Nabeschouwing Head of the River Amstel

By 20 maart 2023Wedstrijdverslagen

Waarde leden,

Na een geslaagd Headdiner was het afgelopen weekend tijd voor het echte werk. De Head of the River Amstel is de oudste roeiwedstrijd in Nederland en wordt getypeerd door scherpe bochten, smalle bruggaten en een baan van maar liefst acht kilometer. Een ware beproeving voor zowel roeier als stuur.

We begonnen de zaterdag met de eerstejaars lichte pikken. Na hun blik op de Winterwedstrijden hadden zij de lat voor zichzelf erg hoog gelegd. Dhr. Duijster stuurde genadeloos scherpe bochten en de heren deden erg hun best. Uiteindelijk kwamen ze met de 2e tijd over de eindstreep. De heren waren echter niet zo tevreden over hun wedstrijd, dus deze week zal er hard getraind worden om het blik op de Heineken te bemachtigen.

Daarna kwamen de clubvelden. De clubdames zetten een nette race neer onder het toeziend oog van uw MC1. Ook mej. Henken, die de dames stuurde, stuurde strak door alle bochten wat de dames veel meters heeft gescheeld. Van de studenten eindigden zij op een nette 3e plaats wat de eerste klassementspunten oplevert!

In het ochtendblok startte ook onze coastalboys in het HCl4* veld. Ze lieten zien dat ze het afgelopen half jaar veel stappen hebben gezet. Waar het eerst nog rommelig was in de boot, waren nu de bewegingen gelijk, was de techniek goed en hun conditie onverslaanbaar. Het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen: taart! Gefeliciteerd aan dhr. Janssen, dhr. Van Veen, dhr. Jansen, dhr. De Koning, mej. Van Remortel en hun coaches dhr. Adrichem, mej. Berghuis en dhr. Van Eupen.

Op zondag begon de dag erg vroeg met de eerstejaars lichte dames. Ze waren zó goed voorbereid dat ze veel te vroeg al voor het vlot stonden te popelen om te mogen roeien. Ondanks een vervelende kamprechter zetten zij de knop snel om en gingen ze met volle focus de wedstrijd in. De dames voerden hun wedstrijdplan goed uit, maar er is nog wel werk aan de winkel voor de rest van het seizoen.

Hierna volgde het achtengeweld met achtereenvolgend middengroep zwaar, middengroep dames en eerstejaars dames. Middengroep zwaar startte hun wedstrijd fris en vel, maar verloren na een tijdje de schwung. Niet gek als je bedenkt dat ze laatste minuut nog een invaller in de boot hadden vanwege een zieke dhr. Hoekstra.

Middengroep dames startte in een onvoordelige positie, namelijk voor de nummers 1, 2, en 3 van hun veld. Ondanks dat mej. Tack een aantal keer van haar lijn moest wijken om een andere ploeg er langs te laten, bleven de dames strijden. Dat was prachtig om te zien en coach dhr. Rhijnsburger was dan ook ontzettend trots op zijn dames.

Bij eerstejaars dames verliep de wedstrijd helaas minder soepel. Door het verliezen van het roertje was dhr. Bodewits genoodzaakt om met zijn handen te sturen. Dit kwam de snelheid niet ten goede en na de wedstrijd stond er een erg verdrietige ploeg op de kant. Gelukkig kunnen ze aankomend weekend in de herkansing op de H4K.

De dag werd afgesloten met de viertjes van eerstejaars zwaar, die nog niet zo lang zijn overgestapt naar dit boottype. Beide boten hadden goede stukken en minder goede stukken en zijn met veel nieuwe inzichten terug naar Wageningen gekeerd.

Vanaf de kant was het ook een ware wedstrijd. Waar het op zaterdag zonnig en vrijwel windstil was, zwengelde op zondag de wind aan door de loop van de dag. De profcoaches, uw MC1 en ik hebben een ware KUV-training afgelegd door met zo veel mogelijk ploegen mee te fietsen en vele kilometers afgelegd.

Tot slot wil ik afsluiten met een compliment voor een aantal stuurlieden. Zij hebben hun ploegen zó strak de baan over gestuurd dat er slechts 7.3 kilometer op de teller stond aan het einde van de wedstrijd, waarvoor hulde!

Aankomend weekend zullen de wedstrijdploegen wederom afreizen naar de Amstel. Komt u allen kijken naar de H4K!

 

Met groene groet,

Uw wedcom