Argonaut van de maand November: Jeroen Schaeffer

By 24 november 2021De Argonaut

Het is twee weken geleden sinds de Argo Najaars Slotwedstrijden zijn verroeid. Deze wedstrijden en het daarbij behorende evenement en spektakel waren de afsluiting van het Najaarsbokaal. De ANS commissie heeft dit jaar weer alles geregeld voor deze prachtige wedstrijden. Om erachter te komen hoe het is om de mooiste najaarswedstrijd van het jaar te organiseren spraken we Jeroen Schaeffer, de voorzitter van de ANS commissie. Nieuwsgierig naar de ANS en de mensen erachter? Lees dan verder! 

Jeroen is een doorgewinterd lid van de W.S.R. Hij is namelijk al actief sinds 2017. In zijn eerste jaar deed hij al Heeren TopC4+. Daarna heeft hij nog geprobeerd selecties te lopen, maar blessureleed stak daar helaas een stokje voor. Door de komst van corona besloot Jeroen zich meer te gaan focussen op commissiewerk. Zo was hij in 2020 commissaris evenementen van de Afroeicommissie. Hoewel hij na afroeiperiode hier wel van moest bijkomen, vond hij het alsnog een goede ervaring. Zo moest hij leren omgaan met voortdurend veranderende omstandigheden en maatregelen, iets wat nog steeds relevant is. In maart werd Jeroen gevraagd als voorzitter voor de ANS, een uitdaging die hij graag op zich nam.

In april ging Jeroen aan de slag om de commissie te vormen. In overleg met het bestuur had hij zelf de regie bij het uitkiezen van de perfecte kandidaten voor ‘zijn’ ANS commissie. Gezelligheid was voor Jeroen het belangrijkste criterium voor de kandidaten. Een commissie waar het niet leuk mee is om samen te zijn, is namelijk geen functionele commissie. In het prille begin was er nog veel onzekerheid over hoe de wedstrijd eruit zou komen te zien, dus lag de focus op andere dingen. Zo werd de poster ontworpen, de zinspreuk bedacht en de poepel georganiseerd. 

Toen het weekend van de wedstrijden dichterbij begon te kruipen konden Jeroen en zijn commissie echt aan de slag. Naast bureaucratisch werk zoals het regelen van vergunningen en het bestellen van eten, moest de handen ook praktisch uit de mouwen. Om de niet-Wageningse studenten de weg op onze mooie vereniging te wijzen moesten er bordjes worden gemaakt en geverfd. Ook kwamen naast roeiers uit alle hoeken van het land botenwagens en de daarbij behorende boten aanzetten. Al deze voertuigen moesten natuurlijk wel passen op en rond de Vereeniging, maar dit is uiteraard gelukt.

Uiteindelijk was het naast wat ongelukkige toiletproblemen een erg geslaagde ANS. Voor Jeroen was het vooral leren delegeren en loslaten. Voor de rest van de vereniging was het weer een klein proefje van hoe het leven vóór corona was. Als voorzitter moest Jeroen veel tijd en slaap opgeven, maar hij kijkt met trotse blik terug op aan het roer staan van de grootste ANS tot nu toe.