Argonaut van de Maand Januari: Djoeke Snellink

By 27 januari 2023De Argonaut

Het nieuwe kalenderjaar is aangebroken. Argo heeft in 2023 het blauwe Bavaria ingeruild voor het frisgroene Heineken. De eerste Leden die hiervan mochten genieten waren de wedstrijdroeiers tijdens de befaamde intraining. Nadat ze een laatste keer nog even los konden gaan, is het nu tijd om het te laten zien. Het wedstrijdseizoen gaat binnenkort van start en de hoogbouw wordt druk bezocht. Iemand die op het punt staat haar tweede wedstrijdseizoen te starten is Djoeke Snellink, de Argonaut van de Maand Januari. Benieuwd hoe Djoeke haar handen uit de mouwen steekt voor de W.S.R. en hoe ze uitkijkt naar het wedstrijdseizoen? Lees dan snel verder!

Djoeke is in 2020 lid geworden, in het holst van de Corona-pandemie. Ondanks alle restricties en beperkingen ontdekte Djoeke toch haar liefde voor roeien. Ze sloot zich aan bij Dames Top C4 en probeerde elke week op de vereniging te trainen, zelfs als dat betekende dat ze moest dubbel twee met’en in een C4. Terugkijkend op haar eerste jaar bij Argo ziet ze niet veel actieve leden van toen meer op de vereniging, omdat je in dat jaar wel echt moeite moest doen. Doordat ze tijdens haar Top C4 jaar veel haalde uit het verbeteren van haar roeien besloot Djoeke in haar tweede jaar wedstrijdselectie te lopen.

Na die selectieperiode werd ze in geselecteerd bij EJD ’22. Een uitzonderlijk hechte wedstrijdploeg, die zelfs na het seizoen nog elke week ploegavonden heeft. Niet alleen maakt elke dag met elkaar trainen en met elkaar zijn vanzelf een sterke ploeg, maar Djoeke denkt ook dat ze echt geluk heeft gehad met haar meiden dat jaar. Het wedstrijdseizoen zelf verliep wisselend volgens Djoeke. Toch kan ze Blikkenmos roepen, aangezien ze rond het einde van het seizoen nog een sprintblik binnenhengelde. Wellicht in een minder sterk veld, maar als het aan Djoeke ligt, sta je er toch, dus dan kan je maar beter winnen. Na dit gezellige en leerzame seizoen had Djoeke de smaak te pakken. Ze besloot nog een jaar te gaan wedstrijdroeien.

Aanvankelijk liep Djoeke selectie voor de middengroep dames. Maar toen dat niet lukte, gaf ze niet op, omdat ze dacht dat ze daar maar spijt van zou krijgen. Ze werd deel van EJD ’23. Eerstwas ze een tikkeltje nerveus dat de ploeg misschien niet zo leuk zou zijn als vorig jaar. Maar die nervositeit werd snel weggevaagd. Net zoals het jaar daarvoor stonden haar nieuwe ploeggenoten krijsend voor haar deur om haar mee te nemen voor de eerstejaars opdrachten. Als tweedejaars eerstejaarswedstrijdroeier voelt Djoeke dat ze wat in ervaring voorloopt vergeleken met haar ploeggenoten. Dit vindt ze fijn omdat ze op alles voorbereid is en omdat ze haar ploeggenoten kan helpen. Verder zegt ze ook soms met opzet niets, zodat haar ploeggenoten op een wat natuurlijkere wijze wedstrijdroeilessen kunnen opdoen (ofwel zichzelf feuten). Djoeke kijkt uit naar het komende wedstrijdseizoen, nieuw maar toch een beetje hetzelfde. Ze koestert de positieve verwachting dat ze aan het eind van het seizoen zichzelf beginneling-af mag noemen.

Maar roeien is niet de enige Argo-activiteit van Djoeke. Zo woont ze sinds 2021 op het één na oudste Argohuis: W10. Samen met 4 dames vertoeft ze in haar zogenaamde ‘paleisje aan De Wal’. Naast dat er louter Argo damesch wonen is er genoeg diversiteit en gezelligheid binnen het huis. Hoewel Djoeke na 1,5 jaar én al een nieuwe sjongst haar sjongsttaken nog steeds moet voltooien, voelt ze  zich écht thuis op W10. Verder is Djoeke achter de schermen ook met commissiewerk bezig. Zo zit ze in de commissie die de nieuwe Argo-Phocas-Thêta wedstrijd voor elkaar wil krijgen. Verder zet ze zich ook nog in voor het coastal-roeien als deel van de KNSRB-Beach Sprints Commissie.

Als je aan Djoeke vraagt wat Argo voor haar betekent merkt ze op dat Argo ‘soort van het hoofdaspect’ van haar leven is. Vervolgens antwoordt ze hardgrondig ‘Ja’ op de vraag of ze zichzelf wellicht dichtgetikt zou noemen. Djoeke heeft een passie voor roeien, dat is duidelijk. Maar verder ook een passie voor Argo. Die combinatie van liefde voor roeien én voor de vereniging maakt Djoeke een ware Argonaut, en dus voor Januari, de Argonaut van de maand.