 1, een fanatieke ploeg. Hij was zelf niet zo fanatiek maar ging mee in de motivatie van de rest van de ploeg. Ook won hij de kanaalkampioenschappen. Na de afroeiperiode gaf hij aan 2 tot 3 keer in de week te willen trainen, al werd dat meer omdat ze hem bij de TopC4 graag wilden hebben.

Toen de coronaperiode begon, en het leven op Argo een poos stil lag, besloot Rody zelf een ergometer te kopen. Maar toen het roeien weer kon behaalde hij zo snel mogelijk zijn skiffproef om weer het water op te gaan. Voor hij het wist stond het selectiemoment al voor de deur, en besloot hij te gaan wedstrijdroeien. Alhoewel er slechts twee wedstrijden waren die door gingen, is hij blij dat hij is gaan wedstrijdroeien in zijn eerste jaar. Ook sloot hij zich aan bij de KanCie en Nachtwacht.

Na zijn eerste jaar besloot Rody tijdens de AID om te gaan coachen, en wel de eerstejaars damesch. Hij vertelt dat dit erg leerzaam was en dat hij het leuk vond om mensen te begeleiden. In dat jaar wilde hij ook nog een jaarlijkse commissie doen, wat de Sprint commissie werd. “Als Kancionaris word je dan al snel als commissaris kant ingedeeld.” zegt hij. Dit was een intensieve taak om dat hij het hele programma aan de kant moest neerzetten.

Na een paar maanden reizen met zijn vriendin Gaby met een eigen gebouwd camper busje, kwam Rody begin november 2022 terug in Nederland. Toen heeft hij gesolliciteerd voor de AIDcie en het bestuur, zonder het idee te hebben om voor beide voorzitter te worden. “Als bestuur zit je volop in het studentenleven, inclusief de KNSRB activiteiten. Bestuur zijn is een mooie combinatie van serieuze taken en leuke activiteiten” vertelt hij. Het leukste aan zijn functie vindt hij het begeleiden van mensen en deze aan te sturen. Over zijn functie is Rody erg tevreden: “Ik vind het leuk om met alle kanten van de vereniging bezig te zijn en mensen daarin te begeleiden”.

“Als bestuur kan je oneinding veel tijd overal insteken, er zijn veel dingen die je kan willen verbeteren en je moet in veel dingen je weg vinden” vertelt Rody. Ondanks de drukte van het bestuur vindt hij de tijd snel gaan, het huidige bestuur is alweer 8 weken van de ~40 weken bezig. “Gedurende de dag, ben je als bestuur bezig met je taken. Tussendoor komen mensen met vragen of help je bij andere dingen, wat het ook leuk maakt” vertelt Rody.

Komend jaar wil Rody extra aandacht besteden aan lange termijn plannen, zoals een negende bestuurslid en het verbeteren van coach- en commissie evaluaties. “Het evalueren is momenteel wat beperkt, maar ik ben bezig met een globaal plan om vooruitgang te boeken.” vertelt hij. Een ander punt waar hij mee bezig zal gaan samen met de rest van het bestuur is een meerjarenplan, inclusief de visie van Argo. ”Er zijn veel verschillende mensen op Argo die veel verschillende dingen willen, dit maakt Argo juist zo mooi. Het is belangrijk dat er naar al die wensen wordt geluisterd en dat we ze mee nemen in het meerjarenplan.”

Na dit interview hebben wij interessante verhalen en plannen gehoord van onze nieuwe voorzitter. We kijken uit naar de rest van het komende jaar onder leiding van Rody!