Terwijl het weer guurder en kouder wordt, zien Argonauten minder de zon. Daarom is het een perfect moment om weer een Argonaut in het zonnetje te zetten. In november is de Argonaut van de maand: Eleanor King! Altijd al afgevraagd hoe het is om de ANS de organiseren? Of hoe de vergelijking tussen Gyas en Argo uitvalt? En wat Eleanor verder allemaal uitspookt op de vereniging? Lees dan vlug door!

Eleanor is vergeleken met menig Argonaut van de Maand nog niet zo heel lang lid. Nadat ze naar Wageningen kwam voor haar master in 2021 werd ze ook direct lid van de W.S.R. In haar eerste jaar heeft ze lichte dames selectie gelopen, hier is ze uiteindelijk mee gestopt omdat ze toch iets te zwicht was. Maar gelukkig hoefde ze haar selectievriendinnen niet lang te missen, want ze ging competitieroeien met een ploeg vol voormalige selectielopers: De Haarklippen. Verder dook Eleanor meteen in commissiewerk. Zo besloot ze te helpen met het in beeld brengen van Argo en voegde ze zich bij de PromoCie. Daarnaast ging Eleanor bij de Huiststijl werkgreop, werd ze coach van de talenten heeren en werd ze aan het einde van het academisch jaar gevraagd om deel te nemen aan de ANS commissie.

De Argo Najaars Slotwedstrijden, ook wel de ANS genoemd, zijn de climax van het najaars competitieseizoen. Begin november strijden ploegen uit alle hoeken van het land tegen elkaar in een gure wedstrijd op het Wageningse kanaal. Berucht om de lastige keerboei en het dwaze feest is de ANS een waar spektakel. Maar dit spektakel heeft wel promotie nodig, dit jaar was Eleanor verantwoordelijk voor deze taak. Vooral in de beginfase was het hard werken voor Eleanor: poster- en stickerconcepten schud je namelijk niet zomaar uit je mouw. Toch heeft ze uiteindelijk mooie en betekenisvolle ontwerpen gemaakt. Gelukkig was voor het weekend zelf alles goed geregeld en had Eleanor het relatief rustig. Terugblikkend is Eleanor erg trots op wat ze met haar commissie heeft neergezet. Samen met een groep mensen een groot evenement organiseren is heel uitdagend, maar het brengt mensen wel heel erg samen en zo vorm je goede banden.

Toch is er iets uit ons interview met Eleanor dat toch wel opgemerkt moet worden. Eleanor was een knor. Los van baldadige studententaal was Eleanor ooit lid van Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas. Ze was hier lid in haar bachelortijd in Groningen. Eleanor werd lid van Gyas om lekker te sporten. En dat is wat ze ook voornamelijk heeft gedaan, de commissietijger die ze nu is, was in Groningen nog maar een welp. Over de verschillen tussen Gyas en Argo benoemt Eleanor vooral het gestructureerde van Argo. Bij Gyas was het meer ‘regel het zelf maar’. Hoewel Argo natuurlijk een veel mooiere vereniging is, heeft Eleanor het wel erg naar haar zin gehad bij Gyas. Dat is maar goed ook. Anders was ze misschien wel nooit lid van Argo geworden.

Als haar gevraagd wordt naar haar favoriete Argo-moment benoemt ze niet één specifiek verhaal. Ze heeft het over de gezelligheid die hangt na een training. Iedereen is dan voldaan en er hangt dan zo’n plezierige sfeer dat de buikspieren alleen maar meer pijn doen van het lachen. Afsluitend wordt haar nog de vraag gesteld of ze vindt dat ze het verdiend heeft om Argonaut van de Maand te zijn. Daarop antwoordt ze eerst bescheiden dat ze nu ook weer niet zo veel gedaan heeft… Maar dan vertelt Eleanor dat ze zich wel volwaardig Argonaut voelt. Eleanor ziet Argo als een tweede huis en omdat ze aangeeft dat ze zich heel snel volwaardig Lid voelde, geeft ze daarmee ook aan dat ieder lid Argonaut van de Maand kan zijn.