Interview Media Commissie

By 5 december 2019Evenementen

Waarschijnlijk volgen vele van jullie Argo op meerdere sociale media platformen. Velen van jullie zijn ook trouwe lezers van de berichten die op de website van de W.S.R verschijnen, maar wie houdt er nou eigenlijk de Argo Insta en Facebook pagina bij? En wie heeft dat interviewtje op de site nou eigenlijk geschreven? Dat zijn wij, de Media Commissie. Wij zijn Rianne van Zandbrink, Erik Mulder Smit, Luwe Groot, Milan Bosveld, Olaf Heckert, Rick Stegeman, Sanne van Doorn, Julia Hoogervorst, Jesse Heideman en Bas Sapthu, en wij zijn de gezichten achter Argo’s website en sociale media platformen. Wij creëren en publiceren content over Argo op het internet, zodat alle leden, oud-leden en geïnteresseerden goed op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt omtrent onze vereniging. Sinds onze oprichting in 2018, onder het motto ‘Wij zetten Argo op de kaart!’ zijn wij hard aan de slag gegaan. Door middel van actieve sociale media brengen wij Argo ook extern onder de aandacht. Normaal interviewen wij andere Argonauten, maar vandaag staan wij een keertje in de schijnwerpers en vertellen wij jullie waar wij ons wekelijks mee bezig houden.

Als er in het weekend een wedstrijd wordt geroeid waarin Argo aan start verschijnt, zorgen wij samen met de competitie- of wedstrijdcommissaris voor een voorbeschouwing op de website op vrijdag. Daarin kun je lezen in welke velden Argo zal strijden en op wie we zeker moeten letten dat weekend. Ook zorgen wij voor Instagram stories tijdens een wedstrijdweekend, zodat alle volgers mee kunnen kijken met de roeiers, en de sfeer kunnen proeven van de wedstrijd en locatie. Er wordt dan op dinsdag na de wedstrijd teruggekeken op de prestaties van Argo in de terugblik die ook op de website te vinden is. 

Op woensdag verzinnen wij wekelijks een onderwerp waarover wij weetjes vertellen en de kennis van de Argo volgers testen door middel van meerkeuzevragen en stellingen, wederom op de Instagram stories. 

Ook kunnen iedere maand de volgers van Argo haar sociale media platformen hun mooiste roei-gerelateerde foto’s insturen, waarvan wij de leukste posten als ‘Foto van de maand’. Mocht jij dus een leuke foto maken, stuur ze vooral naar ons op (media@wsr-argo.nl)!

Wij proberen veel te variëren in de content die verschijnt op de Argo website. Door het jaar heen interviewen wij een aantal van de vele commissies, gezelschappen, en huizen die Argo rijk is. Hierdoor krijgen jullie als lezers bij de desbetreffende groep Argonauten een leuk kijkje achter de schermen.  

We werken toe naar alle opkomende evenementen op Argo, door middel van promotie op de website en op sociale media. Gala, diners, trainingsweekenden, botendopen; noem het maar op, wij brengen jullie ervan op de hoogte. Dit doen wij op verschillende manieren, afhangend van het soort evenement. Soms werken wij de hele week toe naar een groot evenement zoals de Argo Najaars Slotwedstrijden. Sommige promotie gebeurt alleen intern, via ‘Beste Vrienden’ op Instagram. Wil jij ook alle interne promotie bovenaan jouw Instagram balk te zien krijgen? Stuur ons dan vooral een privébericht via Instagram! 

Daarnaast houden we ons bezig met serieuzere beleidszaken, zoals het bewust maken van de sociale media richtlijnen van Argo voor ploegaccounts. Desondanks moedigen wij het maken van ploegaccounts ten zeerste aan, want een account van je eigen ploeg waarop je herinneringen en prestaties kunt delen is natuurlijk hartstikke leuk! Argo op een leuke en professionele manier representeren is een leuke verantwoordelijkheid, die ook wij als commissie graag dragen. Iedereen mag tenslotte weten dat wij de leukste roeivereniging van Nederland zijn!