Nabeschouwing Tromp Boat Races

By 20 oktober 2022Evenementen

Waarde leden,

Dat een lelijke stad prachtig water kan hebben werd afgelopen weekend duidelijk in Hilversum. Op 5,2 kilometer spiegeltje glad Hilversumskanaal hebben de middengroepen zich gemeten met grote namen. De Tromp is door de bond aangewezen als eerste selectiemoment en dat was te merken. Met 730 ploegen en ruim 1000 roeiers lag het botenterrein stampvol met singels, bokjes, palen en boten. Leest u mee?

Voor de heren was dit de eerste wedstrijd onder het bewind van Lieke. Allen met hun zelfgeschreven raceplan maakten ze zich klaar voor de strijd. Max heeft de afgelopen weken samen met zijn coach Gijs getraind op het hebben van het juiste gevoel in de boot. Hij legt de lat hoog en dat was te zien aan de zenuwen. Hij won de onderlinge strijd, maar moet nog wel aan de bak om de top te bereiken op de Hel. Daarna kwam de lichte dames 2x van Frouke en Irene. Ze lieten met veel enthousiasme zien wat ze in huis hadden en dat resulteerde in de 3e plek in een sterk veld. Als laatste kwamen de twee dames 4+en. Na de trainingen in 2x en 2- was het even wennen om weer met z’n vijven in de boot te zitten. Na heel lang wachten voor de start, was het eindelijk tijd. De boot van Lara, Jonna, Marleen, Verena en Noa startte helemaal als laatste, maar had het ritme goed te pakken eindigde in de middenmoot.

Op zondag werden we verblijd door prachtig weer met een heerlijk zonnetje. Vroeg in de ochtend startte 7 lichte dames in de skiff. In het LD1x veld was Sara in haar element op de lange afstand en won de onderlinge strijd. In de tussentijd bereidde Bell, het stuurtje van de zware 4+, haar wedstrijd voor door haar Nederlandse uitspraak van ‘hangen duwen’ en ‘schuiven’ te oefenen. In het LDSB1x veld sleepte Frouke een hele knappe 3e plek binnen. Ook Merle deed het erg goed en eindigde op de 6e plaats. En toen begon de chaos.. Aaron moest zich vanwege ziekte helaas terugtrekken uit de LH4+, dus moesten de heren opzoek naar een invaller. Rogier (ruim 84kg) bood zich aan, wat een hilarisch weegmoment opleverde. Gelukkig mochten ze nog wel starten in het H4+ veld, tegen de boot van MGZ. Om de boot zo goed mogelijk te laten lopen, werd de opstelling omgegooid en moest Bart nog laatste minuut omboorden naar bakboord. Iris zette de jongens op scherp en daarmee gingen de heren net wat harder dan de 4+ van MGZ. De zware 4+ liet zien dat ze progressie hebben gemaakt en roeiden een stabiele race.

De aankomende weken zullen de middengroepers gaan trainen in 4tjes om zich voor te bereiden op de Novembervieren.

In de verwachting uw allen op de Amstel ze te zien,

Met groene groet,

Uw wedcom