Nabeschouwing Koninklijke Holland Beker

By 29 juni 2022Evenementen

Waarde leden,

 

Waar we dit jaar alleen nog maar wind tegen hebben gehad beloofde het op de Koninklijke Holland Beker voor het eerst echt mee te zitten. Met een lekker windje in de rug beloofde het een snelle dag te worden. Vanaf de kant waren we benieuwd wat er mogelijk was.

De ochtend begon met de voorwedstrijd van Max Tilleman en Euros combi. In een zwaar veld lagen ze erg dicht bij de A-finale, maar haalden ze die net niet. Wel werd het  Argo record aan stukjes gevaren, met meer dan 20 seconden. Dat beloofde wat voor de B-finale.

 

Een volgend Argo record wat sneuvelde was het Dames dubbeltwee record. Dit is met een klein verschil verbeterd door Frouke Verhoeff en Nicole Broekema, aangescherpt naar 07:16.97, wat een erg harde tijd is. Hiermee verzekerden ze zich ook een plekje voor de A-finale.

 

In het middagblok was de wind iets minder, maar nogsteeds erg gunstig. In het Lichte dames dubbeltwee veld waren Alisha Teerink en Irene Slits sterk begonnen aan hun A-finale. Met zware tegenstand werd winnen een grote uitdaging, en was het kijken hoe hoog er geëindigd kon worden. Met een knappe 4e plek was dit al een knappe prestatie. Ook vaarden ze in deze finale een Argo record met 07:20.24, wat toont dat het een erg zwaar veld was.

 

Ook mocht onze EJL laten zien dat ze al het hele seizoen oppermachtig waren. In een tijd van 06:44.63 zette deze 4* een harde tijd neer om te verbeteren in de komende jaren, en wonnen ze hiermee ook een blik! Met de wisselbeker mee naar huis zijn felicitaties gepast voor v.s.n.b. Nelson van Duin, Lars Hermsen, Michaël Duijssens en Pelle Topper gestuurd door Iris van Dongen. Ook Thijs Vlonk, Jerre Koelmans en Lisanne Treskes wederom geprezen voor hun coachprestatie dit jaar. Ook profcoach Ian de Wolf verdient credits voor deze overwinning.

 

Op de zondag was er wat minder wind, maar was het nogsteeds niet vervelend roeien. Met spektakel in het middagblok door olympiërs in de skiff was het leuk om op de kant te kijken. Ook onze eigen boten moesten natuurlijk roeien, met Max Tilleman die zich wist te plaatsen voor de A-finale. In de A-finale moest hij wel zijn meerdere erkennen in de meer ervaren skiffeurs om zich heen, maar kan trots zijn op de tijd die hij hier neerzette.

 

Lieke kwam icm FISU erg dichtbij goud, maar de U23 boot was toch sneller.

 

Onze LW4x combi met v.s.n.b. Irene Slits, Alisha Teerink, Frouke Verhoeff en Eeke Bavelaar (Vada) kwamen dichtbij de World Cup boten die het veld wonnen. Op 11 seconden verschil is dit een klein verschil, zeker voor deze instap combi. Ook ver onder het Argo record van 07:21.69 met 06:55.86, maar helaas wel boven het combi record.

 

De MGZ boot met v.s.n.b. Beeke Beeksma, Mats Bours, Naftali Slob en Stan Groenenberg wisten in 06:24.53 een snelle 3e tijd te varen. Ze mogen trots zijn op deze prestatie, die dichtbij een prachtig blik op de KHB kwam. Coaches Taco Bavelaar, Tijmen van Rietbergen, Maxence Paillart, Kevin hout en Arne van Eupen kunnen tevreden zijn met deze tijd en prestatie.

De Koninklijke Holland Beker kon afgesloten met nog een overwinning. V.s.n.b. Alisha Teerink en Irene Slits wisten in het LWDev2x te blikken! Ze moesten snel de boot in en uit vanaf de LW4x en wisten zelfs met moeie en verzuurde benen het LWDev2x vanaf het begin tot het einde voor de rest van het veld te blijven. Wederom een prachtig blik voor deze dames, die hun winnende jaar voortzetten op de Koninklijke Holland Beker. De coaches Pauline Damhof, Gijs Gommers en Arne Hendriks mogen hier ook trots op zijn.

 

Zo sloten wij de Koninklijke Holland Beker af. Mooie wedstrijd, leuk als er meer internationale ploegen mee zouden doen.

 

Met groene groet,

Uw wedstrijdcommissaris