Corona column #14: Zomer op Argo

By | Corona Column | No Comments

Per 1 juli zijn zowel binnen- als buitensporten weer toegestaan, wat betekent dat er naar verwachting deze zomer al weer in grote nummers geroeid mag worden in ploegverband, maar het is wachten op een protocol. Argo haar deuren zijn de hele zomer open en sinds een week is er nu de mogelijkheid om te genieten van een koud biertje op het Argo-terras. Kortom, het lijkt allemaal weer langzaam terug te keren naar normaal. Nu we bijna de laatste week van het kalenderjaar ingaan, kijken steeds meer Argonauten uit naar de vakantieperiode. En wees gerust, u zal Argo zeker niet hoeven missen deze zomer! Zomerroeien, chilldagen, sportactiviteiten, de AID: Argo zal naar verwachting bruisen van het leven deze zomer. Bent u benieuwd? Lees gauw verder!

Lees verder

Corona Column #13: het KNSRB Sportief klassement

By | Corona Column | No Comments

 

Het KNSRB ‘Sportief klassement’ werd op 8 april 2020 geïntroduceerd met als doel het creëren van een wedstrijdelement tussen de studentenroeiverenigingen in Nederland. In tegenstelling tot de originele roeicompetitie kan deze op veilige afstand van elkaar plaatsvinden. Onder andere Marijtje de Boer, Olaf Heckert, Cléa Montanari, Femke Weerdenburg en Mick Adriaansens hebben aan verschillende uitdagingen meegedaan. Wij vroegen hen naar hun ervaringen en het succes van Argo in dit klassement.

Lees verder

Corona Column #12: Uitbreiding van de Najaarsbokaal voor eerstejaars

By | Corona Column | No Comments

Sinds 12 maart 2020 verkeert Nederland in de staat van een intelligente lockdown. Hierdoor kwam er ook abrupt een einde aan het roeiseizoen, waar alle hardwerkende roeiers zo reikhalzend naar uit keken. Inmiddels zijn we alweer 3 maanden verder, en wordt het dagelijks leven beetje bij beetje weer opgestart. Zo zijn inmiddels de terrassen en scholen weer geopend, mits er voldoende aan de 1.5-meter maatregelen gehouden kan worden. Enkele roeiers zijn ook weer begonnen met skiffen. Toch zullen veel roeiers het roeiseizoen 2020 ervaren als een teleurstelling. Dit geldt in het bijzonder voor de huidige eerstejaars die dit seizoen hun eerste overwinningen op het water hadden moeten boeken. En natuurlijk voor alle roeiers die de afgelopen tijd zo hard hebben getraind om wedstrijdselectie te lopen.

De KNRB Commissie Competitieroeien begrijpt de teleurstelling van de eerstejaars en is daarom ook druk bezig achter de schermen om deze groep tegemoet te komen. Elk najaar vindt de Najaarsbokaal plaats, bestaande uit 4 wedstrijden waarin ploegen de strijd op het water met elkaar zullen aangaan. Dit jaar zullen de wedstrijden van de Najaarsbokaal plaatsvinden tussen 26 september, wanneer de Thêta Herfstregatta van start gaat, tot en met 7 november, wanneer de laatste van deze wedstrijden, de Argo Najaars Slotwedstrijden plaats zal vinden op de wateren van de Rijn bij onze W.S.R. te Wageningen. 

De KNRB Commissie Competitieroeien heeft de capaciteit van de Najaarsbokaal verdubbeld, om zo de huidige eerstejaars een plekje te geven om te strijden voor deze felbegeerde bokaal. Dit willen ze doen door de huidige eerstejaars te laten starten in het ervaren C4+-veld. Voor ouderejaars en de eerstejaars wiens niveau hoog genoeg is, is er de mogelijkheid om de Najaarsbokaal te starten in het gladde 4+-veld. ‘We werken in beide velden met een poulesysteem waarbij ploegen zo goed mogelijk ingedeeld worden in een poule van hun eigen niveau. Dit houdt de Najaarsbokaal zowel laagdrempelig voor eerstejaars als uitdagend voor ouderejaars. ‘Zo is het leuk voor alle ploegen om mee te doen’ aldus Annelin Kuiper, Argonaute en huidig Commissielid Competitiewedstrijden bij de KNRB namens de NRSF.

Deze plannen staan echter nog niet voor de volle honderd procent vast. Het is op het moment van schrijven pas juni, en in de komende maanden kan er natuurlijk nog genoeg veranderen, zeker met betrekking tot het rondkrijgen van vergunningen om de wedstrijden te organiseren. Toch is de KNRB Commissie Competitieroeien voorzichtig positief over het doorgaan van de Najaarsbokaal, en werken ze er hard aan om zoveel mogelijk roeiers te kunnen laten roeien dit najaar.

Wil je meer weten over hoe het roeiseizoen volgend jaar er nog meer uit gaat zien? Op vrijdag 19 en maandag 22 juni, om 19.30, zullen er informatieavonden zijn waarbij alle mogelijkheden die Argo komend jaar op het gebied van roeien te bieden heeft aan bod zullen komen. Opgeven voor een van deze avonden hoeft niet, en te zijner tijd zal via mail en Facebook bekend gemaakt worden via welk programma deze avonden plaats zullen vinden.

 

📷: Promocie der W.S.R Argo

Corona column 11: Hoe gaat de Afroeicie nieuwe leden werven komende AID?

By | Corona Column | No Comments

Nu de eerste halen weer gemaakt kunnen worden op de Rijn, lijkt het normale studentenleven weer op gang te komen. Ondanks dat er nog geen colleges op locatie gegeven worden, komen er dit jaar wel een hoop geslaagde middelbare scholieren hun eerste stappen zetten in onze universiteitsgebouwen, en zal een nieuwe lichting roeiers halen leren maken op het Wageningse water. Normaal gesproken wordt het begin van de studententijd ingeluid onder vreugdevolle genot van feestjes, borrels en het maken van nieuwe vrienden. Dit jaar loopt het helaas allemaal even anders, en worden er langzaam voorzichtige plannen op tafel gelegd. De Afroeicie vertelt vandaag wat er tot nu toe duidelijk is over het nieuwe kalenderjaar na de zomer, en hoe Argo plant om haar nieuwe leden te gaan werven in deze tijden.  

Lees verder

Corona Column #10: Een blik op de toekomst!

By | Corona Column | No Comments

Zoals een ieder heeft kunnen lezen in de voorgaande edities staat Argo in tijden van de pandemie alles behalve stil. De afgelopen weken hebben we in de Coronacolumns meegekeken met hoe de Argonaut zich in de anderhalvemetersamenleving bezig houdt. Hoewel dit natuurlijk alle aandacht verdient, is het niet onbelangrijk om te kijken naar de toekomst van onze vereniging: op een gegeven moment zal namelijk de draad weer opgepikt worden en ons pand aan de Grebbedijk 59 weer het stralende middelpunt zijn van elke actieve Argonaut. 

Het pand aan de Grebbedijk 59 heeft zijn laatste ontwikkeling doorgemaakt in 2013, toen het vernieuwde gebouw werd opgeleverd met een gloednieuwe kantine, vergaderruimte, bestuurskamer, kleedkamers en toiletten. Een opwaardering die destijds hard nodig was; de groei van Argo was namelijk hard ingezet. Zeven jaar later heeft de uitbreiding Argo kunnen laten groeien tot de vereniging die het nu is.

Hoewel het gebouw al zeven jaar dienst doet als meer dan een geschikte locatie voor alles wat Argo te bieden heeft, ziet een groep Argonauten absoluut verbeterpunten voor het gebouw. Aryaan Bovenberg, Vera Hartman, Sam van den Oetelaar en Bas Beerkens hebben (spreekwoordelijk) de handen ineen geslagen om de kantine en vergaderruimte de nodige ‘facelift’ te geven. Bas Beerkens legt uit wat er in de pijplijn zit: “Toen het gebouw in 2013 in gebruik werd genomen, was het idee dat alle ruimtes op Argo karakter zouden krijgen door het gebruik en de aanpassingen om het mooier én functioneler te maken. Er zijn echter sinds de oplevering geen grote veranderingen geweest aan het interieur, waardoor de kantine en vergaderruimte nu wat rommelig en onsamenhangend zijn”. 

Op dit moment is de groep Argonauten nog in een verkennende fase: Alle opties worden op een rijtje gezet om te kijken wat wenselijk en haalbaar is. Bas Beerkens: “Denk aan aanpassingen aan de vloer, wanden, ramen, plafond gecombineerd met alle functionaliteiten die je van een bar, feestzaal en vergaderruimte zou verwachten. Wij zien een gebouw voor ons dat indruk maakt op leden, sponsors en (potentiële) partners van Argo. Alle ideeën en suggesties vanuit leden zijn hierbij meer dan welkom!”. 

Als alle ideeën zijn verzameld, zijn een ontwerp met draagvlak en een financieel uitvoeringsplan de logische vervolgstappen voor de groep Argonauten. Op dit moment is Sam van den Oetelaar al hard bezig om het gebouw te digitaliseren als een canvas voor het ontwerp (zie de foto voor een impressie). De blik is dus binnen de muren van Grebbedijk 59 ook duidelijk op de toekomst gericht!

 

Corona column #9: Argo huizen in tijden van corona

By | Corona Column | No Comments

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel, dankzij recente versoepelingen zitten we allemaal gelukkig een stukje minder vastgebonden aan huis. Met dit mooie weer zijn er weer Argonauten langs de Rijn te vinden op een handdoek, of in een skiff op de Rijn. Na deze lange periode van zoveel mogelijk thuiszitten, zijn wij benieuwd hoe de Argo huizen de intelligente lockdown hebben ervaren. Niet mogen roeien, samen thuis online moeten studeren; hoe is dat de Argonauten afgegaan? Langsgaan op de koffie om hierover te kletsen gaat helaas nog niet, maar toch is het ons gelukt om jullie een kijkje te geven voorbij de voordeuren van huize Kháos, W10, Iolkos en Apollonios. Lees je mee?

Lees verder

Corona column #7

By | Corona Column | No Comments

Met de online tentamens achter de rug, vliegen de weken in onze ‘intelligente lockdown’ voorbij. Het nieuwe normaal begint steeds normaler te voelen, maar er heerst ook vraag naar perspectief. Deze vraag werd afgelopen woensdag door onze minister president beantwoord: er kan vanaf maandag 11 mei weer (individueel) geroeid worden! 

Lees verder

Corona Column #6 – einde roeiseizoen 2020

By | Corona Column | No Comments

Het was na de maatregelen die bekend werden gemaakt op de persconferentie van het kabinet afgelopen week al bijna geen verrassing meer: het roeiseizoen van 2020 kan geen doorgang vinden. Noodgedwongen moest de KNRB alle wedstrijden af laten lasten en de trainingsmogelijkheden op de verenigingen beperkt houden. Teleurstelling heerst bij de roeiers. Als iemand voor het seizoen had gezegd dat de zaterdag van de Winterwedstrijden het toppunt van het seizoen zou worden, had iedereen je gek aangekeken. Het kan verkeren, zoals Bredero altijd zei. Deze week alweer Corona Column 6 geschreven door Tjalling Tjalsma.

 

Lees meer… Lees verder

Corona column #5: Blijven werken of ouderen en scholieren helpen: studenten ondernemen actie

By | Corona Column | No Comments

Het leven staat voor veel studenten nu al een tijdje voor het grootste deel stil. De universiteiten zijn gesloten, sociale contacten moeten online opgezocht worden, en je mag alleen in je eentje sporten buiten het huis. Toch zijn er ook een aantal studenten die in essentiële sectoren werken en gewoon hun werk blijven doen in deze tijden van crisis. Ook zijn er genoeg studenten die zich nu thuis in blijven zetten om anderen te blijven helpen op welke manieren dan ook mogelijk zijn. Vandaag spreken wij een aantal Argonauten die nog aan het werk zijn, of zich inzetten bij initiatieven die problemen dankzij de corona pandemie maatregelen, verhelpen. 

Lees verder