Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Waarde Leden,

Het was al weer een tijd geleden dat de Heineken Roeivierkamp in zijn geheel kon doorgaan. Waar we drie jaar geleden een één of tweekamp verroeiden, was de H4K later de eerste wedstrijd die niet kon doorgaan aan het begin van de pandemie. Echter was van al dit soort drama geen sprake aan de oevers van het prachtige Amstelwater!

De zaterdag begon met een 2,5k direct gevolgd door een 250m sprint. Al fietsende heb ik veel meegekregen van alle ploegen op het water. Een compliment moet gemaakt worden aan onze stuurtjes, die consequent de bochten op het scherpst van de snede konden nemen, waardoor de 2,5k eerder als een 2k voelde!

Met een goed resultaat van onder andere de doorstromers in het HCl8+ veld en MGL, waren de verwachting hooggespannen voor zondag!

Zondag begon donker, regenachtig en koud. Uw MC1 was maar wat graag in zijn warme bedje blijven liggen! Echter was om 9:30 alweer de start van de eerste 5000m, met als spectaculair hoogtepunt de hoerenbocht. Na meermaals drijfnat geregend te zijn, kijkende naar het Amstelgeweld, was het daarna tijd om plaats te nemen bij de sociëteit van de ASR Nereus. Daar kon men onder het genot van een drankje en levend-commentaar genieten van de laatste afstand van de dag, de 750m.

Met reeële blikkans voor de heeren in het LHEj8+ veld, en de dames in het LDG4* veld begon mijn hart harder te kloppen. De heeren liepen helaas net het felbegeerde muntje mis, maar dat maakte de winst van de dames des te zoeter! Onder een luid “Allez Argo!” snelden Mej. Slits, Mej. Dirkson, Mej. Verhoeff en Mej. Teerink, gestuurd door Mej. Van Haeff naar een prachtig blik!

Dit weekend liet eens te meer zien dat het goed gaat aan de oevers van de Rhijn. Roeiers hebben nuttige ervaring op kunnen doen op de Amstel. Deze zal goed van pas komen in het langebaanseizoen aankomende lente.

Dan sluit ik voor nu deze nabeschouwing af met een luid “Argo wint de Varsity!”, want met zo’n mooi weekend kan de winst ons dit jaar niet ontlopen.

Met groene groet,

Uw MC1