Argonaut van de maand december: Loes Vonk

By 6 januari 2022De Argonaut

De laatste Argonaut van de maand in 2021 is Loes Vonk. Loes zit al een aantal jaren in de PromoCie, en tijdens deze jaren heeft ze veel moeite gestoken om de commissie draaiende te houden. Omdat Loes vanaf volgend jaar een andere uitdaging tegemoet gaat, vonden wij dit een uitgelezen moment om Loes in het zonnetje te zetten! 

Loes is ondertussen alweer vierdejaars Argonaut. De reden dat zij voor Argo heeft gekozen, heeft deels te maken met haar atletiekverleden. Loes vertelt: ‘Vroeger had ik een hele hechte vriendengroep bij de atletiekvereniging, waarbij we elkaar veel zagen bij de trainingen maar ook daarbuiten veel leuke dingen deden’. Ze wilde in Wageningen graag iets vergelijkbaars opbouwen, en daardoor kwam ze bij Argo uit. ‘De combinatie van sport en gezelligheid vond ik heel fijn, maar ook de sfeer en de mensen vond ik heel erg bij mij passen, wat mijn keuze nog versterkte’. 

 

Helaas kwam het stukje ‘sport en gezelligheid’ wat moeilijkheden tegemoet. Loes geeft aan dat ze al bijna drie jaar een blessure heeft, waardoor ze eigenlijk niet kan roeien. Wel wilde ze graag actief blijven bij Argo, zeker tijdens de lockdown. ‘Ik wilde ook nog andere dingen doen dan alleen studeren’. Ze vindt de PromoCie zo goed bij haar passen, omdat er veel verschillende taken zijn die je op je kan nemen. Hierdoor ben je ook heel vrij in wanneer je er veel tijd aan wilt besteden. ‘De ene periode kun je zomaar bij elk evenement aanwezig zijn als fotograaf, en de andere periode kun je rustig een beetje aan de website sleutelen’, vertelt ze. ‘Wat ik ook heel leuk vindt, is dat je veel van elkaar kunt leren en zo je vaardigheden in onder andere design en fotografie kunt verbeteren. En het is natuurlijk ook een hele gezellige groep!’

 

Een gemiddelde dag van een PromoCie lid kan erg verschillen, en heeft te maken met wat je leuk vindt om te doen in de commissie volgens Loes. Loes is de secretaris, en krijgt dus vaak verzoekjes van andere commissies om bijvoorbeeld dingen op de site aan te passen of foto’s te maken bij een evenement. ‘We vergaderen elke twee weken, en vaak krijgt iedereen dan een klein taakje, of start iemand een groter project. Dit kan bijvoorbeeld de smoelenposter zijn, een promovideo of het kaartspel’, vertelt ze. Bij roeiwedstrijden is Loes er vaak bij om foto’s te maken vanaf de kant. Daarna moeten de foto’s nog uitgezocht en bewerkt worden, en als dat klaar is zet ze de foto’s meteen op de website. ‘Ikzelf weet vooral van alles een beetje, maar er zijn ook mensen in de commissie die zich vooral met fotografie bezig houden, of juist meer met de website’, geeft Loes aan. ‘Ik vind het leuke aan de PromoCie dat je deel uit kan maken van allerlei evenementen en commissies, zonder dat je er heel veel tijd aan kwijt bent.’  

 

Wat Loes het mooiste vindt aan Argo, is vooral de hechte vriendschappen die ze bij Argo heeft opgebouwd. Ze vertelt dat ze nog steeds heel hecht is met haar eerstejaarsploegje. Daarbij is ze best wel uit haar comfortzone getrokken, geeft ze aan. ‘Ik had van te voren nooit gedacht dat ik zoveel van sporten hield. Je kunt je bij Argo echt ontwikkelen op meerdere vlakken, en heel veel mensen leren kennen die zich ook interesseren in dingen die jij zou willen doen.’ Dit is ook wat Argo voor Loes betekent: een plek waar ze goede vrienden heeft leren kennen, en waar ze nog altijd nieuwe dingen leert. Daarin onderscheidt Argo zich ook van andere verenigingen, vindt ze. ‘Je blijft altijd meer mensen leren kennen op Argo. De drempel om mensen vaak te zien is ook vrij laag, omdat je gewoon een uurtje met elkaar kunt gaan sporten of even met elkaar kan borrelen bij de NasCie.’ Vergeleken met andere roeiverenigingen in Nederland, vindt Loes het waardevol dat er bij de W.S.R. ook veel aandacht in de competitieploegen wordt gestoken. 

 

Volgend jaar moet Loes jammer genoeg het stokje van de PromoCie doorgeven aan iemand anders. Zij gaat namelijk een ander, heel leuk avontuur tegemoet: het AID-bestuur! Samen met haar bestuur gaat ze de AID introductieweek en de winter-AID organiseren. Het AID-bestuur is verantwoordelijk om een goede eerste kennismaking tussen de nieuwe studenten en Wageningen neer te zetten, vertelt ze. Loes is de vice-voorzitter geworden van het bestuur, en ze regelt daarnaast nog de PR. ‘Dit betekent dat ik voornamelijk de interne zaken binnen het bestuur regel en me veel bezig houd met het design en de sociale media van de AID. Vooral in mijn PR functie kan ik heel veel dingen toepassen die ik bij de PromoCie heb geleerd’, geeft ze aan. Op dit moment is het bestuur nog vooral bezig met plannen maken en het eerste contact met andere bedrijven leggen. Daarnaast hebben ze veel contact met allerlei organisaties en verenigingen in Wageningen, die natuurlijk allemaal andere eisen hebben. ‘Dat is een leuke puzzel om allemaal uit te zoeken!’, zo concludeert Loes. Wij wensen Loes heel veel succes om haar steentje bij te dragen om een onvergetelijke AID neer te zetten!