Nabeschouwing Saurus International Regatta

LT_Nabeschouwing_SIR_28-5-2024

Waarde leden,

Vorig weekend mochten uw MC2 en ik naar het verre zuiden rijden. De Saurus International Regatta waar de roeiers niet alleen in Nederland roeien, maar ook de grens over gaan naar België. Waar je natuurlijk je paspoort of ID nodig hebt om de grens over te gaan.

De ploegen moesten twee afstanden varen. Ze begonnen met een 1750 meter en daarna mochten ze een starten aan een korte sprint van 250 meter. De roeiers van de Stuurboordbokaal deden mee aan deze wedstrijd! Ze hebben hard geroeid en goede tijden neergezet. De Damesch van Kort en Lang getij kwamen met een doel: in Poule 2 terecht komen. Nou, dat hebben ze laten zien. Ze werden eerste op de 250 meter  en op de 1750 meter  tweede. De tijd van de 1750 meter was helaas net te langzaam en werden ze uiteindelijk tweede. Desondanks ze hadden ze het doel behaald! Lekker gewerkt dames!

Niet alleen de eerstejaars deden mee aan de SIR, ook meerderejaars roeiers zijn richting Maastricht gerezen. Zo kwamen de Snoekers weer terug om hun eerste wedstrijd van het jaar te starten en hebben de Heeren van DuikVOot ook weer gestreden op het water. De CC legde ook een bootje op het water en zij haalden in het OpenErvC4+ veld een taart binnen! Ik mocht de gelukkige zijn om deze boot te sturen!

Voor de Club Damesch en EerstejaarsClub Damesch hoorde deze wedstrijd ook bij hun bokaal. Ze vlogen over het water. De Club Damesch werden eerste op de 250 meter! Toen ze van het water afkwamen waren er nog geen tijden bekend van de 1750m. Na lang wachten kwamen ze dan eindelijk online en wat denk je … EERSTE OP DE 1750 METER! Gefeliciteerd dames met jullie welverdiende taart!

Het was me een weekendje wel. Dit weekend was de PEiL en PEiK. Maar daar later meer over…

 

Met groene groet,

Uw Competitiecommissaris