Nabeschouwing Thêta Herfstregratta

By 8 oktober 2021Evenementen

Waarde leden,

Afgelopen weekend alweer de tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal: de Theta Hersftregatta. Zaterdagochtend vroeg vertrokken wij naar het mooie Eindhoven. Dit jaar was de Hersftregatta zelfs op 2 verenigingen! De najaarsbokaal is zo groot geworden dat burger vereniging Beatrix ook betrokken werd bij het festijn. Nadat de E.T. MC2 en ik erachter kwamen dat jachthaven Beatrix heel wat anders is dan roeivereniging Beatrix kwamen wij aan. Het was een lekkere dag, wij hadden er zin, de CC had er zin in en de roeiers hadden er al helemaal zin in!

De Theta herfstregatta is dit jaar ook weer een tweekamp, eerst een 2100m en toen een 350m. In het eerste blok startte onze 4 Damesch ploegen in de gladde 4’en. Prachtige prestaties werden neergezet: een 12e plek voor onze DOLfijntjes, een 8e plek voor ons Berendbootje, een 3e plek voor onze BOBbers en een eerste plek voor onze straaljagers! De eerste taart van het seizoen is behaald, waarvoor hulde!

Toen kwam ’s middags het tweede blok. Hier starten onze Heeren 5/6 in een C4. Na wat stress om laatste minuut een invaller te vinden is er in een theta boot mét theta invaller een prachtige 7e plek behaald! Na al deze avonturen zat dag 1 er al op. Gelukkig was Argo ook gerepresenteerd tijdens het heuse tentfeest, waar de voetjes van de vloer zijn gegaan op de klittenband.

Op dag 2 waren de weergoden iets minder blij met ons, maar dit mocht de pret niet drukken! In blok 3 starten er helaas geen Argo boten, maar in blok 4 mochten we los! In de middag starten onze dubbel 2 met Luna & Meike en 2 Damesch ploegen in een C4. Het dubbel 2 veld was een waar avontuur om te aanschouwen. Een Okeanos boot die omging, er weer inklom, en toen het riet inging is hier een mooi voorbeeld van. Onze dubbel 2 heeft een mooie 5e plek behaald in dit slagveld! Daarna kwamen onze C4’en. In dit veld was het een prestatie om niet keihard te snoeken, wat ons gelukkig niet gebeurd is. Onze Zeven Teven hebben een mooie 8e plek behaald en ons Chateau Rijnland een 4e plek!

En dit was ons wedstrijdweekend alweer. Ik heb genoten, de CC heeft genoten en de roeiers hebben genoten! Ik wil de roeiers graag bedanken voor hun inzet en tot de volgende keer!

Argo wint de Najaarsbokaal!

Met groene groet,

Saskia Aartsen

Competitiecommissaris