Nabeschouwing Traianus Regatta

Zaterdag 15 april was het zo ver, de Traianus Regatta bij onze buren van Phocas. En ik kan vertellen dat het een goede editie was! De goede resultaten van afgelopen weken zijn doorgezet en de wedstrijd liep voor het eerst redelijk op schema.

De dag begon voor sommige ploegen al erg vroeg met als eerste meldtijd 6:45. Dit omdat de vlotsituatie bij de Traianus een beetje twijfelachtig is aangezien en er maar één vlot is voor alle roeiers. Gelukkig waren alle ploegen op tijd op het water en kon er gestart worden met de 2k voor de poule 1 roeiers . Als eerste mochten Dames 2 en Heren 1 starten. Deze ploegen gingen hard van start en wisten allebei een goede tijd neer te zetten. Dames 2 mochten met een 5de tijd naar de B-Finale en Heren 1 zette een 4de tijd neer en mochten zo naar de A finale! Ook de Club4* was naar de wedstrijd toe gereisd om een snelle tijd neer te zetten. Dat deden ze zeker! En daardoor mochten zij ook de B-finale starten. Dames 5 had ook hard getraind voor deze wedstrijd en dat resulteerde in een 5de tijd. Dames 7 en de Heren 7 hoefden niet vroeg uit bed en konden daardoor fris en fruitig aan de start van de 2k liggen. En dat scheelde! Beide zetten een 2de tijd neer en daardoor was er een grote kans op taart bij de A-finales!

In de middag begon de wind steeds harder te blazen dat de baan een windtunnel werd waar Formule 1 constructeurs jaloers op zouden zijn. Hierdoor werden de finales gestart met een doorstart. Dit maakte het voor de toeschouwers lastiger om te zien wie er nou gewonnen hadden. Gelukkig werkte Time-Team goed mee en hoefden we niet lang in spanning te wachten op de resultaten. Dames 2 wisten de goede resultaten van de ochtend mee te nemen in de B-Finale en werden daar knap eerste! Heren 6 hadden wat opstart problemen in de ochtend, maar na heerlijk bijkomen in de hangmat wisten ze in de C-finale een erg goede tijd neer te zetten waar ze dik eerste mee werden. Toen was het de tijd aan Dames 7. Met een hoge kans op taart waren de zenuwen hoog, maar ze wisten koel te blijven en nadat Time-Team gecheckt was, konden de handen omhoog want ze waren eerste! Mej. Van Leeuwen, Mej. Hament, Mej. Smit, Mej. De Krom en dhr. Bukman gefeliciteerd met jullie taart!

De competitieploegen gaan erg lekker en ik verwacht dat deze trend dan ook zeker doorgaat met de aankomende wedstrijden. De eerstvolgende is de PEiL in Delft waar weer veel taartkansen zijn, dus wees er bij!