Argo voegt vijf nieuwe boten toe aan haar vloot

By 16 januari 2019Evenementen

Afgelopen half jaar hebben wij vijf boten mogen verwelkomen op de vereniging. Tijdens de nieuwjaarsborrel op 6 januari hebben deze boten hun waardige naam uit de Argosage gekregen.

Eén van deze boten, een tweedehands 8+, is gedoneerd en gedoopt door een aantal ouders van leden die zelf bij het Spaarne roeien, en is volledig opgeknapt door onze bootsman. Dit betekent een goede aanwinst voor onze club- en competitievloot en er zullen in de ‘Koning Lykus’ dan ook nog vele roeihalen op de Rijn in gemaakt kunnen worden.

Aan de wedstrijdvloot zijn een lichte 4+, zware 2, lichte dames 2x en lichte skiff toegevoegd.

Sinds dit jaar heeft Argo een sponsorovereenkomst met de Hoogwegt Group. Gert-Jan Willemse vertegenwoordigde Hoogwegt dan ook bij de doop van de lichte 4+, die de naam ‘Minos’ zal dragen.

De zware 2 is door onze krachttrainers van het universitaire sportcentrum de Bongerd ‘Daedalus’ gedoopt. Tijmen en Matthijs verzorgen al een aantal jaar de kracht- en zaaltrainingen voor al onze wedstrijd- en competitieroeiers en leveren hiermee een essentiële bijdrage aan onze vereniging.

Het lichte dames roeien is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en Argo is hier behoorlijk succesvol in gebleken. De nieuwe lichte dames 2x is de eerste van haar soort in onze loods en zal dan ook onmisbaar zijn om het lichte dames roeien naar een nog hoger niveau te tillen. De lichte dames 2x is ‘Kirke’ gedoopt door onze succesvolle lichte dames Floor en Arlette.

Ten slotte zal de lichte skiff de naam ‘Nauplius’ dragen, vernoemd naar één van de navigerende Argonauten op het schip de Argo. Eén van de mensen die Argo de afgelopen tijd heeft geholpen bij het uitzetten van haar eigen koers, door het aanstellen van twee profcoaches, is Jos Lamers. Hij heeft dit mooie nummer dan ook mogen dopen.

Wij bedanken alle dopers en aanwezigen voor deze mooie dag, en wensen alle boten een behouden vaart toe!