Waarde leden,

Waar de Hel van het Noorden haar naam vandaan heeft is wel gebleken afgelopen zondag. Onze middengroepers hebben kou, wind en regen getrotseerd. Zo ook hun coaches en aanmoedigers, gewapend met regenpakken en thermokleding, bikkelend op de fiets langs het Eemskanaal.

De limo vertrok op zondagochtend om 6:00 vanaf Argo, een vroegertje. Toen we om 8:00 op Aegir aankwamen zat de sfeer er al goed in. Boegnummers werden vakkundig met behulp van een flinke laag tape bevestigd in de houders. De heren maakten zich klaar voor de barre tocht: 10K oproeien, 6K wedstrijd en dan nog 4K terug naar Aegir.

De heer Van Heeswijk had geluk dat oud-MC1 de heer Oudejans mee was. De middag ervoor was zijn Hudson voetenboord volledig doormidden gebroken tijdens de training. De heer Oudejans redde hem uit de brand met een geleend voetenbord en zo lag de heer Van Heeswijk toch nog zelfverzekerd aan de start. De drie tweezonders van MGZ startte als eerste, maar behaalden niet het beoogde resultaat. Daarna was het tijd voor de heren skiffs. De heer Tilleman met boegnummer 166 startte helemaal achteraan in zijn veld. Tijdens zijn race haalde hij meerdere boten in en in de laatste kilometer leverde hij goede strijd met een Njordaan waarna de heer Tilleman net iets eerder zijn boegbal over de eindstreep duwde.

Voor heat 2 liepen de zenuwen hoog op bij mejuffrouw Almeloo. Gelukkig waren haar ouders, die bij Gyas en Aegir hebben geroeid in hun studententijd, er om te helpen. De eerste 2K van mejuffrouw Wiedmer waren fenomenaal snel, wat haar een tussentijdse 2e plaats opleverde. Helaas was dat niet vol te houden, maar daar kon ze achteraf hartelijk om lachen. Nette races werden gevaren door mejuffrouw Verhoeff en mejuffrouw Teerink. Voor mejuffrouw Teerink was de Hel de afsluiting van haar succesvolle carrière als wedstrijdroeier en wij wensen haar veel plezier met al het andere dat nog op haar pad zal komen.

Om dit alles in goede banen te leiden, waren er vele coaches en toeschouwers mee waaronder onze eigen secretaris mejuffrouw Willemsen. Haar aanwezigheid werd erg gewaardeerd door de heer Konings toen het avontuur voor hem helaas abrupt eindigde, maar ook ik vond het erg gezellig dat ze er was.

Ik koester de positieve verwachting dat er nog vele mooie (en minder koude) wedstrijden mogen komen.

Met groene groet,

Uw wedcom