Nabeschouwing Erasmus Sprints en Westelijke Reggatta

By 28 juni 2022Evenementen

Waarde leden,

 

Wat een weertje zeg. Als je naar buiten kijkt verbrand je al. Goed voor lichte roeiers, want crashen gaat lekker makkelijk. Minder lekker voor bestuur op een wedstrijd, want een bestuurspak is eigenlijk gewoon een zweetpak. Maar, dat mocht de pret niet drukken afgelopen weekend op de Erasmus Sprint en Westelijke Regatta.

Op vrijdagmiddag arriveerden uw materiaalcommissaris en ik al op de WAB, met om 16u30 al onze eerste start. Met matig enthousiasme over de organisatie van de Erasmus Sprint was het temperament even hoog als de temperatuur. Met boten die soms in hun eentje de baan over gingen en daarmee een Sprint Blik mee naar huis wisten te nemen, maar ook boten die wonnen via bijschrijving en dan op hun kop kregen.

 

Hulde voor v.s.n.b. Verena van den Dikkenberg, Ise Snijders, Djoeke Snellink en Yasmine van den Boogaard, gestuurd door Isabel Rigutto. Deze dames wisten de andere EJD 4+ en Saurus achter zich te houden, en zo een welverdiende overwinning mee te nemen naar huis. Ook wisten v.s.n.b. Irene Slits, Frouke Verhoeff en Nicole Broekema i.c.m. Sinie van der Ben (Triton) een winst te behalen, waar ze als enige de baan over gingen en de tegenstand daardoor niet erg groot was.

 

Na een wat wisselende nacht, met weinig slaap en veel hitte, was het zo zaterdag. Op zaterdag zou ook de temperatuur erg hoog zijn. Natuurlijk zijn wij niet gemaakt van suiker en smelten we niet, dus stapten we op het fietsje en fietsten we met alles mee. De smaak van succes nog in ons mond van de dag tevoren was het in de ochtend tijd voor voorwedstrijden. In de lunchpauze even snel de smaak van winst vervangen door de smaak van een mexicano en berenklauw in stam snackbar Mainstreet, om zo de rest van de dag te vervolgen.

 

In de middag werden we getrakteerd op winst in het LHEj4* veld door EJL, respectievelijk v.s.n.b. Nelson van Duin, Lars Hermsen, Michaël Duijsens en Pelle Topper, gestuurd door Iris van Dongen. Ook hulde voor Thijs Vlonk, Jerre Koelmans en Lisanne Treskes voor het coachen. Met deze prestatie wisten de heren namelijk ook hun 1e plek in het klassement vast te stellen. Zelfs op de NSRF kan dit niet meer verloren worden!

 

Met het zweet op de bovenlip keerden we om naar de start van DEj 4+. Met 2 boten van ons die al goeie prestaties hadden geleverd 2 weken eerder was de spanning te voelen. Na 500m lag het ene 4tje voor, maar was het stuivertje wisselen met Euros/Phocas combi. Zelfs een weddenschap over de winst afgesloten tegen een man die meefietste voor een taart over wie zou winnen, wat de druk er alleen meer opzette. Op 1000m minder dan een seconde voorsprong, maar wel voor. Op 1500m was het verschil 1.5 seconden, wat niets is. Ze voelden het blik, proefden het bier, maar moesten nog wel voor blijven liggen. Ook Euros/Phocas wist dit, en zette een sterke eindsprint in. Maar, ze gingen het niet meer laten gebeuren. Met een nog sterkere eindsprint trokken ze weg van Euros/Phocas, en wisten ze zo een blik te halen in het DEj 4+ veld! Hulde voor v.s.n.b. Lena Staarman, Lisa van der Goes, Jonna Houben en Marleen Kamphuis, gestuurd door Roeland Roozen. Ook Jort Hautvast, Rozemarijn van Delden en Rody Schipper behoort felicitaties toe, met in 1 weekend 2 winsten voor beide boten van EJD. Ze hebben dan toch echt hard leren roeien dit jaar, zeker mede door jullie.

Wederom snelle ommekeer voor het DG4x veld. Met v.s.n.b Irene Slits, Frouke Verhoeff, Nicole Broekema en Sinie van der Ben (Triton) was het afwachten hoe sterk de andere boten waren. Met een 2e plek op de 500m schoven ze de boot rond 700m erlangs. Maar,  een snoek gooide roet in het eten. De dames lagen stil, kregen de paal niet goed. Secondes tikten weg, en de Laga/Proteus combi schoof er hard langs. De achterstand was groot, maar de dames gaven niet op. Met een belachelijke harde 3e 500m schoven ze zo weer langs hun tegenstand, en wisten ze dit gat alleen maar te vergroten in de laatste 500m om zo het blik mee naar Wageningen te nemen.

 

Met een nacht in mijn eigen bed was de rust van korte duur. Om 6u45 alweer in de limo om een dag door te brengen op de WAB. Met regen en mindere temperaturen was het een heel andere dag. Er werd veel gestart, en prima geroeid. Maar de eerste overwinning liet even op zich wachten. In de finale van het LHB4* veld doemde daar v.s.n.b. Bram Sluijters, Maurits Oosterhuis, Aaron van der Wel en uw voorzitter, Luwe Groot, gestuurd door Isabel Rigutto op. Tegen een stel sjaars zou dit toch kat in ’t bakkie moeten zijn. Toch, het was spannender dan verwacht. De Phocas 2 boot roeide goed, en legde het vuur aan de schenen. Op de 1500m was het puntje kontje, en gooide Phocas goeie push. Het was stuivertje wiselen op de 1700m, waarna we weer een taft pakten. Maar, Phocas gaf niet op. Ze kwamen wederom met een harde eindsprint, en onze boot werd bang. Gelukkig kwam daar de verlossende schreeuw van Isabel, namelijk: We gaan niet verliezen van knorren! En zo wisten ze de boot er met 1 seconde voor te houden, om zo hun eerste scullpunt af te pakken van Phocas.

 

Dan restte ons nog de blikkenborrel op zondag. Met EJD en MGL er volledig vanaf hebben we ons vermaakt van achter de bar.

 

Komend weekend is de Koninklijke Holland Beker met erg sterke velden. We hebben er weer zin in, met het einde in het verschiet. Nog 2 weekenden knallen, en dan zuipen

 

Met groene groet,

 

Uw wedstrijdcommissaris bijgestaan door uw materiaalcommissaris