Aegir Lentesprint Groningen 3x 500m
Traianus Regatta Nijmegen 2k & 500m
Grolsch Euros Drienerlo Regatta Enschede 1,5k & 450m
Rottebokaal Willem Alexander Baan 1k & 2k
Heineken Okeanos Competitie Tweekamp Bosbaan 1k & 500m
Orca Competitie Slotwedstrijden Bosbaan 2 x 1k

Aegir Lentesprint
Groningen | 3x 500m |

Voor de eerste klassementswedstrijd reis je af naar het hoge noorden. De Aegir Lentesprint wordt georganiseerd door G.S.R. Aegir. Tijdens deze eerste officiële krachtmeting leg je drie keer 500 meter af om de eerste punten in je poule te pakken.

Traianus Regatta
Nijmegen | 2000m + 500m |

Dit is de wedstrijd die voor Wageningers toch relatief dicht bij huis is. Bij deze wedstrijd wordt een sprint afstand van 500 meter afgelegd en een beruchte 2000 meter. De eindstreep bij de Waalbrug zorgt voor een idyllisch plaatje. Op de kant heerst een goede sfeer waarbij kan worden genoten van een hapje en drankje en het mooie Nijmegen.

Grolsch Euros Drienerlo Regatta
Enschede | 1500m + 450m |

De EDR, voluit de Euros Drienerlo Regetta, wordt georganiseerd door D.R.V. Euros. Competitieroeiers komen overal, en zo ook in het mooie Drienerlo. Vlakbij Enschede op het kanaal van Euros wordt er een rare wedstrijd met rare afstanden geroeid. Eerst vindt er een 1500 meter achtervolging langs het stadion van FC Twente plaats, wanneer men gelijk rond moet maken voor een 450 meter boordrace op de weg terug. Verwacht veel Grolsch en hard stampen in het oostelijke zonnetje!

Rottebokaal
Willem-Alexanderbaan, Rotterdam | 2x 1000m |

Na twee wedstrijden weet een comporoeier precies hoe een wedstrijd in elkaar zit en hoe veel er eigenlijk getraind moet worden om een goede indruk op de baan achter te laten. Dit trainen wordt later in het seizoen dan ook flink gedaan. Bij de Rottebokaal kan er daardoor eigenlijk alleen nog maar geschiedenis geschreven worden. Over een afstand van 1000m zal er twee keer van alles aan gedaan worden om nog meer taarten binnen te slepen. En na het veroveren van de taart kun je dan tijdens het feest met een biertje in de hand nog even genieten van het euforische gevoel.

Heineken Okeanos Tweekamp
Bosbaan, Amstelveen | 1000m & 500m |

Okeanos organiseert een weekend lang een tweekamp, waarbij 1000 meter en 500 meter worden geroeid. De wedstrijd is voornamelijk ontstaan, doordat het roeien steeds populairder wordt en er meer wedstrijden zijn gekomen. De wedstrijd wordt verroeid op de welbekende bosbaan, waarbij door velen kan worden genoten van het roeispektakel. ‘s Avonds is er nog een BBQ en zelfs een cantus om alles er uit te schreeuwen van de wedstrijd van die dag.

Orca Competitie Slotwedstrijden
Bosbaan, Amstelveen | 2x 1000m |

Eind juni als de zon schijnt, het water warm is en als alle knorren zonnebrillen in de boot dragen, is de Orca slotwedstrijd. De laatste keer in het jaar dat je je techniek kunt laten zien en je gekweekte spierballen kan laten schitteren. De wedstrijd wordt gestreden op de bosbaan, waar de kans op aanvaringen heel nihil is doordat het een rechte baan is. Langs de kant heb je vanuit je groene zitzak, met een biertje in de hand, een uitstekend uitzicht op de finish.