‘Achter de schermen’ bij de eerstejaars competitieploegen

By 16 januari 2021Evenementen

Waar wedstrijdroeiers nu thuis vele ergometers maken, zijn de eerstejaars competitieploegen aan het strijden om de Digitale Bokaal. Een ploeg die al haar eerste taart binnen heeft gesleept, is Chateau Rijnland (Dames 9). Met een totaalscore van 53 punten hebben zij gezegevierd. Echter is er al een volgend Digitale Bokaal van start gegaan deze week, waar de ploeginauguratie centraal staat. Gaat Chateau Rijnland ook bij deze Bokaal de overwinning pakken? Wij vroegen hen hoe zij actief denken te blijven in deze lockdown, op het gebied van sport en gezelligheid. Samen met de tips van Dames 3 en Dames 8 kun je hier inspiratie opdoen om een hechte competitieploeg te worden, of juist te blijven! Lees je mee? 

De 5 ultieme raadgevingen: 

  • Een hechte ploeg start natuurlijk met het bedenken van een ploegnaam. Chateau Rijnland was hier al snel uit. Hun tip is: ga ideeën spuien met je ploeg, zoek inspiratie op internet en kijk bijvoorbeeld of er een gemeenschappelijk kenmerk binnen je ploegleden te vinden is. De dames van Chateau Rijnland zijn daarna druk aan de gang gegaan met het bedenken van een ploeglogo (zie hieronder). Esmee, ploeglid van Chateau Rijnland, vertelde: “Het maken van een ploeglogo is heel erg leuk om te doen. Het logo is geïnspireerd op het chateau van Martien Meiland, hier opgebouwd  uit het bovenaanzicht van een roeiboot.” “We willen dit logo 
    aan afdrukken op onze eigen ploegtrui.”

  • Wil het nou niet lukken met het bedenken van een ploegnaam, dan is het handig om je ploegleden eerst nog een stukje beter te leren kennen. Dames 3 heeft hier iets voor verzonnen, namelijk het houden van een online pubquiz. Josine, ploeglid van Dames 3, vertelt hoe het idee in elkaar steekt: “Met een generator hebben we onze ploeg in tweetallen verdeeld. Met je ingedeelde partner ga je een wandeling maken en dan is het de bedoeling dat je 5 gekke feitjes over elkaar verzamelt.” “Later maakt iedereen een aantal vragen voor de pubquiz over zijn wandelpartner en kan de hele ploeg meegenieten van de gekste hobby’s en eigenschappen van de ploeggenoten.”
  • Heb je de meeste online spellen zoals ‘Onder Ons’ (Among Us) al helemaal dood gespeeld met je ploeg? Hier is een tip van Dames 8. “Speur het internet af voor inspiratie naar gezellige online activiteiten. Ideeën die ons wel aanspraken waren: een online taartenbakwedstrijd, waarbij iemand een ingrediëntenlijst stuurt en de rest van de ploeg gaat vertellen hoe de taart gebakken moet worden en het gratis online bijwonen van het Vrienden van Amstel concert deze zaterdagavond 16 januari.” 
  • Nu blijft het sporten bij Argo natuurlijk ook een belangrijk aspect. Hoe houden we onze conditie op peil? Tessa van Chateau Rijnland heeft een tip: “Maak een Snapchat en Instagram account aan voor je ploeg. Elke keer als wij een hardloop- of boottraining hebben, of als we zelf bezig zijn met een training, dan sturen we hier een foto van in onze Snapchat groep. Zo sporen we elkaar aan om in beweging te blijven, wat handig is voor het winnen van het volgende Digitale Bokaal”, aldus Tessa. 
  • Ben je nou meer van de conditietraining dan van de krachttraining, dan hebben Merel en Otke van Dames 8 nog wel een tip. ‘Maak een hardloopschema’. “Wij lopen nu al een tijdje drie keer in de week hard met zijn tweeën. We zijn het gaan opbouwen in etappes en hebben laatst een halve marathon gelopen (ziet het resultaat hieronder). Ons doel voor dit jaar is om te gaan trainen voor het lopen van een hele marathon.”

 

 

 

 

 

 

De eerstejaars competitieploegen hebben de afgelopen tijd dus niet stil gezeten. Na al deze inspanningen zal het komende Digitale Bokaal vast en zeker een bloedstollende strijd worden. Zal Chateau Rijnland haar tweede taart binnenslepen, of zal een andere ploeg er met de winst vandoor gaan? Wij zijn benieuwd!