Argonaut van de Maand Oktober: Roos van Delden

By 13 november 2022De Argonaut

Oktober is inmiddels al weer even voorbij, maar het is nog niet te laat om de Argonaut van deze maand in het zonnetje te zetten. Ditmaal is het de beurt aan onze kersverse voorzitter: Roos van Delden! Benieuwd naar hoe zij haar eerste maanden als voorzitter heeft beleefd? Lees dan gauw verder!

Verenigingen draaien niet zonder bestuur. Besturen draaien niet zonder voorzitter. Argo is hier uiteraard geen uitzondering op. In dit speciale lustrumjaar is er onlangs weer een nieuw bestuur aangetreden op de W.S.R. Het voorzittersschap van zo’n groep bestuursleden met al hun eigen meningen gaat niet altijd over rozen. Gelukkig gaat deze Argonaut van de Maand wel over een roos, Roos van Delden, de nieuwe voorzitter van de W.S.R. wel te verstaan! Maar wat heeft ertoe geleid dat Roos nu deze functie bekleed? En wat is zij met haar bestuur van plan? Lees het allemaal hieronder!

Roos werd in 2016 als, naar eigen zeggen, als een jong en verlegen meisje lid van Argo. Naast competitieroeien bij haar TopC4-ploeg,  sloot ze zich dat jaar ook aan bij de PromoCie om haar passie voor fotograferen ook op de Vereeniging te uiten. In haar tweede jaar kon zij de lokroep van het wedstrijdroeien toch niet weerstaan. Met haar damesch uit EJD’18 gaat zij nog steeds elk jaar weer op vakantie. In datzelfde jaar pakte zij ook nog de Afroeicie op, waarna ze op uitwisseling naar Zweden ging. Na het koude noorden van Zweden besloot Roos te gaan toerroeien, om daarna nog een jaartje Middengroep te gaan doen. Helaas viel dit plan door het door ons allen zo gehate coronavirus in het water. Dat weerhield Roos echter niet om op andere manieren actief op de W.S.R. te worden. Zo richtte zij de Roeiclinic Commissie op, is ze bij de ABC gegaan, is ze hier voorzitter van geworden, en heeft zij met veel passie EJD’22 gecoacht. Inmiddels is de kroon op haar rijke Argo-carrière het voorzittersschap in Bestuur van Delden.

Roos liep al een aantal jaren rond met het idee om een bestuursjaar te doen, maar vond het nooit helemaal het juiste moment. Inmiddels heeft zij, op haar stage na, haar Master Environmental Sciences zo goed als afgerond, dus voor Roos voelde dit jaar dan eindelijk als het moment waarop het zou moeten gebeuren. Roos miste nog één grote uitdaging in haar studententijd, en door de groeimogelijkheden op Argo wist zij dat een bestuursjaar voor haar de juiste keuze zou zijn. Heel bewust solliciteerde ze voor de functie van voorzitter, om anderen te kunnen motiveren om er het beste uit te kunnen halen.

Zelf was Roos natuurlijk ook erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ondanks dat het bestuursleven behoorlijk intens kan zijn, zo is ze de eerste twee weken schor geweest van het vele praten, geeft ze aan dat binnen de deuren van de BK er ook genoeg ruimte is om gezellig met elkaar te lachen en kletsen. Roos geeft aan dat zij drie doelen heeft die zij tijdens haar bestuursjaar wil realiseren. Ten eerste wil ze met haar bestuur een thuisgevoel kunnen bieden aan alle Argonauten, door middel van goede communicatie, het creëren van een veilige plek voor iedereen, en een fijne gezellige sfeer in de avonden. Daarnaast wil ze de W.S.R. extern nog meer op de kaart zetten, door bijvoorbeeld samenwerkingen met bedrijven aan te gaan. Ten slotte wil Roos op persoonlijk vlak aan het eind van het jaar kunnen terugkijken op een bestuursjaar waarin zij heeft geleerd goed om te kunnen gaan met de stress, prestatiedruk en de verwachtingen die bij een bestuursjaar horen, maar bovenal op een schitterende tijd vol herinneringen om nooit te vergeten.

De dag van een voorzitter op de W.S.R. begint meestal om 9:00 uur in de ochtend, met het openen van alle binnengekomen elektronische postberichten. Zakelijke berichten worden als eerste beantwoord, waardoor ze niet altijd tijd heeft om op gezellige, sociale appjes te reageren. Mocht u nou denken, waarom reageert Roos nou niet op mijn berichtjes, bij deze! Geen zorgen, binnenkort gaat Roos er eens goed de tijd voor nemen. Rond 10:00 staat er voor Roos koffie met Adrie op het programma, waarna zij de dag goed kan beginnen. Ze geeft aan dat elke dag weer anders is, ‘maar dat maakt het juist zo leuk!’ aldus Roos.

Tot slot, wat maakt Argo volgens Roos nou zo mooi? Dat er voor zoveel verschillende soorten mensen een plekje is op de Vereeniging. Iedereen heeft volgens haar weer andere kwaliteiten en interesses, en dat maakt dat iedereen zijn draai op de Vereeniging kan vinden. En juist het kunnen verbinden van al deze verschillende mensen, maakt de taak van voorzitter tot zo’n schitterende functie.