Waarde leden,

Dit weekend was de Skoll cup, en wat is er goed geroeid! Op zaterdag ging ik niet alleen met uw MC2 op pad, maar ook uw penningmeester kwam even een kijkje nemen op de Bosbaan. We begonnen de dag met de eerstejaars van het bakboordbokaal en de damesch van TopC4. De eerstejaars hebben hard geroeid in de voorrondes en kwamen zo allemaal zowel in de A of B finale. De Straalpalen hebben gestreden in de B-finale. Overstuur en Boot zoekt vrouw kwamen in de A finale en hebben daar mooie tijden neergezet. Overstuur werd zelfs 2de en konden de taart bijna ruiken. Deze damesch hebben nu misschien niet de A finale gewonnen, wel hadden zij de snelste tijdgevaren van het weekend en staan ze nu eerste in de bokaal! De Aardappelroeiers hebben ook A-finale gevaren en ook zij werden helaas net tweede. Nog steeds een mooie prestatie natuurlijk! Ook damesch topC4 weer mooie tijden neergezet! De eerstejaars hadden dit weekend hun 1ste 1k. De gladde nummers mochten allemaal strijden over de gehele Bosbaan. De heeren van het Vlietbokaal mochten ook zaterdag laten zien wat erin zat. Zo streden onze Club4 en DuikVOot in poule 1.DuikVOot werd uiteindelijk 1e in de B-finale! De Club4 heeft hard geroeid in de A-finale. Na bij de start nog niet het beste te liggen. Met de call “Jagen” van mej. De Vries, konden zij toch nog bootjes inhalen en lagen ze bij de finish toch nog dicht bij de top! Niet alleen onze huidige leden deden mee aan de Skoll cup, ook een paar van onze oud-leden vonden het toch wel leuk nog een wedstrijdje te starten. We hadden veel van ze verwacht, en ze hadden uiteindelijk een mooie 2de plek behaald! Al met al een mooie dag, vol A-finales.

Na een regenachtige zaterdag, waren we wel toe aan wat droger weer. In de ochtend waren toch nog wat buitjes, maar gelukkig hebben we ook droog weer en zelfs zon gezien op de zondag. Ook deze dag hadden we weer een vol programma! We begonnen de dag met de Borrelbootjes, zij werden 3de in hun voorronde en mochten uiteindelijk de B-finale starten. Hierna was het de beurtaan Partij voor de Varsity. Zij werden 3de in de A-finale, volgende keer taart mannen? Zelfs ik stapte de boot in op deze zondagochtend en ik koester de positieve verwachting dat de Kikkertjes iets aan mij hadden! Ze werden ook 3de in hun voorronde en hebben ook in de middag hard gestreden in de B-finale. De heeren van TopC4 hadden een minder goede voorronde, waardoor zij in de C-finalekwamen. Als we naar de tijden kijken, zouden ze ook goed meegevaren hebben met de B-finale. Jammer mannen! Volgende keer zien we graag weer meer van jullie! We gaan snel verder naar de 2kwedstrijden. Zo hebben de Booteendjes hun naam waargemaakt en de Paaljagers gejaagd. De Paaljagers hebben tijdens hun A-finale laten zien wat ze konden. Zo waren ze al snel 2de maar lag Orca nog ver weg. Ze kwamen steeds dichterbij. Ze hebben uiteindelijk veel ingehaald, maar helaas net niet genoeg. De damesch hadden een mooie 2de plaats gevangen en wat een spannende race was het. Na de damesch Erv4+ werd het dubbel2 veld gevaren. Hier hadden onze damesch een hele sterke voorwedstrijd, waardoor ze in de C-finale kwamen. In die finale hebben ze laten zien dat ze daar niet thuishoren! De laatste ploeg van de dag was de HClub8. In hun voorwedstrijd werden zij1ste, maar helaas konden ze het niet waarmaken in de A-finale.

Dit weekend zat dus vol A-finales en net nietjes. Alle ploegen hebben het lekker gedaan. Dit weekend hoeven zij misschien geen wedstrijd te roeien, maar ik zie iedereen graag op de Varsity!