Het is ondertussen alweer bijna winter, maar afgelopen herfst hebben heel veel Argoboten gestreden voor de winst in de welbekende Najaarsbokaal. Benieuwd naar alle prestaties, taarten en andere verhalen? Lees dan hier de nabeschouwing van uw Competitiecommissaris!

Met de ANS nog vers in onze herinneringen is het eens tijd om terug te kijken naar de najaarsbokaal. Met in totaal 7 wedstrijden is er veel gebeurd in de afgelopen maanden bij de compo’s. Het was een fantastisch begin van het jaar met veel successen voor Argoploegen. Beginnend bij de dubbeltwee avonturen van Mats en Jelle en Meike en Willemijn. In het begin was het nog een beetje zoeken naar de juiste haaltjes, maar na veel trainen in het najaar hebben ze hele mooie resultaten behaald. Beide ploegen zijn in de laatste drie wedstrijden in de top 6 gebleven wat hen een uiteindelijke 5de en 4de plek opleverde, respectievelijk voor de heren en de dames.
Ook zagen we veel ploegen die voor de tweede keer de najaarsbokaal gestart hebben. Eén van deze ploegen zijn de Straaljagers. Deze meiden wilden na hun bokaalwinst in de 4+ vorig jaar ditmaal het dubbelvier veld uitspelen. Helaas was daar een Proteus boot die het hen heel moeilijk maakte, wat wel vaak voor spannende wedstrijden heeft gezorgd. Uiteindelijk hebben ze na een hele goede race bij de Army Regatta wel een zeer verdiende taart binnengesleept en zijn ze mede daardoor op een fantastische 2de plek geëindigd.
De rest van de ploegen die meededen waren allemaal vier metten. Dat zorgde soms voor wat materiaal probleempjes en chaos bij wedstrijden, maar uiteindelijk is het heel goed verlopen. De Heeren van MGC zijn door hun ijzersterke start bij de Thêta Herfstregatta gelijk in poule 1 gezet en zelfs daar konden ze goed mee peddelen wat resulteerde in een 7de plek! Ik kijk nu al uit naar hun deelname van de Vlietbokaal. Naast MGC waren ook de Terugspetter jongens vaak van de partij. Deze jongens hebben ook fanatiek getraind in het najaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen door een taart binnen te slepen bij de Knorrensteijn en zo te eindigen op een gedeelde 12de plek. Net daaronder eindigden de ervaren rotten, de Boegbeelden. Door hun bergen aan ervaringen wisten ze de concurrentie te slim af te zijn bij hun eerste wedstrijd en daardoor mogen zij nu ook pronken met een taart! De Argorillas bewezen maar weer eens dat meedoen belangrijker is dan winnen. Met hun eerste haaltjes in glad materiaal zijn ze goed voorbereid voor het aankomende seizoen en ik zie ze maar al te graag terug op de volgende wedstrijden.

Laatste, maar zeker niet de minste waren de dames viermetten. Overvloed heeft in de hele najaarsbokaal goed mee kunnen doen met poule 1 en dat leverde een 11de plek op! Ook V6 was weer aanwezig in de najaarsbokaal. En door de bokaal heen ging het steeds beter en als slotstuk een hele goede 8ste plek op de ANS. Uiteindelijke zijn zij op een gedeelde 17de plek geëindigd. Nu de winter aangebroken is en er een tijdje geen wedstrijden meer zullen zijn, kan er goed getraind worden om zo optimaal voorbereid te zijn voor de voorjaarsbokaal. Ik koester de positieve verwachting dat Argo de goede successen dan door gaat trekken!

Met groene groet,

Uw Competitiecommissaris

J.P. (Jeroen) Schaeffer