Nabeshouwing Asopos Najaars

By 14 november 2023Wedstrijdverslagen

Waarde leden,

De meest chaotische wedstrijd van het najaars seizoen, de Asopos Najaars. Dit jaar gingen ook wij weer met de doorstromers, de roeiers van het Asopos traject en coaches naar de Bosbaan.

Op zaterdag vertrokken wij s ’ochtends vroeg met de CC richting Amsterdam. Waar wij eerst de dames van het Asopos traject zagen vliegen over het water. 4 van de 6 boten hadden de eerste plek te pakken in de voorwedstrijd waardoor ze meteen door waren naar de kwartfinale. Na de herkansing lieten de andere twee boten zich niet kennen. Zo mocht er nog een boot verder naar de kwartfinales. Ze behaalde uiteindelijke alle vijf de finales en ging Argo 1 ervandoor met de winst. Damesch en stuur de heer Vlonk nogmaals gefeliciteerd met jullie taart!

Ook de lichte damesch van het Asopos traject mochten op zaterdag stralen op het water. 3 van de 4 boten haalden in het Damesch onervaren dubbel C4 veld de finale en haalde uiteindelijk een mooie derde plek. De doorstroom lichte dames behaalde een derde plek in de voorronde van het selectie veld en gingen daarna door naar de A-finale!

We hadden niet alleen damesch boten deze dag, maar ook de doorstroom heren en de clubheren maakten zich klaar bij de start. Op de 2k baan starten deze heren met volle snelheid hun voorwedstrijd en werden beide ploegen 1e. De doorstroomheren in het selectie achten veld en de clubheren in het open vier met veld. Beide gingen vol goede moed door naar de A-finale waar zij beide een tweede plek hebben bemachtigd.

Op zondag was het weer net zo’n strijd als op zaterdag, maar nu was het de beurt aan de heeren van het Asopos traject. Ook deze ploegen gingen de strijd aan met de andere verenigingen en met succes. 1 boot van de lichte heeren en 1 boot van de zware heeren behaalde de B-finale en waren dus sneller dan bijna 100 andere ploegen.

De doorstroom dames mochten ook laten zien waarvoor ze getraind hadden en starten hun 2k wedstrijd in het selectie dames achten veld. Zij werden eerste in de B-finale! In het open acht veld starten de rest van de clubheren met volle moed. Zij behaalde de A-finale! Als laatste deed onze heren dubbeltwee natuurlijk ook weer mee voor de Najaarsbokaal. Ook zij behaalde de A-finale!

Alleen maar goede prestaties gezien dit weekend op de Bosbaan! Dit beloofd een goed seizoen te worden! Roeiers, Coaches en stuurtjes goed gedaan!

Met groene groet,

Uw Competitiecommissaris