Waarde leden,

Vorig weekend hebben we mogen genieten van de aller eerste eerstejaars wedstrijd van het jaar, namelijk de HOT. Met alle stuurboord ploegen plus nog een aantal extra ploegen zijn we richting het zonnige zuiden gereden.

Net naast het dierenpark Beekse Bergen lag de varkensboerderij Vidar waar de wedstrijd geroeid werd. Vele ploegen konden daardoor lekker uit hun huisje van de Beekse Bergen de boot in rollen. En gelukkig maar, want vele waren al op de vrijdag naar het eerste feest geweest en waren daardoor nog niet helemaal fit. Gelukkig werden er nog steeds goede haaltjes gemaakt en mooie tijden neergezet! Af en toe werd er een heerlijk snoekje gevangen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De Paaljagers en de Heeren TopC4+ wisten al hoe het voelden om
te mogen winnen en dat was te merken. Met een respectievelijke tweede plek in de A-finale en een eerste plek in de B-finale mogen ze erg trots zijn op hun behaalde prestaties!

Nadat de wedstrijden geroeid waren, werden de voorbereidingen getroffen voor het grote feest. Een feest waar vele verenigingen met grote aantallen naar toe komen om zo het slipje uit de paal te kunnen krijgen. Ook wij waren met ruim 100 leden aanwezig en er werd hard gefeest. En dat was zeker te merken op de zondagochtend. Veel brakke koppen stonden ’s ochtends vroeg op het terrein om te laten zien dat ze
net zo goed kunnen roeien als feesten.

Ook op de zondag ging het weer hard en vele ploegen mochten in A- en B-finales starten. MGR (Middengroep Rillas), de combiboten tussen Argorillas en MGC, wouden ook laten zien dat ze nog in een C4+ kunnen roeien en hebben een 3 de en 4 de plek neergezet in de A-finale. Beide Bokalel en Bootmuskaat mochten aantreden in de B-finale en haalden daar respectievelijk een 3 de en 2 de plek! Paalangst liet op het feest en op de wedstrijd zien dat ze toch geen angst hadden voor palen, en gingen op beide hard. Na een hele spannende race werden ze 2 de in de A-finale. Dat belooft natuurlijk heel voor het rest van de bokaal, tot bij de Aegir Lentesprint!

Met groene groet,
Uw competitiecommissaris