Nabeschouwing Gent Mei Regatta

Nou, lieve Leden,

Het was me het weekendje wel weer hoor. Deze keer reisden uw Wedcom en ik met een kleine delegatie Argonauten naar het verre Gent! Lees snel de volledige nabeschouwing!

De reis begin al op vrijdagavond, aangezien de dubbeltwee van Verhoeff en Broekema al om 08:00 aan de start moest liggen op zaterdag. Aangekomen in Gent wisten we koers richting het knusse en mooie appartement van Lilian en Janhenk te zetten. Aldaar aangekomen was het snel platliggen en ogen dicht, want de wekker zou de volgende dag al om 6:30 gaan! En dat deed de wekker ook.
Nog slaperig begaven we ons naar Watersportbaan Gent om zo snel mogelijk het water op te gaan. Na een kleine miscommunicatie met betrekking tot de boegnummers wisten de dames met een nette race de tweede tijd van de voorwedstrijd neer te zetten in een sterk internationaal veld.
Het lange wachten begon, en wij reden terug naar de binnenstad van Gent om een klein ontbijt te genieten alvorens weer het water op te gaan. In de finale van de dames wisten ze ondanks het koppen van meerdere bollen een knappe een tweede plek op te vegen.
Daarna kwam de wedstrijd van Max, en die ging allemaal om de mentale veerkracht, zijn directe tegenstander was namelijk Vlaanderens trots: Tybo. Helaas verloor Max deze mentale strijd, en wederom sleepte we een mooie 2e plek binnen.

Zondag ging de wekker nog vroeger, aangezien de dames al om 07:30 aan de start van hun voorwedstrijd moesten verschijnen. Vanzelfsprekend kwamen zij als eerste over de streep en waren dus gekwalificeerd voor de A-finale.
Tegen een sterke Leander boot, met een tweevoudig winnares van Henley Womens Regatta was het van te voren al nagelbijten, maar wat deden ze het goed. Na een enerverende wedstrijd, waarin de dames echt hebben leren racen kwamen ze een halve bootlengte tekort om het blik mee naar huis te nemen.
De afsluiter van het weekend was de race van Max. Met opstekende wind die schuin mee was veranderde de oh zo mooie baan in een klotsbak. Met onbekende internationale tegenstand was het gissen waar Max zich in het veld zou bevinden. Een Portugees stak met kop en schouders boven het veld uit en wist te zegevieren. Voor Max betekende dit helaas geen blik, maar wel weer de nodige wedstrijdkilometers in de achterzak.

Met een gigantische portie Belgische patatten op de achterbank keerden we voldaan en moe terug naar Wageningen. Nu volgt de ZRB waar de Eerstejaars met een timetrial formaat zullen laten zien wat ze waard zijn, en MGZ voor het eerst ons nieuwe vlagschip de Argo ten toon zullen stellen aan roeiend Nederland.

Met groene groeten,

Uw MC1

Foto: Noah Oudejans