De Argonaut: Ruth Andreae

By 27 mei 2021De Argonaut

Argo is natuurlijk de mooiste vereniging die er is, maar het blijft altijd interessant hoe de verschillen tussen Argo en andere verenigingen worden ervaren. Daarom is de Argonaut van de maand mei Ruth Andreae. Ruth heeft twee jaar in Leiden gestudeerd en heeft in die tijd bij Asopos geroeid. Zij was daar actief in EJD’18 en MGD’19. Het roeien beviel haar zo goed dat ze, toen ze naar Wageningen ging, geen seconde twijfelde om zich aan te melden bij Argo. Een goede keuze, want Ruth is al twee jaar actief in het wedstrijdroeien op Argo en is daarnaast ook op andere fronten actief. Benieuwd naar hoe zij de verschillen heeft ervaren tussen Asopos en Argo en wat Ruth allemaal doet op de W.S.R? Lees dan verder!

Zoals het merendeel van de studenten is Ruth voor haar studie naar Wageningen gekomen. Met frisse tegenzin besloot ze twee jaar geleden naar Wageningen te verhuizen. Een keuze waar ze nog geen moment spijt van heeft gehad! Het was soms wel even wennen op Argo. Niet mouwloos roeien als je niet drie keer geblikt hebt, jasje dasje naar de Nascie en natuurlijk het ruige roeiwater van de Rijn. Het grootste verschil tussen Asopos en Argo was toch wel de manier van coachen. “Bij Asopos fietste er altijd een coach langs de kant mee en was er per boot een coach beschikbaar. Hier op Argo kwam ik erachter dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Ik moest wel even wennen aan de zelfstandigheid die dit met zich meebrengt omdat er niet altijd een coach bovenop zit. Dit vraagt soms om meer concentratie, maar levert wel heel veel bootgevoel op”. 

Een ander belangrijk verschil volgens Ruth is het gezelligheidsaspect van de vereniging. Qua ledenaantal zijn Argo en Asopos redelijk vergelijkbaar, maar de invulling van het gezelligheidsaspect is anders. “Op Asopos had je de VoedCo. Iedere maandag en donderdag kon je tot 9 uur een bordje halen die je dan in je eigen tijd in de soos kon opeten. Ik moest wel wennen aan het feit dat er hier op Argo een vast tijdstip is waarop gegeten wordt, maar eigenlijk is dit alleen maar heel gezellig en zorgt het ervoor dat het echt een diner is waar je de tijd voor neemt”. Daarnaast noemt Ruth de “soosavonden”’. Op Asopos waren er vaak themafeesten- en avonden, dat is op Argo wat minder. Toch mist Ruth de gezelligheid niet op Argo. Ze woont in het “mooiste en leukste” Argohuis Kolchis en ze zit sinds haar eerste jaar bij DHG. Ook op commissiegebied zit Ruth niet stil: ze schrijft voor de Argonautika en is Commisaris Roeierij voor de ZomerCie ‘21. Argo maakt dus een groot deel uit van Ruths leven. Ze is er bijna elke dag wel te vinden, “De mensen bij Argo zijn allemaal heel verschillend, maar dat maakt het juist zo leuk. De sfeer op Argo sprak me meteen heel erg aan”. 

Ondanks dat Ruth haar plekje helemaal gevonden heeft op Argo, kijkt ze positief terug op haar tijd bij Asopos. “Ik heb echt een mega leuke tijd gehad bij Asopos. Het was een open vereniging waar alles kon. Met de meiden uit mijn EJD heb ik nog steeds goed contact. Komende zomer gaan we bijvoorbeeld weer een weekje op ploegvakantie. Ik ben blij dat ik ben gaan roeien en heb hier hele waardevolle vriendschappen aan overgehouden”.