Nabeschouwing Calco Voorjaarsregratta

Beste lezers,

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd voor de Development ploegen. De Bosbaan voorjaarsregatta, maar dan met een nieuwe sponsor: CalcoVoJa. Ik ging samen met Uw MC1 richting het Noorden om de eerste wedstrijd van dit jaar op de Bosbaan te mogen meemaken. Met een lekker zonnetje en boven de 20°C beloofde het op de kant een schitterende dag te worden. Op het water echter wat minder want de wind waaide stevig door. Qua resultaten op het water viel het zaterdag tegen. Twee zieken binnen MGD zorgde ervoor dat hun Dev boten niet konden starten, en bij de andere ploegen werden de A-finales helaas niet behaald.

Op zondag stond er een drukkere dag op ons te wachten: als eerst gingen de skiffs het water over. We begonnen met een ontzettend spannende race in het HG-B veld waar dhr. Hermsen nog 4e stond voor de 1500m, maar in de laatste 500 zijn skiff voor de skiffeurs van Skadi en Proteus-Eretes trok en daarmee een plekje in de A-finale bemachtigde. Ook dhr. Bours bemachtigde een plekje in de A-finale met een flinke inhaalslag na een snoek in het begin van de race. Ook mej. Combé heeft laten zien dat ze kan racen, maar bemachtigde helaas geen finaleplekje. De 2x’tjes van de MG(L)D voeren beide vooraan in de voorwedstrijd en konden daardoor ook een tweede keer de baan over. In de middag stonden er in totaal zes A-finales te wachten, waar dhr. van der Wel een mooie 3e  plek heeft bemachtigd, en de LDG-B2x met mej. Jonkman en mej. Linders na een spectaculaire inhaalslag 2e werden.

Het was een dag vol spannende races en we konden met een opgeladen Vitamine-D gehalte ons bedje in. Ik kijk ernaar uit om de Dev boten de volgende wedstrijd (harder) te zien strijden, en ik koester de positieve verwachting dat de skiffs zich van hun beste kant laten zien bij het NK klein komend weekend.