Heineken Openingstoernooi Beekse Bergen 3x 500m
Amstel Skøll Cup Bosbaan 2x 1000m
Proteus-Eretes in ‘t Lang Delft 4,5k
RSM Saurus Regatta Maastricht 1,5k & 500m
Rottebokaal Willem-Alexanderbaan 1k & 2k
Gyas Meerkamp Groningen 1,7k & 400m

Heineken Openingstoernooi
Beekse Bergen, Tilburg | 3x 500m |

De HOT is dé openingswedstrijd: een ware vuurdoop voor de meeste ploegen. Voor deze wedstrijd wordt er afgerezen naar het zuiden des lands, om preciezer te zijn naar T.S.R. Vidar met een wedstrijdbaan naast Safaripark De Beekse Bergen.
Het weekend staat in het teken van roeien, maar zoals echte compo’s dat graag willen ook van feest! Tijdens dit weekend kan er zeker goed gefeest worden. De tent met de paal is een berucht begrip binnen de competitieroeierswereld.
Tijdens het weekend wordt er tot drie maal toe 500 meter geroeid, waarvan twee voorwedstrijden en één finale.
De omstandigheden tijdens deze wedstrijd zijn vaak bar, maar dat maakt de wedstrijd tot één die u bij blijft gedurende de rest van uw leven. Extreme kou, regen en wind zijn niet zelden de weersomstandigheden van dit weekend, maar echte Argonauten laten zich hierdoor niet van slag brengen!

Skøll Cup
Bosbaan, Amstelveen | 2x 1000m |

In april wordt de reis naar Amstelveen gemaakt voor de tweede wedstrijd in de bokaal. Op de prachtige Bosbaan zult u onder luid gejuich en met vele toeschouwers tweemaal een afstand van 1000 meter afleggen in een bloedstollende boord-aan-boord race. Fietsende competitiecommissarissen schreeuwen hun longen uit hun lijf om u aan te moedigen. Naast eerstejaarsroeiers zullen er ook vele andere deelnemers zijn, waardoor u zich tussen de wedstrijden door niet hoeft te vervelen. Als u geen taart bemachtigd heeft, of het gejengel van de Skollies zat bent, kunt u zich altijd nog wenden tot het schranzen van een overheerlijke Skoll burger.

Proteus-Eretes in ‘t Lang
Delft | 4500m |

Nu is het aan. Een wedstrijd met meer dan 100 halen. Een wedstrijd met bloed, blaren en stromende tranen. 4.5 kilometer raggen op rauw vlees door de ruwe wateren van Delft. De tijden dat je nog wegkwam met reupen zijn nu echt voorbij; techniek, kracht en vooral doorzettingsvermogen zijn van groot belang op deze wedstrijd. Een lange afstand waar pompen een nieuwe betekenis krijgt. Een biertje en een stukje taart voelden nog nooit zo verdiend…

RSM Saurus Regatta
Maastricht | 1,5k & 250m |

De RSM Saurus Regatta is een bijzondere wedstrijd en dat is niet omdat deze helemaal in Limburg wordt gehouden. Het is zo’n bijzondere wedstrijd omdat de start in België is en de eindstreep in Nederland, het wordt dus ook wel de Internationale Regatta genoemd. Tijdens deze wedstrijd valt te genieten van het prachtige limburg en mooi roeiwater.

Rottebokaal
Willem-Alexanderbaan, Rotterdam | 1000m + 2000m |

Na twee wedstrijden weet een comporoeier precies hoe een wedstrijd in elkaar zit en hoe veel er eigenlijk getraind moet worden om een goede indruk op de baan achter te laten. Dit trainen wordt een maand na de opening van het seizoen dan ook flink gedaan. Bij de Rottebokaal kan er als nieuwkomer in de NOOC-bokaal daardoor eigenlijk alleen nog maar geschiedenis geschreven worden. Over een afstand van 1000m zal er twee keer van alles aan gedaan worden om nog meer taarten binnen te slepen. En na het veroveren van de taart kun je dan tijdens het feest met een biertje in de hand nog even genieten van het euforische gevoel.

Gyas Meerkamp
Groningen | 1,7k & 400m |

De laatste wedstrijd wordt verroeid in het hoge noorden, wat tevens de laatste wedstrijd is met ook bijzondere afstanden. Op het Hoornsemeer worden een 1700 meter en later ook nog een 400 meter sprint boord aan boord. Dit is de laatste wedstrijd waar je alles kan laten zien waar je het afgelopen jaar voor heb getraind. In Juni is het geen straf om naar Groningen te gaan, je kan enrom genieten van het meer en de zon samen. Een mooie afsluiter van het seizoen.