Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

By 20 oktober 2022Evenementen

Afgelopen zaterdag reisden de compokaravaan af naar het oosten, Enschede om precies te zijn. Want daar werd het altijd leuke Knorrensteijn gehouden. Alle compo viertjes van de Najaarsbokaal plus nog een extra inschrijving waren aanwezig om te laten dat Argo groen mooier is dan Euros groen. Naast dat Euros ook groene jasjes heeft, hebben zo ook het keerboei concept afgepakt van ons. Desalniettemin zorgde dat weer voor een groot spektakel. Klik gauw verder!

Na een lekker ochtendje uitgeslapen te hebben, mochten uw MC2 en ik aanschouwen hoe MGC 1 de keerboei trotseerden. Na hun fantastische resultaat van vorige wedstrijd, roeiden ze nu in poule 1. En daar deden ze zeker niet onder met een 7 de plek. Daarna was het tijd voor hun ploeggenoten (MGC 2), de Boegbeelden en V6 om het Twentekanaal om te ploegen. En hier werd ook weer hard geroeid. Boegbeelden en Voceaan sloegen de handen in een om zo samen als Vaarclub Enschede onveilig te maken. En dat hebben ze zeker gedaan. In de verwachting van een rug-tot-rug taart gingen ze volle vaart richting de keerboei, maar Asopos dacht daar hetzelfde over. En met twee boten de keerboei pakken is een lastige situatie wat leidde tot een klein kusje van de boten. Gelukkig pakte Vaarclub het goed op en eindigden ze op een mooie 5 de plek. MGC 2 had eerst nog wat problemen met de juiste tenue te regelen, maar gelukkig kwam het allemaal goed en mochten zij ook hun eerste wedstrijd varen in een gladde vier. Een erg mooie ervaring wat smaakte naar meer.

Ook V6 trad aan in hun eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal en die konden goed mee komen met hun poule en eindigden op een 6 de plek. In het laatste blok, was het de beurt aan de Terugspetter Jongens en Overvloed. Overvloed had last van ondervloed en moest opzoek naar een invaller. Met een laatste minuut invaller konden ook zij genieten van het Twentekanaal. Daarna kwamen de Terugspetter Jongens die met erg nette en krachtige haaltjes ervoor zorgden dat ze snel bij de keerboei waren. Ze dachten nog een stukje te kunnen af te snijden door een boei eerder te pakken, maar gelukkig werd dat snel opgemerkt en maakte ze toch rond bij de juiste keerboei. Met een prachtige manoeuvre pakten ze veel tijd op de nummer twee en stevenden ze af op hun eerste taart! Dhr. Kleemans, dhr. de Leeuw, dhr. Avezaat, dhr. Vergouwen en mej. Tjhie gefeliciteerd met deze overwinning!

Aankomende week zullen we met alle scull roeiers van de Najaarsbokaal naar Breda gaan om te gaan brassen met militairen bij de Army Regatta, kom dat zien!