Activiteiten organiseren in tijden van corona – een kijkje achter de schermen bij Nynke en Carine

By 19 april 2021Evenementen

Nu menig  roeier weer aardig wat kilometers in de benen heeft en het warme weer zich voorzichtig bekendmaakt, wordt het gezelligheidsaspect van het verenigingsleven op Argo meer en meer gemist. Vele Argonauten staan te springen om elkaar weer op het Argo terras te mogen ontmoeten. De roeicommissarissen zijn gelukkig momenteel weer druk in de weer met het voorbereiden op mogelijke wedstrijden, maar de andere bestuursleden zitten ook zeker niet stil. De nieuwe Argo applicatie bloeit op tot een actief platform en de keuken en kantine worden flink onder handen genomen. Ook wordt er hard gewerkt aan alternatieve activiteiten voor leden om hen betrokken te houden bij de vereniging en banden  te scheppen en behouden met mede Argonauten. Barcommissaris Carine Groeneveld en penningmeester Nynke Hoekstra hebben al meerdere online activiteiten georganiseerd waar tig Argonauten aan deelnamen. Vandaag vertellen zij hier wat over! 

Leden betrokken houden bij Argo is lang niet zo makkelijk als het verenigingsleven platligt. “Ik ben in eerste instantie natuurlijk penningmeester, maar als bestuurslid voel ik mij er ook verantwoordelijk voor om leden betrokken te houden bij de vereniging. Door zulke activiteiten te organiseren willen we toch proberen te zorgen dat leden elkaar leren kennen en ploegjes een band met elkaar op kunnen bouwen, ondanks dat ze weinig echt contact kunnen hebben” vertelt Nynke. Carine voegt toe: “We willen dat leden weten dat we aan hen denken en we ons uiterste best doen om er toch wat van te maken in deze tijden”. 

Onderhand hebben de meeste studenten de online pubquizzen en spelletjesavonden nu wel gezien, dus is het bedenken van een originele activiteit geen simpele taak. Carine heeft nu een aantal afhaal proeverijen georganiseerd, van o.a. speciaalbiertjes en gin tonics met hapjes, en afgelopen week hamburgers. “Ik merk dat commissies zoals de NasCie en KanCie het heel leuk vinden om dan weer op de vereniging te kunnen helpen tijdens zulke activiteiten” vertelt ze. Daarnaast hebben recentelijk Nynke en Carine zelf succesvolle activiteiten bedacht voor leden zoals Cluedo en Wie is de Mol. Op beide activiteiten kwamen meer dan honderd leden af, en werd er erg enthousiast gereageerd op de combinatie van onderdelen online en in het echt. “Het bedenken en maken van dit soort activiteiten kost veel tijd, maar na Cluedo kregen wij zoveel positieve reacties dat wij enorm gedreven werden om meer activiteiten te bedenken” vertelt Nynke enthousiast. “Daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om te doen en is het een beetje mijn werkontwijkende activiteit geworden als ik even klaar ben met alle cijfertjes” vertelt ze lachend. 

Inspiratie voor activiteiten kan van alle kanten komen; het bestuur zelf, Argo commissies, internet, of zelfs andere sportverenigingen uit Wageningen. “Het idee van Whatsappgroepen gebruiken voor Wie is de Mol heb ik overgenomen van een activiteit van WaHo” vertelt Nynke.  “Verder hebben Carine en ik veel opdrachten zelf bedacht. Ik was vaak ook ‘s avonds nog met de spelletjes bezig, omdat ik door de avondklok toch niets te doen had.”  Bij het afhalen van eten en/of proeverijen moet alles goed en op tijd voorbereid zijn zodat het gestroomlijnd loopt. Het combineren van een activiteit met afhalen zorgt voor een complete avond. “Zo konden leden bij Wie is de Mol met hun huisgenoten naar de ontknoping kijken onder het genot van wat lekkers!” vertelt Nynke. “Hoeveel tijd er ook gaat zitten in het verzinnen van opdrachten en bijhouden van antwoorden en punten, wij genieten er enorm van hoe enthousiast leden meedoen en onze moeite waarderen!” zegt Carine. En zo zorgen Carine en Nynke als barcommissaris en penningmeester ook nog voor een beetje baromzet.

Want enthousiaste en positieve reacties hebben ze zeker ontvangen.  “We hebben zelfs verschillende mailtjes van andere (studie)verenigingen gehad of ze het draaiboek van Cluedo en Wie is de Mol mochten overnemen” vertelt Nynke trots. “Ik wil ook graag benadrukken dat als leden zelf nog ideeën hebben of iets willen organiseren met of zonder hulp van ons, dat dat zeker kan! Graag zelfs!” voegt Carine toe. 

Het feit dat de kantine dicht is en afspreken in groepsverband niet is toegestaan, heeft het bestuur gedwongen om binnen de mogelijkheden die er zijn toch wat leuks te organiseren. Voor hen zijn deze tijden van corona erg leerzaam. “We leren vooral om creatief te zijn” vertelt Nynke. “Het is spannend dat we activiteiten niet echt kunnen testen. Wat nou als een activiteit saaier of moeilijker blijkt te zijn dan je denkt?” Carine voegt toe “Ook loopt het vaak niet zoals je plant, en daar leer je goed mee omgaan”. Beide concluderen ze “Je moet het gewoon doen, aanpassen gebeurt gaandeweg wel als het niet helemaal werkt zoals je wil”. 

Het succes van de activiteiten van afgelopen tijd smaakt zeker naar meer. Carine: “Naar goede verwachting dat binnenkort het terras weer open mag, zijn wij al druk in overleg over nieuwe activiteiten met ons bestuur en commissies zoals de eerstejaarscommissie, FeestCie, NasCie, KanCie en de gezelschappen van Argo”.