Argonaut van de maand Mei: Nigel Ultee

By 31 mei 2022Evenementen

Veel Argonauten zetten zich in voor elkaar en voor de vereeniging. Maar ook buiten de vereeniging zijn Argonauten betrokken bij de maatschappij. Zo gaat Argonaut van de maand mei Nigel Ultee de Alpen beklimmen om geld in te zamelen voor het KWF. Wil je meer weten over dit mooie initiatief en hoe Nigel zich in zeven jaar op de vereniging heeft ontwikkeld? Lees dan snel verder!

In de zomer van 2015, toen de huidige Ergometerzolder nog een plan op papier was, schreef Nigel zich in bij Argo. Naast een eerstejaars competitieploeg, sloot Nigel zich ook bij het heeren gezelschap ‘Heeren van Dodona’. Als Nigel terugdenkt aan zijn eerste jaar bij Argo, herinnert hij zich vooral hoe  waardevol het is dat je bij Argo snel in contact komt met ouderejaars studenten, waar je een voorbeeld aan kan nemen. 

Na zijn eerste jaar zette Nigel het compoleven nog even door. Zo coachte hij verschillende competitieploegjes in zijn tweede en derde jaar, waaronder het competitieploegje van de huidige voorzitter en tweede materiaalcommissaris. Maar in zijn vierde jaar besloot Nigel dat het tijd werd om te gaan wedstrijdroeien. Een goede beslissing en later besefte hij dat hij dat veel eerder had moeten doen. Nigel werd positief verrast door dit seizoen. Zo ging hij met een sportieve instelling de wedstrijdboot in en niet met idee dat hij er veel maten aan over zou houden. Toch gebeurde het omgekeerde, want naast zijn enige blik heeft Nigel met Licht ’19 vooral vriendschap gevangen.

Na zijn wedstrijdseizoen werd Nigel een ultiem A-Lid: hij ging het bestuur in. Hij beleefde als eerste materiaalcommissaris een uniek bestuursjaar. Zo maakte hij deel uit van het eerste Argo bestuur dat met de wereldwijde pandemie te kampen kreeg. Nigel zag het virus echter niet als een obstakel, maar meer als een uitdaging. Een unieke kans op crisismanagement. Nigel was een van de weinige leden die alsnog bijna dagelijks op het Bootenhuys te vinden was. Een virus tast namelijk niet het materiaal aan, dus daar kon Nigel samen met Adri in het commissariaat aan blijven werken. Uiteindelijk kijkt Nigel met een trots gevoel naar zijn bestuursjaar terug. Samen met zijn collega’s van bestuur Bergman heeft hij de eerste klap van corona weten op te vangen en nu floreert de vereeniging weer als vanouds. 

Na zijn bestuursjaar was Nigel nogmaals onderdeel van één grote onderneming: de AfroeiCie ’21. De laatste editie van deze commissie die zowel aan het roer van de AID als de Afroeiperiode staat. Nu is de commissie door de hoge werkdruk en onder het mom van experimenteren in tweeën gesplitst. Ook Nigel kan de drukte van de commissie beamen, zo leverde hij zijn scriptie de dag vóór de AID in. Toch kijkt hij er positief op terug en hij heeft als commissaris weekend een goede introductie voor de nullen neergezet. Verder was Nigel een van de oprichters van één van de nieuwste Argohuizen: Pilion (echter nog steeds in oprichting). Een van de voornaamste redenen voor zijn verhuis is volgens Nigel de krakkemikkigheid van zijn oude huis. Zo mist hij de koude douche en de vele muggen niet. 

Nu staat Nigel voor zijn voorlopig laatste sportieve uitdaging in zijn studietijd: de Alpe d’HuZes. Een uniek sportevenement waarin fietsers zes keer de Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar kanker op te halen. Nigels familieleden wilden al voor corona meedoen, en nadat het evenement was uitgesteld en Nigel iemand verloor aan de gevolgen van kanker, besloot hij zich ook te wagen aan deze uitdaging. Na een goede voorbereiding zal Nigel op 2 juni de Franse alpen gaan trotseren. Vanuit Argo wensen wij hem uiteraard veel succes! 

Al met al heeft Nigel het wel zo’n beetje allemaal gedaan op Argo. Hij kwam hier als wereldvreemde jonge student aan. Maar door zijn jaren bij Argo is hij hedendaags allesbehalve wereldvreemd. Nu vindt hij het tijd om wat te doen voor anderen. Uiteindelijk is er ook meer buiten de vereeniging gaande en het is mooi om daar je voor in te zetten. Wil je Nigel sponsoren? klik dan hier: 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/nigelultee.