Nabeschouwing Aegir lentesprint

By 5 april 2023Evenementen

Vorig weekend was het voor de roeiers van de bakboord bokaal de eerste wedstrijd van hun bokaal. Vele enthousiaste roeiers kwamen helemaal naar Groningen afgereisd om zo op het Hoornse Meer hun eerste haaltjes te maken.

Helaas gooide het weer wat roet in het eten en daardoor gingen de finales op de zaterdag niet door. Een eenmalige tijdrace werd daarvoor het alternatief. De 4 Heeren ploegen en de DTopC4+ mochten deze race bevaren. Bij allemaal zat de enthousiasme er goed in en er werden dan ook hele mooie races gevaren. De meeste deden goed mee en eindigde in de middenmoot. De Schuitschavuiten hadden na een innoverende nacht in hun gehuurde camper zoveel energie gekregen dat ze vliegend van start gingen. Dit konden ze goed vol houden en zo eindige ze uiteindelijk op de tweede plek! Hierna kon er goed uitgerust worden om zo vol goede moed naar het feest te gaan.

Op de zondag waren er daarom wat minder fitte koppies, maar toch werd er weer hard geroeid. Dit keer ging alles door zoals gewoonlijk en konden de Damesch ploegen en de HTopC4+ laten zien waarvoor ze getraind hebben. Dit zorgde voor een hele hoop goede races. De HTopC4+ werd 2de in de voorwedstrijd en mocht zo door naar de B-finale, waar ze officieel 3de zijn geworden maar ze horen eigenlijk 2de te staan. Helaas was de wedstrijdleiding het daar niet mee eens. Ook Argo 1 mocht na een goede voorwedstrijd roeien in de B-finale en werden daar 4de. Heel Holland Bakboord liet in de voorwedstrijd al zien dat ze fanatiek en enthousiast zijn door te eindigen op de eerste plek. Hierdoor mochten ze aantreden in de A-finale. Hier lieten ze zien dat ze degene waren met de beste techniek en de langste adem, en dat leverde ze een hele mooie taart op! Gefeliciteerd mej. Timmeije, mej. Derks, mej. Klein Holte, mej. Linnekamp, mej, van Dijk, mej. Smit en natuurlijk de coaches met deze prachtige taart! Over een kleine week zal de Skoll Cup zijn waar wel 25 (!) Argo ploegen meedoen waaronder al de boven genoemde ploegen. Hierdoor verwacht ik een heel mooi weekend met heel veel kans op winst, tot dan!

Uw competitiecommissaris