Heineken Openingstoernooi Beekse Bergen 3x 500m
Amstel Skøll Cup Bosbaan 2x 1000m
Rottebokaal Willem-Alexanderbaan 1k & 2k
Northwave Asopos Driekamp Leiden 1500m & 500m & 250m
Grolsch Euros Drienerlo Regatta Enschede 1,5k & 450m
Gyas Meerkamp Groningen 1,7k & 400m

Heineken Openingstoernooi
Beekse Bergen, Tilburg | 3x 500m |

De HOT is dé openingswedstrijd: een ware vuurdoop voor de meeste ploegen. Voor deze wedstrijd wordt er afgerezen naar het zuiden des lands, om preciezer te zijn naar T.S.R. Vidar met een wedstrijdbaan naast Safaripark De Beekse Bergen.
Het weekend staat in het teken van roeien, maar zoals echte compo’s dat graag willen ook van feest! Tijdens dit weekend kan er zeker goed gefeest worden. De tent met de paal is een berucht begrip binnen de competitieroeierswereld.
Tijdens het weekend wordt er tot drie maal toe 500 meter geroeid, waarvan twee voorwedstrijden en één finale.
De omstandigheden tijdens deze wedstrijd zijn vaak bar, maar dat maakt de wedstrijd tot één die u bij blijft gedurende de rest van uw leven. Extreme kou, regen en wind zijn niet zelden de weersomstandigheden van dit weekend, maar echte Argonauten laten zich hierdoor niet van slag brengen!

Skøll Cup
Bosbaan, Amstelveen | 2x 1000m |

In april wordt de reis naar Amstelveen gemaakt voor de tweede wedstrijd in de bokaal. Op de prachtige Bosbaan zult u onder luid gejuich en met vele toeschouwers tweemaal een afstand van 1000 meter afleggen in een bloedstollende boord-aan-boord race. Fietsende competitiecommissarissen schreeuwen hun longen uit hun lijf om u aan te moedigen. Naast eerstejaarsroeiers zullen er ook vele andere deelnemers zijn, waardoor u zich tussen de wedstrijden door niet hoeft te vervelen. Als u geen taart bemachtigd heeft, of het gejengel van de Skollies zat bent, kunt u zich altijd nog wenden tot het schranzen van een overheerlijke Skoll burger.

Rottebokaal
Willem-Alexanderbaan, Rotterdam | 2x 1000m |

Na twee wedstrijden weet een comporoeier precies hoe een wedstrijd in elkaar zit en hoe veel er eigenlijk getraind moet worden om een goede indruk op de baan achter te laten. Dit trainen wordt later in het seizoen dan ook flink gedaan. Bij de Rottebokaal kan er daardoor eigenlijk alleen nog maar geschiedenis geschreven worden. Over een afstand van 1000m zal er twee keer van alles aan gedaan worden om nog meer taarten binnen te slepen. En na het veroveren van de taart kun je dan tijdens het feest met een biertje in de hand nog even genieten van het euforische gevoel.

Northwave Asopos Driekamp
Leiden | 250m, 500m & 1500m |

Tijdens de Asopos Driekamp, zal je drie verschillende afstanden afleggen op het mooie water van de Vliet. Er zal hard gesprint worden op de 250 meter, maar er zal ook een 1500 meter worden afgelegd. De afstanden verschillende dus nog redelijk van elkaar.

Grolsch Euros Drienerlo Regatta
Enschede | 1500m + 450m |

De EDR, voluit de Euros Drienerlo Regetta, wordt georganiseerd door D.R.V. Euros. Competitieroeiers komen overal, en zo ook in het mooie Drienerlo. Vlakbij Enschede op het kanaal van Euros wordt er een rare wedstrijd met rare afstanden geroeid. Eerst vindt er een 1500 meter achtervolging langs het stadion van FC Twente plaats, wanneer men gelijk rond moet maken voor een 450 meter boordrace op de weg terug. Verwacht veel Grolsch en hard stampen in het oostelijke zonnetje!

Gyas Meerkamp
Groningen | 1,7k & 400m |

De laatste wedstrijd wordt verroeid in het hoge noorden, wat tevens de laatste wedstrijd is met ook bijzondere afstanden. Op het Hoornsemeer worden een 1700 meter en later ook nog een 400 meter sprint boord aan boord. Dit is de laatste wedstrijd waar je alles kan laten zien waar je het afgelopen jaar voor heb getraind. In Juni is het geen straf om naar Groningen te gaan, je kan enrom genieten van het meer en de zon samen. Een mooie afsluiter van het seizoen.