Waarde leden,

Afgelopen weekend mochten ook de competitieroeiers hun eerste en laatste wedstrijd roeien op de Willem-Alexanderbaan. Normaal was de Rottebokaal altijd een erg drukke en chaotische wedstrijd, doordat de Stuurboord-en Bakboordbokaal meededen. Dit jaar hadden de Stuurboordroeiers een weekend rust. Hierdoor werd de wedstrijd lekker rustig en verliep alles aardig soepel.

Zaterdagochtend gingen niet alleen uw MC2 en ik op pad, de rest van het bestuur kwam dit weekend ook mee om jullie aan te moedigen! De Damesch TopC4 mocht het spits afbijten. Ze warenlekker op tijd klaar, en hebben een mooie 4de plek bemachtigd. Daarna gingen de heeren van deClub8 het water op. Ze hadden een drukke dag. Zo startten deze mannen zowel de 2k wedstrijd als de sprintwedstrijd. Beide afstanden werden zij 3de, goed gedaan mannen! De heeren van de bokaal roeide allemaal op zaterdag. De eerstejaars mochten eerst een 1k roeien en in de finale een 2k. De mannen hebben hun best gedaan om de C4 zo hard mogelijk over het water te laten gaan. De Borrelbootjes hadden een plek in de A-finale gehaald en werden daar uiteindelijk 5de. Aan het eind van de dag was het tijd voor de sprint velden. Na een hele dag wachten mochten de besturen en competitiecommissies ook het water op. Ook mijn medebestuurders stapte die C4 weer in na een lange tijd. Helaas mochten zij geen taart mee naar huis nemen. Ikzelf deed ook mee. Ik heb onze eigen CC naar de finish toegeschreeuwd. Ook hier was het helaas niet genoeg voor de winst. Maar he, het was wel erg leuk! In de avond was het tijd voor het feest, ik was er helaas zelf niet bij. Ik heb vernomen dat het erg leuk was, voor de een nog meer dan voor de ander!

Dag erna mochten we weer. Nog verbrand van de dag ervoor, maar we stonden er weer om de eerstejaars damesch ploegen aan te moedigen! Ook de damesch hebben hard gestreden en tweeploegen werden eerste in de voorwedstrijd! Zowel de Rijndwergen als de Kikkertjes moesten in de A-finale ook laten zien dat zij de snelste waren. De 2k was toch langer dan ze dachten en ze werden na twee spannende finales beide 3de. De Heeren TopC4 was deze dag ook aanwezig. Ze waren niet snel genoeg voor de A-finale helaas, maar de B-finale was erg spannend en het was een ware strijd. De eerstejaars Club damesch wilde graag een extra wedstrijd starten, nadat hun laatste werd afgelast. Ook voor deze damesch was dit de eerste keer op de WAB en ze mochten strijden tegen een paarouderejaars boten. Ze hebben het erg lekker gedaan! De laatste boot was de damesch dubbel 2,oftewel de Venezia Vikingen. Ze zaten voor de eerste keer sinds tijden weer samen in de boot. Het was wel even inkomen, maar uiteindelijk werden ze dik eerste in de B-finale.

Weer een leuk weekend. Helaas geen taarten van de wedstrijd, maar ik heb wel een ‘moederdag’ taart gekregen van de HTopC4. Erg lief, nogmaals bedankt! Vanaf nu kunnen jullie elke week een nabeschouwing van mij verwachten! Ik zie jullie graag weer bij de SIR dit weekend.

Met groene groet,

Uw Competitiecommissaris