Het is ondertussen alweer zo lang geleden dat we op de Rijn hebben kunnen roeien dat ik gestopt ben met tellen. Zoveel nadelen dat het heeft en zoveel oplossingen waar we naar op zoek zijn. Maar uiteindelijk wordt het toch best simpel: toch maar uitwijken naar die ergometer. Hoewel dat over het algemeen niet de leukste activiteit is, is het in ieder geval niet voor niets. Want vorig weekend hebben we het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien gehad. We begonnen de dag met de lichte middengroep roeiers. Toen dhr. Van der Wel aan zijn 2k begon, stond ik met uw MC1, voorzitter, penningmeester en competitiecommissaris op de eerste rij om dit schouwspel mee te maken. Met een Laga delegatie naast ons zouden ook wij ons even goed laten horen. De Lagaaier waar dhr. Van der wel naast zat schoot er tijdens de start vandoor met een hogere split dan onze Argonaut. Maar waar Aaron stabiel en gefocust zijn split bleef houden, stortte deze Lagaaier compleet in bij elke haal dat Aaron dichterbij kwam. En jahoor, na 1300 meter was het zover, Aaron trok hem eroverheen. Stabiel en elegant bleef hij ervoor en daarmee werd hij Nederlands Kampioen in het LSHB veld!

Niet veel later startten de andere middengroep Heren en hebben ook zij een mooier resultaat neer kunnen zetten dan vorig jaar. Na nog wat reupende stuurtjes was het tijd voor de eerstejaarsploegen. Voor het eerst sinds een lange tijd dat alle ploegen konden starten. Het begon bij EJLD die het ontzettend spannend maakte. Tot de 1500 meter stond deze ploeg namelijk eerste, maar helaas ging skadi er die laatste paar honderd meter toch nog even voorbij. Deze nieuwe lichting lichte dames ebben nog steeds een erg mooie en spannende race neergezet. Ook EJD, die zowel in het 8 en 4 veld meededen, EJL waar eindelijk weer een 8 is en EJZ waarbij Layla Youssifou toch wel erg geïnteresseerd was in de snelle tijden van dhr. Geertsema waren fantastisch om te aanschouwen. 

Na een dag aanmoedigen gingen we met vreugdevolle gevoelens, maar zonder stem terug naar het mooie Wageningen. Voor het naar verwachting lage aantal mensen die deze nabeschouwing nog leest, het zal even stil zijn, maar jullie zien me terug bij de Winter Wedstrijden!