De Argonaut: Tim Janssen

By 24 september 2021De Argonaut

De AID en de afroeiperiode zijn cruciaal voor Argo. Tijdens deze periodes komen uit alle hoeken van de W.S.R. Argonauten samen om potentiële Argonauten op een juiste manier kennis te laten maken met Argo. De Afroeicommissie zorgt er ieder jaar voor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid en coördineert alles rondom de AID en de daaropvolgende afroeiperiode. Elke commissie heeft uiteraard een voorzitter nodig, dit jaar was Tim Janssen de uitverkorene. Vandaar dat Tim De Argonaut van de maand september is. We spraken Tim over zijn werk in de commissie, zijn andere inspanningen bij Argo en nog veel meer. Nieuwsgierig naar hoe het is om tijdens het drukste seizoen op Argo de touwtjes in de handen te hebben? Lees dan verder!

Tim Janssen is een ware Argonaut. We spraken hem in zijn thuisbasis Iolkos, met een stuk Hema-taart in zijn hand, over zijn prille begin bij Argo. Als broer van twee Argonauten wist Tim nog niet zo zeker of hij zich zelf ook zou aansluiten bij Argo. Maar na zijn AID is hij toch bij de mooiste Vereeniging van Wageningen gaan roeien. De reden was die klassieke combinatie van sport en gezelligheid. Wellicht een cliché, maar wel waar. Een uitnodiging om op het wedstrijdroei-huis Iolkos te gaan wonen, was voor Tim meer dan genoeg reden om te gaan wedstrijdroeien. Bij een jaar wedstrijdroeien is het niet gebleven, want naast Licht ’18 maakte hij ook deel uit van MGL ’19 en MGZ ’21. Verder heeft Tim geholpen met het loodsfeest van 2018 en representeerde hij twee jaar lang Iolkos in de Huizencommissie.

Toen er in februari een groene brief op de deurmat lag voor Tim en hij werd gevraagd als voorzitter van de Afroeicie ’21 moest hij daar goed over nadenken. Maar als zelfverklaarde dichtgetikte Argonaut wilde Tim nog minstens één keer een grote commissie doen. De Afroeicie was dus eigenlijk de perfecte kans. 

Als voorzitter van de Afroeicie stonden er wat uitdagingen te wachten. Normaliter hebben de AID  en de afroeiperiode een standaard draaiboek. Dit jaar was dit vanwege een zeker zeer besmettelijk virus niet het geval, zodat Tim zich constant moest voorbereiden op het onzekere. Gelukkig hoefde hij dit niet allemaal in zijn eentje te regelen. Samen met het bestuur stelde hij zorgvuldig zijn Afroeicie samen uit enthousiaste, deels jonge Argonauten.  Half maart al begonnen ze aan de voorbereidingen.

Als voorzitter van zo’n grote commissie als de Afroeicie steek je uiteraard aardig wat op. Toen één van Tims huisgenoten de Mediacie bijviel met de vraag wat Tims zijn grootste blunder was, merkte hij op dat vooral in het begin hij beter rekening had kunnen houden met de verschillende werkmethodes van zijn commissieleden. Mens-management is iets wat Tim deze zomer echt heeft geleerd: ‘’Ik heb een driedelige roman geschreven over wat beter kon.’’

Uiteindelijk is de AID een groot succes geweest met wel 325 aanmeldingen (335 als je de te late inschrijvingen meetelt!), de meeste van alle verenigingen in Wageningen. Een resultaat waar Tim heel trots op is, zeker omdat hij bewust hoog had ingezet op inschrijvingen: ‘’Als je altijd pessimistisch inzet, dan weet je niet wat je optimum is.’’. Zo waren de bekendmaking van het inschrijvingsaantal om 12 uur s ’nachts en het feest daarna zijn mooiste momenten van de AID. 

Twee weken lang stonden Tim en zijn commissieleden continu ‘aan’. De vergaderruimte was hun ‘grot’, waar ze sliepen. Maar al met al is volgens Tim het mooiste aan de AID en de Afroeiperiode, dat het, naast de Varsity, de periode is van de grootste cohesie binnen Argo. Tijdens deze periode zetten alle leden zich op elk mogelijk vlak in voor de Vereeniging, en zijn ze naast alle andere inspanningen en bezigheden op de eerste plaats Argonaut: “Ik was zo trots op elk groen persoon dat ik op Argo zag rondlopen.”