Nabeschouwing Orca Slotwedstrijden

By 28 juni 2022Evenementen

Waarde leden,

Vorig weekend waren we weer in de randstad te vinden, namelijk op de Bosbaan! Hier werd de afsluiter van vele bokalen verroeid: de orca slotwedstrijden. Het was een spannend weekend, niet alleen met het weer (30 graden op zaterdag, regen op zondag), maar ook door de vele roeiers die wij meenamen. Dit weekend was namelijk de perfecte kans voor vele leden om toch die ene wedstrijd te starten. Zelfs onze eigen secretaris en barcommissaris verschenen aan de start van het Mix2x veld!

Tijdens dit weekend startte ook de NSK. Het Nederlands Studenten Kampioenschap C4+ roeien! Hiervoor wordt de top 12 van de stuur- en bakboordbokaal uitgenodigd en onze TopC4en. Dit jaar hebben wij 6 ploegen ingeschreven voor het NSK, een prachtig aantal! Hulde voor de 2e plaats van DTopC4 en de 3e plaats van HTopC4! Een prachtige kers op de taart voor hun seizoen.

Dit weekend gingen ook onze lente roeiers mee. De ploegen die de lammetjes prijs hadden gewonnen en de ploegen die de lente wedstrijden gewonnen hadden mochten aan de start verschijnen. Onze Heeren hebben helaas niet ultiem kunnen genieten door materiaal pech, maar dit was zeker niet het geval bij de Damesch! Onze Lente Damesch 1 hebben namelijk een prachtige taart mee teruggenomen naar Wageningen, waarvoor Hulde!

Op de zondag hebben we het weekend extra spannend afgesloten, toen was er namelijk kans om de skiff bokaal te winnen! Onze club skiffeur Ruben Louwerse stond namelijk op de 1e plek in de bokaal. Helaas werd er in de finale een harde snoek getrokken. Toch heeft De heer Louwerse het voor elkaar gekregen in de race van de 6e naar de 3e plek te strijden, maar helaas ging hierdoor toch de bokaalwinst naar Theta.

Al met al een enerverend weekend dus. Ik wil op deze manier graag alle roeiers, stuurtjes en coaches en andere vrijwilligers bedanken voor een prachtig seizoen. Ik heb enorm genomen en ik verwacht jullie ook!

Met groene groet,

Uw Competitie Commissaris

S.C. (Saskia) Aartsen